Nazdarek, jsem ve Francii chtela bych upect klasicke ceske kolace, nevite kde
se tu(a pod jakymi jmeny)da sehnat (jestli vubec) tvaroh mak a drozdi?Diky
Kocka
TVAROH , MAK, DROZDI ve FRANCII
Mila kocka, tvaroh je fromage blanc, ale pozor, je hodne tekuty, preto ho
treba nechat odkvapkat na site niekolko hodin. Da sa kupit v:,–(e, napr.
Carrefour. Drozdie sa povie levure, cerstve dostanes v pekarnach, v beznych
potravinarskych obchodoch nie je. Je vsak mozne pokojne ho nahradit susenym
drozdim - to je vo Francuzsku kvalitne. Horsie je to s makom, ten si treba
doniest z Ciech, Francuzi ho povazuju za drogu a teda nepredavaju. Mozno by sa
dal zohnat v lekarni, ale asi aj za patricnu cenu.
Tak vela uspechov!
Luba
Mila kocko,
domnivala jsem se, ze jsi to byla Ty, kdo me zadal o stejne informace primo
mailem na ktery jsem odpovedela. V pripade, ze jsi to nebyla Ty pisi ty
informace i sem.
Tak tedy :
Tvaroh jako takovy nahrazuji smesi ricota fromage a petit suisse. Ty vyklopim na
sito a necham pres noc odkapat a pak je smicham s ricotou. To same muzes udelat
s fromage blanc, koupeny v oddeleni krajenych syru v Auchan, Careffour atd.
Tak to alespon delam ja.
S cerstvimi kvasnicemi neni problem, ma je kazde super marche
Musis je hledat V Careffour a Auchan na pocatku oddeleni zakusku, tak kde muzes
koupit i cerstve testo na briosku ci Pizzu. Jsou to 42 gr kostky, coz je
vetsinou na pul kg mouky.
Mak jsem tu jeste nekupovala, protoze na nej nemam mlynek, tak si vetsinou vozim uz pomlety smichany s cukrem z Ceska.