Pseudo pomazánka

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Tinami
166 příspěvků 03.08.02 10:02
Pseudo pomazánka

Nezařazuji tento tip do receptů, protože to vlastně samostatněj recept není, jen nápad k jinému využití předpisu známého, a sice na játrové knedlíčky. Stačí přidat jen o něco méně strouhanky a místo zavaření do polévky namazat na tousty. Mě to moc chutná, pro jistotu ale předesílám, že miluju i úplně samotná syrová játra, takže nevím, jak to sedne lidem s méně krvelačnými chutěmi.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
babi
6360 příspěvků 03.08.02 22:35
Jsem ráda...

že nepoužíváš ve svém receptu krve panice, protože to by byla dosti nedostupná ingredience. Ale vážně, máš ve mně příznivce. Také mám ráda syrová játra, tak jako hovězí (mažu si obměnu tatarského bifteku na toustíky) a miluji suši, sašimi, mořské potvorky atd. Ta pomazánka je dobrý nápad!

 
Tinami
166 příspěvků 06.08.02 08:54

Babi, můžeš mi prozadit, jak děláš obměnu tatarského bifteku z jater? Jistě, koření lze asi obměňovat, ale neumím se vyhnout strouhance (která je vlastně při mazání na tousty přebytečná), protože rozmašírovaná játra jsou téměř tekutá a jako taková nemají konzistenci tataráku. Čím játrový „tatarák“ zahušťuješ, jak kořeníš? Já sama znám jen tu zavářku na játrové knedlíčky (vejce, strouhanka, česnek, majoránka, sůl, pepř) nebo ujídám kousky syrových jater tak jak jsou, bez koření a příloh.

 
Tinami
166 příspěvků 06.08.02 08:54

Babi, můžeš mi prozadit, jak děláš obměnu tatarského bifteku z jater? Jistě, koření lze asi obměňovat, ale neumím se vyhnout strouhance (která je vlastně při mazání na tousty přebytečná), protože rozmašírovaná játra jsou téměř tekutá a jako taková nemají konzistenci tataráku. Čím játrový „tatarák“ zahušťuješ, jak kořeníš? Já sama znám jen tu zavářku na játrové knedlíčky (vejce, strouhanka, česnek, majoránka, sůl, pepř) nebo ujídám kousky syrových jater tak jak jsou, bez koření a příloh.

 
babi
6360 příspěvků 06.08.02 09:39
Tatarák...

Tinami, musím se Ti omluvit, ale ten tatarák je z hovězího. To je ta moje čeština. Chtěla jsem říct, že mám ráda játra, hovězí a mořské potvorky v syrovém stavu. Ono to asi vyznělo jinak.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz