Zadělávání těsta v robotu

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
marmelada
1643 příspěvků 22.11.05 15:10
Zadělávání těsta v robotu

Prosím o sdělení skušeností s výšeuvedeným. Robota jsem dostala loni k vánocům a musím přiznat, že jsem v něm těsto ještě nedělala. Využívám ho na mletí, šlehání a krouhání, ale těsto dělám v ruce na válu. Takže stojí to za to? Ušetří práci? Jak poznáte, že má dost? Dík


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Labužník Triss
160 příspěvků 22.11.05 17:11
...

ja mam doma maminkcinu starou etu a testo nezadelavame v nicem jinem, poradi pridavani ingredienci je stejne, jako pri rucnim a musis sundavat nepropracovane testo ze sten, jinak konec poznas taky stejne, nelepi se a ma spravnou konzistenci

 
janaa
16 příspěvků 22.11.05 23:45
zadělávání těsta v robotu

mohu vřele doporučit, používám léta. Pokud mohu poradit, máslo dávám jako prvou surovinu, pak další. Nechám prodělat, těsto sundavám ze stěn, a po celkovém zpracování ještě na vále zpracuji ručně. Nechám odpočinout v lednici a zpracovám podle volného času -i za 3 dny.

 
marmelada
1643 příspěvků 24.11.05 13:35
První pokus

tak úplně nevyšel, po šlehání a hnětení mi vznikla sypká hmota, která se v těsto nespojila. tak jsem ji vysypala na val a pak se tedy lehkým prohnětením spojila v jemné těsto. Šlo to pak opravdu rychle, ale když spojím tu dobu v robotu, jedna zamazaná nádoba navíc, tak opravdu nevím, co je lepší. No, provedu ještě další pokus a zhodnotím to. Nepřijde mi, že chyba by byla v hustotě těsta apod, protože ručně to pak šlo dobře. Možná, že postup, ale nevím…?

 
Labužník milda02
50 příspěvků 25.11.05 13:45
zadělávání těsta

Také nedělám jinak než šlehačem nebo lépe hnětačem. Pokud je nemám poruce, tak to raději nedělám vůbec. Protože mám trochu potíže s klouby na rukou, snažím se používat stroj i na práce, které jsem dříve dělala ručně, např. zadělání těsta na těstoviny, vymíchání polevy apod. Myslím, že postup je stejný jako při ručním zadělávání. Moc se s tím nemazlím, stejn mi připadá, že pečení se dlouho zkouší a pokud někdo nemá vysloveně talent tak nic moc. A najednou v určitých letech (pozdějších) se to nějak zlomí a je to už k jídlu.

 
Berdie
12 příspěvků 06.12.05 23:20
Zadělávání těsta v robotu

Já jsem zatím dělala všechna těsta jenom rukuma (kynuté vařečkou) a vy písáte, že se to dá dělat jednoduše v robotu?To musím vyzkoušet. Můžete mi poradit? Jaký používáte nástavec na to vypracování? Mám robot Moulinex - nemáte s tím zkušenosti?

 
PITRYS
86 příspěvků 07.12.05 15:25
Rada asi k ničemu

stejně jako triss mám starou Etu a neznám lepší robot na světě !!! Ta mašina by snad zvládla půl kubíku betonu, pravé bytelné míchací háky, žádné zakroucené drátky. A těsto třeba na chleba ? Dokonalé. Jen sehnat ho už nelze. Ale snad i jo :-)))
 http://www.rezny.cz/novy/index.php?…

 
goralka
271 příspěvků 09.12.05 00:15
Zadělávání těsta v robotu

Cestá sa majú spracovávať rýchlo a na to je robot ideálny. Stál kopu peňazí, tak ho treba používať všade kde sa dá. Ináč ani nerobím, najmä ak pečiem viac druhov. Najprv si všetko pripravím a povážim a potom to ide jedna radosť. Vždy nechám cestá odpočinúť aspoň jeden deň. Najprv všetky sypké suroviny a tuk až vznikne „mrvenička“ a potom pridám vajíčka a ostatné tekutiny podľa receptu. Veľmi sa mi osvedčila ražná múka, cesto sa robí aj vaľká ľahšie, koláče sú chutnejšiea zdá sa mi aj trvanlivejšie. Dávam tak od oka asi štvrtinu z celkového množstva, dostať ju čerstvo mletú vo veget predajniach.

 
Florentyna
439 příspěvků 10.12.05 12:11
marmeládko,

já to dělám přesně tak, jak píše goralka: v robotu mám sekací nástavec, přidám všechny sypké pří:,–(y a na kostky nakrájený tuk. Nechám z toho udělat jemnou drobenku a pak postupně a opatrně a za stálého chodu přilévám směs tekutin. Většinou té tekutiny ani není potřeba tolik, kolik je psáno v receptu, těsto se spojí mnohěm dřív. Pozor, nepřehnat to s tekutinou, jinak bude těsto příliš lepivé a mazlavé. Jakmile se v robotu prohání už jen několik kousků těsta, je hotovo, vyklopím na kuchyňskou linku a rukama spojím do jednoho kusu. Když nepočítám vážení surovin, tak je těsto hotové za půl druhé minuty a ani si od něj neumažu ruce. Jo, a stěny nádoby robota jsou po celou dobu čisté, takže stačí, když ji nakonec jen vytřu ubrouskem a pokračuju třeba v krájení jablek…

 
marmelada
1643 příspěvků 10.12.05 13:10
Děkuji

za všechny rady. Vzala jsem si je k srdci a většinu těst jsem zadělala v robotu. Většinu - tedy až na poslední dvě, která jsem automaticky zadělala na válu a až když mi to připadalo divné, vzpoměla jsem si na robot (to je ale úroveň sklerózy co?). Omluvou mi budiž to, že bylo kolem 23 hod. a už mi to moc nepřemýšlelo. Těsta jsem dělala tak, jak říkáte, ale používala jsem nástavec na hnětení nemajíc ten sekací ve výbavě. Takže ještě jednou dík za rady a slibuji, že se jimi budu řídit. Hezké pečení!!! marm.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz