Panettone

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
kaira
43 příspěvků 03.02.05 17:35
Panettone

Pekl už někdo tuto bábovku?Jednou jsem ochutnala pravou z Italie je tady tato taky tak dobrá?


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Jenofefa
1315 příspěvků 03.02.05 19:00
Kairo, doporučuji

tenhle recept na panettone . Přečti si i komentáře, pekla jsem podle něj panettone už druhý rok. Chutí mi však připomíná spíš jemnou vánočku nebo štolu než bábovku. Když si dáš do vyhledávače heslo „panettone“, najdeš i další předpisy.

 
Labužník jenny02
35 příspěvků 04.02.05 09:13
...

Přiznám se, že jsem po vyzkoušení originál italské panettone taky chtěla vyzkoušet jestli to zvládnu doma. Dělala jsem ji podle receptu z labužníka, ale jak se zmiňuje Jenoféfa, tak spíše připomínala vánočku nebo lepší mazanec. Podle mého na pravou italskou nic nemá.

 
babi
6360 příspěvků 04.02.05 10:32
Jeno...

mnohé díky za doporučení receptu na Panettone, ohodnotila jsem to velice

 
babi
6360 příspěvků 04.02.05 11:03
Jenny...

zkus si koupit vánočku v obchodě a potom si ji doma upeč podle tradičního dobrého receptu. Tak je to stejné s Panettone. Na Labužník jsem přidala ještě další recept ZDE a něco podobného ZDE , což je také k Vánocům. Shodou okolností mám doma plechovou krabici od drahé Panettone (dostaly se však koupit podstatně lacinější v celofánu atd.) a ve složení se dočítám toto.

Farina di grano tenero tipo ¨0¨, uva sultanina (14%), buro, zucchero, cortecce d´arancia candide (6%), tuorlo d´uovo, uova, lievito naturale, sciroppo di glucosio, emulsionanti: mono e digliceridi degli acidi grassi, sale, latte scremato in polvere, aromi.

Zajisté se musí domácí Panettone lišit od kupované (nepotřebuje vydržet půl roku), protože nepoužívá žádné preservační prostředky. Tím pádem také chutná trochu jinak. Avšak recept je od Italů, v tom Tě mohu ujistit.

 
Labužník Sarka
433 příspěvků 05.02.05 11:48
Panettone

Ten od Babi nema chybu. Ja nejsem zkusena pekarka, ale ma mlsna huba mne donutila toto upect. Koupila jsem si na to sklenenou formu Pyrex o velikosti 21×9cm. Pripadne to vylozim alobalem, ale tato vyska je OK.

 
Jenofefa
1315 příspěvků 05.02.05 18:00
Já neříkám, že je stejná jako kupovaná,

já říkám, že je lepší. Jako je domácí vánočka lepší než kupovaná, tak se mi tahle panettone zdá lepší než ta vyráběná průmyslově. Pochopitelně ty kupované znám, jsou dobré, ale tahle mi chutnala víc. A k té poznámce, že to připomíná vánočku - právě to odpovídá skutečnosti, že se vyrábí z jemně kořeněného kynutého těsta s rozinkami a kandovaným ovoce a tak to má být. Třená nebo šlehaná bábovka podle našich zvyklostí má jinou chuť a konzistenci. Bábovce se panettone poněkud podobá tvarem. Původně pochází z Milána, dnes se však peče v nejrůznějších velkostech po celé Itálii a tradičně se naděluje jako dárek. Někdy se prodávají ve velkých krabicích zavěšených ke stropu cukrárny nebo pekárny a dotvářejí tak slavnostní vánoční atmosféru.

 
babi
6360 příspěvků 06.02.05 15:26
...

Jeno a Šárko, děkuji Vám za vyzkoušení receptu


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz