Znovu silikon

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Labužník kytka02
26 příspěvků 27.05.04 10:12
Znovu silikon

Ahoj labužníci, pomalu se tu rozkoukávám a moc se mi u vás líbí. Zahloubala jsem se do starších diskuzí, receptů… Docela mne pobavilo extempore s MUDr. Evitou. Ale zpět- ráda bych se vrátila k silikonovým formám. Mám, používám, např. mufiny jsou super i na kynuté buchtičky. Ale u velkych forem se mi občas špatně vyklopí - roztrhne. Může to být tím, že třeba bábovku nenechám úplně vystydnout? Vyklápíte teplé? Díky moc za poradu.

Reakce:
 
Eleeen
1127 příspěvků 27.05.04 11:38
Ahoj kytko,

já mám zatím jen jednu formu (dortovou), jistě si pořídím i další a vyklápím zá:,–(ně až studené. Obyčejně peču večer, když už je všude klid a vyklápím až ráno.
Takto je moje malilinká zkušenost.

 
Labužník kytka02
26 příspěvků 27.05.04 16:15
Děkuju, Eleeen,

mimochodem se mi hned podařilo téma uložit dvakrát… Příště dám pozor.

 
bety
60 příspěvků 30.05.04 17:15
Kytko,

odskoušela jsem vyklápění zastudena a opravdu to je lepší.

 
Labužník kytka02
26 příspěvků 31.05.04 08:33
Bety, Eleeen,

tak jsem dala na vaše rady - opravdu je to lepší. Díky.

 
Pampeliska191
1075 příspěvků 01.06.04 18:18
Kytko

Ja mam nekolik silikonovych forem a zatim si je nemuzu vynachvalit. Moje sestra si koupila nejakou sedou silikonovou formu na mafiny a stale si ztezuje, ze se ji v ni dost vsechno testo prilepuje. Nechtela jsem tomu verit, a udelala jsem testo dle meho predpisu, ktere mam vyzkousene a skutecne byl vysledek spatny. Mafiny se prilepily a nesly vyklopit ani vychladle. Dodnes si to nedokazu vysvetlit, cim to je. Myslim si, ze je to kvalitou toho silikonu. Taky jsme byli u svagrove v Brne a ta si koupila zase silikonovou formu v modre barve a taky si ztezovala na stejny problem. Koukala jsem na ty formy, ze jsou opravdu i na omak velmi tenke a takove drsne. Dokonce jsem videla v Cesku i formy zlute a ty se mi zdaly taky hodne tenke a zrejme te kvality jako ty sede. Moje silikonove formy, jsou vsechny cihlove cervene a povrch maji jako sklo, hladky a leskly. Mam hodne silik. forem a pecu v ni i pizzu, kterou vyklapim hodne teplou a nikdy se mi nezlomila.Jsem s nimi velmi spokojena a to jeste nemam ty formy nejdrazsi, ktere se u nas prodavaji.
Mam taky nekolik forem jinych a kvalitnich, ale prednost davam temto silikonovym. Ale pravdou je, ze pokud je mozno kolac nechat vychladnout, je lepsi vyklapet studeny. Samou by mne to zajimalo, kdo a jake zkusenosti mate. Podle mne by se to nemelo lisit, jestli je forma modra nebo cervena, ale presvedcila jsem se sama, ze rozdil tam nejaky je.

 
Mamut
147 příspěvků 02.06.04 09:04
...

Ani mne sa bábovka nechce hladko vyklopiť. Kúpila som si prvú silikónovú formu, ktorú som uvidela, a bola to jedna z tých, čo spomínala Pampeliška - žltá, tenká. Tieto formy fungujú len vtedy, keď sa normálne vymastia. Neskôr som zistila, že táto kategória foriem je tá najlacnejšia a existuje ďalšia kategória minimálne dvakrát - trikrát tak drahých foriem, ktoré vyzerajú na pohľad kvalitnejšie. Ale na tie som ešte nenašetrila, takže neviem, či sa tá cena ozaj odráža aj v kvalite. V každom prípade, Kytko, nepodliehaj mindrákom - chyba je mimo teba.

 
Claudia
103 příspěvků 02.06.04 14:49
...

Ahojky
Mám doma formu z modrého silikonu a opravdu patří k těm levnějším, ale bábovku jsem z ní zatím vždy vyklopila v pořádku a naprosto bez problémů, i když je pravda, že ji vždy nechávám co nejdéle vychladnout (tím co nejdéle myslím, jak dlouho se udržíme, když to tak krásně voní), ale úplně studenou jsem ji nevyklápěla nikdy - tak dlouho jsme nikdy čekat nevydrželi
Formu jsem vymazala jen před prvním použitím, jak to bylo napsané v návodu, pak už ne. Tak nevím, nemyslím, že bych něco dělala jinak než vy, asi to bude opravdu záležitost materiálu.
Držím palce, ať to vyřešíte!

 
Labužník kytka02
26 příspěvků 03.06.04 08:49
Silikon

Dík za odezvy, včera jsem podnikla pokusy s dvěma formami od Tescomy a s dvěma těsty. Jedno se - zchladlé - vyklápělo skvěle, druhé - kávové s krokantem, s vyšším podílem másla a cukru - bylo horší, výstupky bábovky se trhaly. Obě formy jsem lehce vytřela papírem od Hery. Asi to tedy bude i těstem :-( Lehčí těsta a mufinky jsou bez problémů, těsta těžší/nebo sladší či co, ty jsou horší.

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz