Pecene kastany

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Labužník Sarka
433 příspěvků 14.10.02 09:27
Pecene kastany

Dostala jsem v kosi darem jedle kastany. Jak to pouzit? Ma nekdo recept na pyre , pecene kastany a nebo jine pouziti? Budu rada pokud nekdo poradi. Dekuji Sarka


Reklama


Reklama

Reakce:
 
babi
6360 příspěvků 14.10.02 21:10
Ahoj Šárko...

začala jse Ti psát o jedlých kaštanech, které používám a mám v oblibě, tak jako že mám mnoho receptů, ale bylo to moc dlouhé. Takže zítra to napíši do receptů. Podívej se tam. Budeš-li mít další otázky, dej mně vědět. Přeji Ti pěkný den!

 
babi
6360 příspěvků 15.10.02 13:56
Kaštany...

Tak jsem Ti něco napsala do receptů a také na Labužníku je několik sladkých a několik masových receptů. Stačí pouze zadat ve vyhledávání ¨kaštany¨ a také ¨kaštanový¨.

 
Labužník Lisa
12 příspěvků 20.10.02 16:36
...

Gaštany veľmi rada používam aj do plniek (nádivek). Sú fantastické. A používajú sa aj na rôzne zákusky.

 
Ludwig.II
39 příspěvků 29.10.02 07:04
Pečené kaštany

Já pečené kaštany miluji! a ochutnal jsem už spoustu jídel, kde byly, ale nemohu si pomoci nic se nevyrovná tomu, když jsou samotné - rozpčené. Připravuji je tak, že dám na sporák železnou desku z trouby, poleji vodou a rychle přiklopým hrncem (vlastně náhražka důmylsného stroje, který používají prodejci na ulici) , pak už jen kontroluji a podle potřeby přílévám vodu, až kaštany nabobtnají a prasknou. Nelze je vařit v páře, protože slupka potřebuje mít kontakt s rožhavenou plochou. Ale jak píšu, nejlepší jsou samotné.

 
Aneth
6 příspěvků 05.02.03 09:59
Kastany

Ahoj,
my mame plodici kastan na zahrade (ten jedly ;-). Souhlasim s Ludwigem II, ze nejlepsi jsou pecene jen tak.
Ja je pecu uplne jednoduse na kamnech nebo na kovove plotynce. Do kazdeho kastanu z obou stran pichnu spickou noze, aby neexplodoval. Pak je pecu z obou stran, dokud se neobjevi mala spalena ploska (male kastany jsou driv, velke se musi propect dele, aby nebyly syrove v prostredku). Pak si je jeste za horka oloupu a snim. Je to dobrota .
Malokdy mi kastany na vareni zbydou, protoze je vetsinou snime pecene. V kuchyni jsem kastany zatim vyzkousela jen do nadivky do kachny. Kdyz ten recept najdu, pridam ho na Labuznika.
Nevim jak je skladovat, aby byly porad tak dobre, jako cerstve. Mrazene se hodi do nadivky, ale kdzy mi kastanz uschnou, netusim, jak je dostat zpatky do pozivatelneho stavu (snad varenim, ale to uz se pak asi nedaji opekat).
Kupovane kastany mi prijdou uz trochu oschle (pokud na nich neni dokonce plisen ). Pak je asi lepsi je pripravovat podle Ludwiga II, aby se trosku naparili.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz