Smetol

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Labužník Zuzik
286 příspěvků 31.05.04 06:12
Smetol

Nevíte, který tuk dnes nahradil SMETOL? Mám recept na báječné odpalované těsto. Žádný jiný recept, co jsem vyzkoušela nedal tak dobré výsledky, taky byl dobrý do těsta na rohlíky, teď se tomu vyrovná jen máslo.
Dík za případný tip.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
penda
4752 příspěvků 31.05.04 17:11
smetol...

je ale pořád v prodeji…Billa, COOP, velkoobchody…(vy­rábí ho firma TOP OIL s.r.o. Praha, s provozovnou v Čáslavi)…

 
Labužník Zuzik
286 příspěvků 01.06.04 06:15
Díky moc,

zkusím to, do Billy nechodím, nějak mne nezaujala, ale máme zde i COOP - tam chodívám, ale opravdu jsem zde smetol neviděla. Rozhlédnu se ještě jednou - a lépe.

 
alouch
56 příspěvků 01.06.04 09:29
odpalované těsto

O Smetolu informace nemám, ale odpalované těsto jsem jsem zkoušela průběžně celý život s různými tuky, moukami i tekutinami a výsledky byly skoro vždy hrozné.
Teď používám směs Vitana a povede se vždycky. Jinak jsem spíš příznivec „pravého domácího pečení“, ale tady jsem musela ustoupit.

 
Kopretinka
565 příspěvků 01.06.04 10:52
Zuzik

Já dělám odpalované těsto normálně s Herou a ještě se mi nestalo, že by se nepovedlo.

Ale je pravda, že Vitana nyní nabízí směs, jmenuje se to Vanilkové řezy je to v práškové formě, jednak těsto a také náplň. Ač nejsem zastáncem instantních věcí, tohle mohu také jen a jen doporučit. Pouze tu směs dáš do vařící nebo horké (ted si to přesně nevybavuju) vody s tukem a mícháš. Nejsou hrudky žmolky prostě nic. A krém který je přiložený je také moc dobrý. Pokud budeš dělat větrníky z tohoto těsta, tak zkus někdy také přímo ty řezy jak uvádějí na obalu. Ale důležitá rada: Směs se dělí na dvě části a ty se pak rozpatlávají na plech který má být vymaštěný a vzhledem k tomu že těsto obsahuje je tuk a na plechu má být taky je to téměř nadlidský výkon. Pokud použiješ pečící papír tak je to potom pohoda nic neklouže a neujíždí.

Tak vyzkoušej

 
Labužník Zuzik
286 příspěvků 01.06.04 11:06
Díky za rady,

od Vitany to vyrábí moje sestra, jinak naprostý pekařský antitalent, ale my se už věnečků a větrníků něco napekly, ale od té doby, co není smetol je neděláme, protože to není prostě ta chuť. Teď jsem se stavila v COOPu a tam mají pouze Tuk na pečení, je ze Setuzy, tak to zkusím, možná je to smetol balený pro COOP.
Pak dám vědět.
Zatím všem díky.


Reklama

 Váš příspěvek
Další podobná témata podle názvu

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz