Nevíte, který tuk dnes nahradil SMETOL? Mám recept na báječné
odpalované těsto. Žádný jiný recept, co jsem vyzkoušela nedal tak dobré
výsledky, taky byl dobrý do těsta na rohlíky, teď se tomu vyrovná jen
máslo.
Dík za případný tip.
Smetol
je ale pořád v prodeji…Billa, COOP, velkoobchody…(vyrábí ho firma TOP OIL s.r.o. Praha, s provozovnou v Čáslavi)…
zkusím to, do Billy nechodím, nějak mne nezaujala, ale máme zde i COOP - tam chodívám, ale opravdu jsem zde smetol neviděla. Rozhlédnu se ještě jednou - a lépe.
O Smetolu informace nemám, ale odpalované těsto jsem jsem zkoušela
průběžně celý život s různými tuky, moukami i tekutinami a výsledky
byly skoro vždy hrozné.
Teď používám směs Vitana a povede se vždycky. Jinak jsem spíš
příznivec „pravého domácího pečení“, ale tady jsem musela
ustoupit.
Já dělám odpalované těsto normálně s Herou a ještě se mi nestalo, že by se nepovedlo.
Ale je pravda, že Vitana nyní nabízí směs, jmenuje se to Vanilkové řezy je to v práškové formě, jednak těsto a také náplň. Ač nejsem zastáncem instantních věcí, tohle mohu také jen a jen doporučit. Pouze tu směs dáš do vařící nebo horké (ted si to přesně nevybavuju) vody s tukem a mícháš. Nejsou hrudky žmolky prostě nic. A krém který je přiložený je také moc dobrý. Pokud budeš dělat větrníky z tohoto těsta, tak zkus někdy také přímo ty řezy jak uvádějí na obalu. Ale důležitá rada: Směs se dělí na dvě části a ty se pak rozpatlávají na plech který má být vymaštěný a vzhledem k tomu že těsto obsahuje je tuk a na plechu má být taky je to téměř nadlidský výkon. Pokud použiješ pečící papír tak je to potom pohoda nic neklouže a neujíždí.
Tak vyzkoušej
od Vitany to vyrábí moje sestra, jinak naprostý pekařský antitalent, ale
my se už věnečků a větrníků něco napekly, ale od té doby, co není
smetol je neděláme, protože to není prostě ta chuť. Teď jsem se stavila
v COOPu a tam mají pouze Tuk na pečení, je ze Setuzy, tak to zkusím,
možná je to smetol balený pro COOP.
Pak dám vědět.
Zatím všem díky.