sušení masa

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
jantar
170 příspěvků 22.09.04 19:57
sušení masa

Prosím kdo ví něco o sušení masa
a zvláště o pemikanu ---- snad to píšu dobře..
máma mi před cca 10 lety přivezla z ameriky - severní
sušené hovězí s pepřem..... moc dobré
děkuji
PS: co takhle studené šunky…


Reklama


Reklama

Reakce:
 
penda
4752 příspěvků 22.09.04 23:48
jantare,

pročti si dadala , jsou tam i odkazy na další webové stránky…

 
esmeralda
4813 příspěvků 23.09.04 08:02
sušení masa

Jantare, jestli stojíš o stránky v angličtině, tak to hledej pod názvem Beef Jerky.

 
Kari
545 příspěvků 23.09.04 09:31
Jantare,

vlastním americkou knihu Vaříme v divočině , kde jsou podrobné postupy jak v el.troubě dehydratovat potraviny, především zeleninu a maso nebo třeba šunku, vařenou rýži apod. Bohužel jsem ji zrovna půjčila, tak do ní nemohu nahlédnout. Sama jsem sušení masa ještě nezkoušela, ale dlouho se na to chystám. Pamatuji si jeden fígl, že maso se lépe krájí, když je zmrazené v celku, protože tak se podaří uříznout tenounké plátečky masa, které se snáze a lépe vysouší.. Na pemikan se, myslím, maso umele, vysuší, a smíchá se sušeným drobným ovocem většinou lesního původu (brusinky, borůvky, maliny) a kořením. Jakmile se ke knize dostanu, mohu něco vypsat na Labu. Nebo řeknu Boumrymu.., to je ten, co ji má půjčenou…

 
penda
4752 příspěvků 24.09.04 01:04
Kari,

Edáááánek :-))


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz