nabízí dr. Oetker toto i u nás, nevíte?
serek do Tiramisu
to, co jsi poslala ty, je přímo směs na přípravu tiramisu, kdežto tohle by měl být jen „mascarpone“ si myslím…;o), protože serek je polsky sýr ;o)
tak ti nevím, jestli to je to, či ono…jsem z toho jelena…já původně myslela, že je to nějaké „mascarpone“ se vším všudy, ale teď, když se dívám na polské servery, spíš to vypadá na nějakou směs pro přípravu, čili to klidně může být i to, co jsi poslala ty jako odkaz. ;o)
Vladi, to bude asi opravdu jenom sýr. Doslova tam píšou, že je to „…optimální dávka sýra na zhotovení Tiramisu po přidání několika dalších surovin…“.
to má Oetker zařazeno do jogurtů a popsáno jako „italská pochoutka do dezertů“, čili je to určitě tekuté, kdežto ten gastro krém je v prášku ;o)
a tady je předpis na to ""ošukané"":http://gotowanie.onet.pl/…przepis.html (falešné) tiramisu, do kterého je ho třeba … ;o))
Serek ma smak kawowy i nie jest tłusty 130 kcal w 100g lepiej tiramisu
zrobić z prawdziwgo mascarpone.
Ja robie z prezpisu Magdy.z. Mediolanu ze strony mniammniam.pl:
Tiramisu klasyczne
3 zoltka
100 gr. cukru
300 gr. mascarpone
kieliszek likieru kawowego
szklanka mocnej kawy nieslodzonej
250 gr. biszkoptow Savoiardi
Lyzka gorzkiego kakao w proszku
Utrzec zoltka z cukrem, dodac mascarpone i likier. Wymieszac.
Biszkopty maczac (doslownie na pol sekundy!) w kawie i ukladac w salaterce lub
indywidualnych pucharkach warstwami: pierwsza warstwa krem, druga namoczone
biszkopty, znowu krem, biszkopty i ostatnia krem. Wyrownac powierzchnie,
posypac przez sitko kakao.
Wstawic do lodowki. Najlepsze jest na drugi dzien.
A jak ktoś chce spróbować tego serka Dr. Oetkera to mogę kupić
i wysłać
Pozdrawiam