Španělské ptáčky v troubě

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
esmeralda
4813 příspěvků 08.02.07 15:57
Španělské ptáčky v troubě

V pořadu Kluci v akci jsem zahlédla jak kluci dělali Španělské ptáčky v troubě.
Zdálo se mi to jednoduché. Ptáčky se nemusely omotávat nití ani spichovat párátkem.
Zkrátka je položili na podestýlku z cibule a pekli.
Výsledek jsem ale neviděla.
Jak víte jsem dosti skeptická k nevyzkoušeným receptům kterých všude koluje víc než dost.
Máte se „španěláky“ v troubě někdo nějaké zkušenosti?


Reklama


Reklama

Reakce:
 
HelcaK
960 příspěvků 08.02.07 16:23
Ptáčci v troubě

Španěláci kluků TARGET = _new na jejich stránkách. Fotka výsledku tam taky není, ale je tam zmínka, že ptáčky případně spíchneme párátkem, tak to asi taková jistota taky nebude. Akorát že v troubě dáváme zpravidla méně vody, tak je menší riziko, že ingredience vyplavou dřív, než maso ztuhne a drží tvar. Sice jsem je jednou v troubě zkoušela, ale omotávala, a teď je cpu do papiňáku, tam je nejmenší riziko, že je při poměrně dlouhé době přípravy hovězího stihnu připálit.

 
Tasma
415 příspěvků 08.02.07 16:36
Esme,

tady
se na to můžeš podívat znovu. Určitě budou ptáci moc dobrý. Někdo dusí maso jenom v troubě , já jsem tomu ale nijak nepřivykla.

 
jolana
5064 příspěvků 08.02.07 16:39
Esme...

…robievam vtaciky v rure, vobec rolky plnene niecim a mame to velmi radi. Jednoducho vtip je v tom,ze ich davas spojom dole alebo na bok, davam ich tesneejsie vedla seba, a niekedy podostielam a niekedy nie…davam zeleninku medzi nich alebo na nich - zapeciem syrom…vyhoda je,ze mozes experimentovat kolko chces..neboj sa toho......ozaj pprikryvam alobalom a potom zapeciem kusok zvrchu.Jednoduche, rychle a chutnejsie. Vyhoda je tiez v mnozstve masti a oleja, staci kusok alebo aj kludne nic, kto drzi dietu..

 
esmeralda
4813 příspěvků 08.02.07 17:40
Helčo, Tasmo, Jolano,

díky za vyčerpávající odpovědi.
Co nejdříve vyzkouším.
Láká mě totiž všechno co se dá nějak zjednodušit.
Vařím sice ráda, ale že bych zase chtěla strávit v kuchyni zbytek života…?
Na to nemám čas.

 
Labužník housenka02
609 příspěvků 08.02.07 21:53
španěláky v troubě...

… zkoušela jsem španělské ptáčky v pomalém hrnci a byly výborné, nemusela jsem je omotávat nití, stačilo je naskládat těsně vedle sebe do hrnce a po dokončení úpravy měly pěkný tvar, nerozpadávaly se a náplň držela uvnitř pěkně pohromadě.

… stejným způsobem jsem dělala i vepřové závitky… jsem spokojená, že nemusím po dokončení úpravy odmotávat pracně nit… to mě teda vždycky hrozně štvalo…

 
Eja
3811 příspěvků 09.02.07 03:04
Esme,

ptáčky už dělám jen v troubě, jistím je párátkem, hodně cibule, vývaru tak, aby byli ptáci do poloviny potopeni, do vyhřáté na 190 st., v době, kdy jsou ptáci měkcí, tak má šťáva krásnou barvu - propasíruji, dohotovím na žádoucí konzistenci, dochutím.
Guláš rovněž jedině v troubě.

 
Tasma
415 příspěvků 09.02.07 03:54
Housenko,

když děláš ptáčky nebo jiné maso v PH, tak ho nejdříve opečeš na prudko,jak je zvykem, nebo ho vkládáš syrové ?

 
karminek
757 příspěvků 09.02.07 09:12
Esme a ostatní drahé přítelkyně

Máte štěstí že jdu zrovna kolem
U nás v práci děláme španěláky podobně,protože při větším množství by se všichni fóglíci dělali v hrnci(kastrólu) hodně blbě.
Nejdříve si uděláme cibulový základ tak jak jste zvyklé z domova,
a ten nalejeme na připravené závitky v pekáči.Dáme péci (dusiti) do trouby.Až je masíčko měkké tak šťávu slejeme do hrnce a omáčku doděláme.Samozřejmě omáčku lze dodělat i v pekáči ,prostě tak jak jste zvyklé.
Co se týče párátek tak klidně jistěte párátkem nic tím nezkazíte.Pochybuji že budete dělat tolik porcí abyste zaplnily celý malý pekáček.Když jsou závitky napěchované tak nemají tendenci se moc rozbalovat.
Záleží i jaké maso použijete,jak ho rozklepete a zabalíte.
Takže" dívčí sen "v troubě rozhodně doporučuji.

 
Labužník housenka02
609 příspěvků 10.02.07 02:00
Tasmo,

… nevím jestli je to mou leností nebo tím, že partner nesmí téměř žádné tuky, ale maso připravované v PH neopékám ani jinak tepelně nepřipravuji, prostě ho tam vložím syrové… na výsledném pokrmu to pak není vůbec poznat, alespoň my jsme velký rozdíl nezaznamenali…

 
Tasma
415 příspěvků 10.02.07 03:37
Housenko,

fakt, je že tato úprava je určitě daleko zdravější. ale myslím, že s opečenou cibulkou a masem to je zase o něco chutnější. Přichází ovšem doba, kdy i my budeme pomalu muset myslet trochu na to zdravíčko. Vyzkouším, ochutnám, porovnám, uvidím…
Dík za odpověď.

 
Labužník handula02
634 příspěvků 10.02.07 07:46
Dívčí sen

Jé, tak tohle máme moc rádi. Svíčkovou dělám jen v troubě, ale tohle mě nenapadlo. To musím vyzkoušet.

 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 21.03.07 08:20
...

Esme, španěláky dělám jen v troubě, pak se samozřejmě musí dodělat omáčka. Ne že bych Tě chtěla ovlivnit, ale zkus recept mojí babičky - tady pod názvem Španělské ptáčky podle babičky Pavly z mé tvorby. Neviděla jsem, že by se někde takto dělaly, ale výsledek stojí za to. Ale proč Ti cpu svůj recept? No protože je taky v troubě. Zatím.

 
esmeralda
4813 příspěvků 21.03.07 09:01
Španělské ptáčky v troubě - Jandule,

díky za další inspiraci .


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz