segedin

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
coralek
1 příspěvek 06.12.05 11:53
segedin

Uz parkrat jsem zkousela delat segedin podle zde uvadenych receptu, ale jeste se mi nevydaril tak jak by mel. Vzdy je hodne husty a kdyz pridam smetanu tak uz vubec neni k jidlu…prosim ra­du!


Reklama


Reklama

Reakce:
 
jariss
13 příspěvků 06.12.05 13:03
segedin

Smetanu vůbec nepoužívám. Dle mého názoru je lepší, nebo nám více chutná, použít na zahuštění mléko 1,5% smíchané s hladkou moukou.

 
Sněhurka
446 příspěvků 06.12.05 20:36
A já segedín

zahušťuji plnotučným mlékem (jiné stejně nekupujeme) a hladkou moukou. My máme rádi segedín takovy jemný a „hladící“

 
DanaJ
1136 příspěvků 07.12.05 16:00
Já segedín...

…nikdy nedělala. Ale jakoukoliv omáčku a guláš nikdy nezahušťuji moukou. Když je řídká, tak jí redukuji - vyvařím. Do guláše někdy dávám kousky chleba. A to mléko není špatný nápad. Aspoň nebude tučnej. Sama mám radši řiďoučkou; ona když se potom ohřívá tak houstne. Jo a když máš segedín hodně hustý, tak do něj nalej trošku vody, vždyť to nemusí být betonová kejda. Někdo to rád husté.

 
iva  10.12.05 08:54
Náš segedin

zahušťujeme kysanou smetanou a hladkou moukou. A protože také rádi dobře klouzavý, podáváme jej s bramborovým knedlíkem. Konzistence guláše pak ale musí být hutnější až kašovitá.
Převzala jsem tento způsob od tchýně a ještě jsem se nesetkala, že by ho někdo dělal také tak. Nám už ale jiný nechutná

 
Jenofefa
1315 příspěvků 10.12.05 14:41
Segedin - Ivo,

pozdravuj tchýni, také dělám segedinský guláš s kysanou smetanou a hladkou moukou, omáčka je hodně krémová a je v ní hodně zelí, které překrajuji na menší kousky, poslední dávku zelí dávám do již odstaveného guláše, aby se uchovalo co nejvíc vitaminů a zelí zůstalo mírně křupavé. Jo a přidávám na začátku prolisovaný stroužek čeneku a nakonec kávovou lžičku cukru. Zelí nikdy neproplachuji, dávám i lák ze zelí, tak aby se srazila kyselost zelí, nesmí to ale být sladké, jedna lžička se tam ztratí.

 
marmelada
1643 příspěvků 15.12.05 12:24
Segedín

A co to zkusit podle Pupka , vypadá to opravdu jedle.


Reklama

 Váš příspěvek
Další podobná témata podle názvu

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz