Sušená treska

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
merapi
13 příspěvků 01.01.07 16:00
Sušená treska

Všem přeji pěkný nový rok.
A teď dotaz - má někdo ponětí, zda se u nás dá někde koupit sušená treska? Díky!


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Bali
1254 příspěvků 02.01.07 02:27
...

myslis tu nasolenou???
Tak tu kdysi meli a mozna i maji v Seafood shop,Zborovska 49,Praha 5. Maji i www.seafood.cz

 
tmaska
1 příspěvek 11.08.09 08:51
...

prosím moc o radu , mamka privezla z norska sušenou tresku a pry se má 5 dní máčet ve vodě , každý den mám měnit vodu a až po uplynutí těch 5 dnů to mužu asi nejak zpracovat třeba asi na ohni - máte prosím s tím někdo nějaké zkušenosti ? děkuji moc

 
Bali
1254 příspěvků 11.08.09 10:03
...

Sušenou tresku si vozíme z Francie.
Vložíme ji do síta a do hrnce s vodou. Necháme ji máčet asi 24 hodin, 3-4× vyměníme vodu.
Nedávat do lednice!
Pak ji rozdělíme na „lístky“, do zapékací formy vyskládáme vrstvu plátků brambor, rybu, opět brambory, plátky rajčat, cibule, může být i česnek, plátky vajec natvrdo, petrželku, pepř, zakápnout bílým vínem, olivovým olejem, zapéct v troubě. Suroviny obměňujeme podle momentální chuti. Rybu a brambory můžeme i předvařit.
Výborná je také jihofrancouzská pomazánka Brandade: treska, brambory, olivový olej, creme fraiche nebo mléko, česnek, pepř.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz