Zajímalo by mě jestli existuje nějakej server se širokou nabídkou
nožů.(kvalitních)
Předem děkuji za radu.
Nože
…o získání informací a zkušeností s nožema a také s jejich broušením…
Dík, Ivo.
Dej si do „vyhledávání ve fóru“ heslo „broušení nožů“ a dostaneš se na rozsáhlou diskuzi na toto téma.
Ostré a dokonalé nože, jsou doménou Vás mužů. Většina ženských
včetně mé osůbky krájí i s těma největšíma kudlinožkama.
Když už se na to manžel nemůže dívat, nechá všechny nože nabrousit a
já než si zvyknu na to, že ostří jen při nepatrném tlaku prochází
krájenou potravinou jako nic,projede i něčím k jídlu nepatřičnému a
občas zanechám na prkénku i část svých prstíků. Ale po nalepení asi
pěti náplastí děkuji bohu, že muži mají tuto mánii, míti kvalitní a
ostré nože, jelikož je to hned jiná prácička.
http://www.volny.cz/starp-mt/
připomínám odkaz a děkuji Kamiliovi. Nože jsme objednali a jsme moc
spokojeni. Stránky sice nejsou aktuální (nůž na zeleninu a na sýr mají
standardně), ale s panem majitelem se dá domluvit. Jsou schopni udělat
i nůž na zakázku..... No, jsme moc spokojení.
Hezký den
J.
Jsem rád, že jsem Ti mohl poradit. Několikrát jsem se bavil s majitelem a je schopen udělat jakýkoliv nůž. A ceny? 1/4 - 1/5 cen zahraničních nožů. Navíc při nějaké havárii nože Ti nůž okamžitě za mírný poplatek vymění.
…zde fungujících Labužníků jak často si nože brousí? Mě celkem dost šokoval příspěvek „karminka“, který si nechává nože brousit. Já jsem možná z nějaké jiné víry, ale když vidím našeho řezníka při zabijačce, jak ty svoje kudly neustále šmidlí a když si vzpomenu, že nakrájím jedno rajče a mám nůž tupý jak (dámy prominou) řiť, tak v tom okamžiku nevím jestli jsem příliš náročný anebo se každý bavíme o něčem jiném…takže (Tasmi, Tebe se tato otázka netýká…hihi), jak často brousíte nože?
říká se, že dobrý kuchař či řezník musí mít ocílku pořád
v ruce.
A co se týká brusičů nožů…každý to neumí dobře nabrousit… a pak
už nepomůže ani ocílka.
Není ostuda že si kuchař nebo řezník nechá aspoň jednou za rok
pořádně nabrousit svoje nádobíčko.Já to dělám asi po třinácti až po
čtrnácti měsících u nás v Bílině u pana Hájka.Tento pán má k tomu
skvěle vybavenou dílnu a přístroje díky kterým odvádí velmi slušnou
práci v rozumných cenových relacích.
Během toho roku asi tak dvakrát (maximálně) použiju ten dvoupovrchovej
brousek na přibroušení.
Ocílku používám pravidelně při práci,protože neslouží k nabroušení
ale pouze k okamžitému přibrušování ostří během pracovního
procesu.
…Karmínku, nyní Tě už mám rád…hihi. Takže přibrušujeme co pár minut, ale dejme tomu 1× za rok si necháme nože zúšlechtit u nějakého profíka přes broušení nožů a vytahování jejích ostří…tak jsi to myslel?
Pokud to je tak, tak mi popište, jaké máte zkušenosti s tím přibrušováním…snažím se používat ocilku a někdy mám pocit, že bych tím nožem přefík i Olgu Sommerovou (pro občany dlouhodobě žijící v zahraničí - jedna z největších CZ feministek) a jindy si myslím, že i můj oběhový systém je před tímto nástrojem bezpečný. Tak jak si řežete vy?
(jak sem napsal „jednoduchý“, už sem chtěl dál psát „báječný, lahodný, mňamky…“)
Vezmi papír A4 do levé ruky za levý horní roh, vezmi nůž do pravé ruky, přilož ostří na horní hranu papíru u palce levé ruky a pomalu od kořene nože táhni dolů až špička nože odřízne zbytek pravé strany papíru.
Zdařilo se? Nůž je ostrý.
Nezdařilo se? Bruš dál, pilně a pečlivě.
to bylo pro praváky!!
Leváci, prosím obraťte si to.
Ale pozor!! Některé nože (zejména japonské) jsou broušeny pro
praváky!!!
To si kontrolujte už při koupi nože, že?!
Ja mam noze od Poka, a asi taky tak jednou rocne noze zabalim a odnesu k Pokovi na prebrouseni. Pak si noze prinesu domu a pri prvni vhodne prilezitosti se pekne riznu, tak poznam, ze noze byly dobre nabrouseny. Ocilku nepouzivam, jsem dost leva, a myslim, ze bych spis tem nozum uskodila.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
