Slow-cooker, crock-pot, pomalý hrnec

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
marmelada
1643 příspěvků 05.02.06 18:28
Slow- cooker, crock-pot, pomalý hrnec.

Dneska jsem se o něm doslechla poprvé od Yvety, která v něm vaří ráda a úspěšně několik let. Máte s ním někdo zkušenosti? Zatím jsem našla jen tyhle stránky , není to předražené?


Reklama

Stránka:  1 2 Další »

Reklama

Reakce:
 
Yvette
704 příspěvků 06.02.06 01:28
Marmeladko,

co se ceny tyce v CR na „tehle strankach“ to predrazene je a o dost. Tady, u nas v Jizni Karoline, se dnes ceny Rivalu pohybuji v cene cca $29,99. Tudiz pockat, az ceny spadnou dolu. Jinak s temi hrnci, vlastnim dva (vetsi a mensi)jsem opravdu moc spokojena a take jedna z dalsich vyhod, ktera autorka zajimaveho a pekneho clanku opomnela je, ze tento hrnec je primo stvoreny na maso kvalitnejsi kategorie, ktere je treba dusit dooosti dlouho. Maso z „pomaleho hrnce“ je mekoucke-temer se rozpada, stavnate. Ja bohuzel hrnec vzdycky umyju, pro jistotu. Vsem doporucuji, jen mne moc mrzi, ze ta cena toho hrnce je opravdu velice premrstena.

 
zuchla
40 příspěvků 06.02.06 05:38
...

To je hrozna zlodejna, u nas v A&P - NJ supermarketu byly okolo vanoc za $9.99 (cca 2L obsah) a velkej co by se vesla stredni kruta byl za $29.99. Ted je nabizen v ACE hardware (zelezarstvi) za nakou podobnou cenu, ale nevim tu velikost.

 
esmeralda
4813 příspěvků 06.02.06 08:23
Slow- cooker, crock-pot, pomalý hrnec - Marmeládo,

i já se tedy musím ozvat. Ta cena je opravdu nehorázná.
Ale jinak je to celkem dobrý vynález.
Já v něm dělám především typy pokrmů: guláš, vývary (neboť ty z pytlíku nebo kostky nemám ráda, jsou na mě moc chemické) a taky hrách, čočku a podobně.
Jestli náhodou rozumíš aspoň tršku anglicky, tak si zadej do Google třeba „crock pot“ a otevře se ti tam miliony stránek.
3 620 000 abych byla přesná.

 
marmelada
1643 příspěvků 06.02.06 12:54
Tak ještě

jsem našla tohle , tady je cena asi o třetinu nižší než u předchozího hrnce. To bude asi na našem trhu všechno. Ještě se podívám v sousedním Rakousku. Nějaké stránky jsem našla, jen jestli je i volně na trhu. A ještě - uvedený dodavatel má v sortimentu taky zajímavý kráječ a loupač jablek.

 
marmelada
1643 příspěvků 19.04.06 03:15
Pomalý hrnec

Tak jsem objednala a koupila pomalý hrnec. Dneska jsem vařila první jídlo - ptáčky a nemůžu si vynachválit. Fakt automatická pračka mezi hrnci. Výborné, šťavnaté a hlavně se to uvařilo bez mojí asistence, tedy krom počáteční dvacetiminutové přípravy.

 
Zuzu
116 příspěvků 19.04.06 07:04
pomaly hrnec

Marme, jakej, kde a za kolik jsi ho koupila? Diky:-)

 
marmelada
1643 příspěvků 19.04.06 10:54
Zuzu

tady v tom obchodě. Informovala jsem se ale i emailem na dostupnou prodejnu. Mají jednu i v Praze, ale mail jsem smazala, tak adresu nevím. Ale příp. se zeptej na info@bionaire.cz.
Ještě - koupila jsem si ten menší. Vařím většinou pro dva až čtyři lidi, tak myslím, že bude vyhovovat. Taky jsem to konzultovala s Yvetkou, ta mi to potvrdila.

 
PITRYS
86 příspěvků 27.04.06 14:38
Tady je normální cena

http://www.bionaire.cz/rival/index.htm obchod internetový je přímo na stránce

 
viktorka11
194 příspěvků 29.04.06 13:17
Chtela bych se zeptat,

jestli mate nekdo zkusenost s timto hrncem v CR privezenym z USA. Jestli to proste v pohode funguje i na nase napeti a staci mi jen koupit koncovku na zastrcku. Dekuji

 
esmeralda
4813 příspěvků 29.04.06 17:55
Slow- cooker, crock-pot, pomalý hrnec - Viktorko,

definitivně záleží na napětí.
Jestli je jako typický americký spotřebič navržen na 115 Voltů, bude v ČR fungovat nanejvýše dvě vteřiny, pak z něho budeš mít topení.

Teď vážně: pokud není navržen na evropské napětí (některé jsou, ale není to běžné) tak se ti spálí.
Teoreticky by to vyřešil transformátor, ale jeho cena bude nejspíše dosti vysoká.
Nejjednodušší bude zrejmě zakoupit pomalý hrnec který je navržen pro evropský trh.
Snad na závěr: dlouho jsem tomuto spotřebiči odolávala, ale nakonec jsem se nechala přesvědčit.
Nejlépe to vystihla Marmeláda: Fakt automatická pračka mezi hrnci.

 
Machnacanka
194 příspěvků 30.04.06 12:20
Pomalý hrniec

Tak vďaka Marmeládke som si podľa jej odkazu v tejto diskusii objednala ten zázrak. Dúfam, že to nebude problém, ale píšu tam, že i mimo ČR. Teším sa, ja som o tom hrnci čítala vo viacerých článkoch, takže niečo na ňom bude.

 
marmelada
1643 příspěvků 01.05.06 01:58
Machnacanko

Tak doufám, že nebudeš zklamaná. Ale u mě je to ok. Např. teď právě jsem v práci a doma se mi vaří kuřecí plátky na kmíně (tedy doufám).
Pro Viktorku (ta se myslím ptala na dovezené hrnce). Ten co jsem koupila je dovezený Rival a vše funguje v pořádku, tak snad s tím rozdílným napětím dovozci počítají.

 
Yvette
704 příspěvků 02.05.06 19:38
Esme ma pravdu,

bohuzel ja jsem privezla nejake ty „pomahace v kuchyni“ do Cech, transformator jsem koupila take, ale bohuzel… Tudiz nejlepsi je koupit slow-cooker v CR.
Uvazuji o koupi pomaleho hrnce moji mamince, tudiz urcite se budu informovat na strankach, ktere uvadi Marmeladka a timto zpusobem ji chci mocky podekovat. Esme, Tobe take moc dekuji za informace, ktere Labuznikum predavas, protoze mnoho Labuzniku by si privezlo pomaly hrnec ze zamori a byli by velice zarmouceni, ze to nefunguje i pres transformator.
Pozn. ja si koupila blbe radio, ktere pres transformator zkolabovalo.

 
jezevec
159 příspěvků 19.05.06 09:03
...

Tak jsem se nechal namlsat a ten zázrak si koupil. Zatím jsem v tom uklohnil jen segedinský guláš podle návodu, co s tím přišel, ale byl moc dobrý (to říkala sestra a ta vařit opravdu umí!) Teď zkusím chili con carne a dám vědět, jak to dopadlo. Všechny moudra od všech majitelů „automatické pračky“ mezi hrnci" vítá
Jezevec

 
marmelada
1643 příspěvků 19.05.06 14:08
Jezevec

Tak doufám, že budeš spokojený, jako já. Naposledy jsem dělala dušená játra na cibulce (játra na kousky, cibule nakrájet, sůl, kmín, špetka papriky pro barvu, vše zamíchat a zalít trochou vody). Dusila jsem je jen 2 hod., pak jsem vmíchala mouku v troše vody, vypnula a nechala dojít. Zase to bylo moc dobrý.
Ještě další poznatek. Dělám v PH i polévky. Normálně kus masa s kostí nebo kosti, zelenina, voda sůl, popř. koření. Většinou jsem do polévek dávala kousek instant. vývaru. Do PH není třeba i masa dávám poloviční množství, jinak je vývar příliš silný. A polévky z něj jsou skvělé.

 
Machnacanka
194 příspěvků 19.05.06 20:58
Marmeládka

Bohužial pomalý hrniec na Slovensko neposielajú. Doteraz som sa trápila na Gogli, a nič moc som nezohnala, tak som aspoň poslala pár dotazov. Som zvedavá, či ho tu vôbec zoženiem. A keď nie, tak zabehnem asi do Brna. Tam majú pobočku. Ja som sa do toho hrnca zbláznila. A ako sledujem, ty si s tým spokojná. Príjemný víkend

 
marmelada
1643 příspěvků 21.05.06 16:34
Machnacanko

Ano, jsem s ním spokojená a to jsem zdaleka ještě nezkusila celou paletu možných receptů. Je to velká úspora času a přitom umožňuje vařit zdravá jídla. Doufám, že ti to s tím Brnem vyjde a že budeš spokojená. Dej vědět, jak to dopadlo.

 
Labužník housenka02
609 příspěvků 23.05.06 17:49
Ahoj marmeládko,

… tak jsem si pozorně přečetla diskuzi o pomalém hrnci a následně si přečetla i stránky www.bionare.cz a zjistila jsem, že to je to o čem sním 20 let co stojím u sporáku. To jsem si vždycky přála, nandat všechno do hrnce, přikrýt to pokličkou a pak přijít k hotovému… buď bez obav už je objednaný a já netrpělivě vyhlížím pošťáka, kdy mi tu kouzelnou mašinku přinese… už aby tady byl… jak se znám zcela určitě projde důkladným testem a pak ti dám určitě vědět, jak obstál… zatím ti alespoň děkuji za dobrý typ…

 
marmelada
1643 příspěvků 24.05.06 12:14
Housenko,

doufám, že budeš spokojená jako já. Dneska jsem přihodila recept na roládu v pomalém hrnci. Chtěla jsem zkusit, jak to půjde a povedla se. Myslím, že se dá v pomalém hrnci vařit jakákoliv a plnit čímkoliv dle ledničky a chuti. Sklidila jsem pochvalu od manžela. A to jsem si během vaření stačila zajet na rehabilitaci do vedlejšího města. Stále ještě žasnu a oceňuji výhody pomalého hrnce a pěju chvály na yvettku, která mě na něj navedla.

 
Tasma
415 příspěvků 24.05.06 13:33
Marmelado,

bohužel na mě přišlo údobí, kdy si chci koupit něco nového do domácnosti a po zhrocení myšlenky na bezpracné vysávání pomocí robota, přišel na řadu tento hrnec. Slyším na něho zatím jen samou chválu, ale i tak bych se ráda zeptala, zda má smysl ho kupovat, když ten menší, který bych chtěla nemá časovač a musela bych vstávat ve čtyři hodiny, abych ho zapla a měla jídlo v poledne hotové. A trochu mě trápí, že když chci, aby mělo maso trochu přijatelnou barvu, musím stejně roztápět troubu. Mohu do tohoto hrnce dát maso třeba s bramborama dohromady ve stejný čas, nebo brambory musím přidat později? Je rozdíl v chuti dušeného masa v papiňáku a v Slow-cookru? Díky moc za odpověď.

 
Tasma
415 příspěvků 24.05.06 13:42
Ještě jeden dotaz -

jak potom zahušťujete šťávu z masa ? Záklechtka či jíška by se měly provařit a neumím si to při tak malé teplotě představit.

 
marmelada
1643 příspěvků 24.05.06 15:53
Tasmo

Časovač bych taky využila, ale řeším to i bez něj. U hrnce není rozdíl ve výsledku, jestli se dělá na nízký nebo pomalý stupeň, tak to řeším takhle. Takže běžně maso na vysoký stupeň 4 hod. a na nízký 8 hod. Některé i méně, ale to je dost dobře popsáno na stránkách bionaire, na které jsem dělala odkaz.
S tou moukou na zahušťování jsem to zkoušela tak, že jsem ji vmíchávala již v první fázi spolu s masem, ale omáčka se mi dělila - možná že jsem tam té mouky dala málo. Teď to dělám tak, že ji přidávám asi tak půl hodiny před koncem rozmíchanou v teplé vodě. V teplé proto, abych nezpomalila přípravu. Aby nedošlo k omylu s tou teplotou - ono se to opravdu vaří, při krajích hrnce se voda chvěje, táhne, ale nebublá. Řekla bych tak okolo bodu varu - vidíš, schválně to příště přeměřím teploměrem, abych věděla jistě. Takže nemusíš mít obavy, že by se mouka neprovařila. Přinejhorším to řeš jíškou, ale tu já moc často nedělám - zbytečný tuk. (i když ta v mikrovlnce je fajn a rychlá).
S tím porovnáním s papiňákem. Maso je jiné. Z PH je šťavnatější, křehké a ta omáčka - neporovnatelná. Jak jsem konstatovala tuhle, nepoužívám již žádná dochucovadla jako magi či kostky bujónu, vývar je silný. A dnes jsem konstatovala, že musím i ubrat sůl. Bacha klame to. Při ochutnání během varu se to jeví méně slané. Takže s dochucováním počkat až na finále…
Tak nevím, zda jsem zodpověděla všechny dotazy, kdyby ne, tak ještě napiš.

 
marmelada
1643 příspěvků 24.05.06 15:55
Ještě

jsem koukla na tvůj dotaz. Brambory jsem spolu s masem ještě nedělala. Na stránkách bionaire doporučují je dělat spolu, ale nemám to vyzkoušené. Zeleninu doporučují dávat na dno, že se dělá déle. Dneska jsem přidávala cuketu k roládě a musím říct, že byla měkká a ne rozvařená. Jinak já zeleninu jako přílohu raději jen lehce ovařenou, tak to asi pomalým hrncem nebudu řešit.

 
Tasma
415 příspěvků 24.05.06 16:10
Marmelado,

díky moc za vyčerpávající odpovědi na mé otázky.

Napadlo mě, že by neměl být problém pro zapnutí hrnce v době, kdy budu mít ještě půlnoc, použít časový spínač, který máme určitě všichni doma.
 ZDE

 
Tasma
415 příspěvků 24.05.06 16:16
...

Nějak se mi ty odkazy poslení dobou nedaří ZDE

 
Labužník housenka02
609 příspěvků 24.05.06 17:34
Milá Tasmo,

… já si hrnec zakoupila i z toho důvodu, že se mi jednak vyplní sen: nandat vše do hrnce a věnovat se třeba rodině nebo koníčkům, a jednak proto, že mě před časem nadchla příprava masa přes noc, a tohle se mi jeví jako levnější alternativa.

 
Tasma
415 příspěvků 26.05.06 10:50
Marmelado, Housenko,

zase jdu na výzvědy. V návodu k hrnci jsem četla, že keramický vnitřek se nesmí dávat do trouby ani do lednice, ale jen do mikrovlnky. Je to fakt, nebo jen straší? Uvítala bych totiž, kdybych mohla v té stejné nádobě maso pro barvu hodit chvilku pod gril, nebo zbytek jídla /pokud zbyde/ hodit do lednice. Škoda, že u nás prodávají jen dva typy. Existují i ovály a ty vypadají moc dobře. Mě se docela líbí tento . V něm by se dalo i servírovat. Ale zase nemá skleněnou pokličku.

 
Ivo
1045 příspěvků 26.05.06 13:31
Tasmi...

…až si budeš pořizovat onen časový spínač, tak si napřed ověř, jaký odběr má ten „kastról“ a podle toho zvol časový spínač (ne každý umí spínat vysoké proudy)…

 
Tasma
415 příspěvků 26.05.06 14:08
Ivo,

neboj, dám si pozor, aby se z naší domácnosti nestal druhý Černobyl

 
Yvette
704 příspěvků 04.07.06 04:18
Marmeladko, dekuji....

Marmeladko, dekuji, za tak velkou chvalu, nejsem zvykla, ze mne nekdo pochvali, tudiz moc si toho vazim.
Ja s tim hrncem jsem opravdu velice nadsena a usnadnuje mi vareni v dobe, kdy jsem v praci. Marmeladko, moc jsi mne potesila, ze se Ti hrnec libi a rovnez je ve vasi rodine dobrym pomocnikem. To vis, ne kazdy ma stejny vkus a ne kazdemu prijde vhod to, co se treba libi mne. Koukam, ze mas za velice kratkou dobu vyzkouseno mnoho receptiku a mas vetsi zkusenosti s pomalym hrncem nez ja. Marmeladko, chtela bych Ti moc podekovat, udelala jsi mi obrovskou radost. At se Ti moc dari nejen ve vareni v pomalem hrnci, ale hlavne ve vsednich dnech .

 
zlata
1200 příspěvků 13.07.06 23:01
už je doma

Dnes jsem si ho přivezla z Prahy. Mají ho v Ječné v Bionare a měla jsem z časopisu Receptář Speciál kupon na slevu 10% a tak stál ten menší jen 1701,–. Ten časopis mají ke koupi i tam na pultě. Zítra ho budu zkoušet, už se těším.

 
lydia
1227 příspěvků 09.08.06 15:08
tak jste mě přesvedčili

a tento skvost, s velice hodnotnou vnitřní keramikou, z ušlechtilé speciální oceli a kapacitou na 6.8 litrů !! (text na krabici) jsem si koupila. Teď mě musí přesvědčit ON. Nebude to lehké, protože už z hledání místa jeho uložení mi bolí hlava. Přiložené byly jenom 4 recepty, takže budu zkoušet vaše recepty a budu chodit pro rady

 
Tasma
415 příspěvků 09.08.06 15:46
lydia,

já jsem neměla odvahu ten velký hrnec koupit, protože bychom pak jedli jeden guláš týden. Pro kolik vaříš lidí?

 
lydia
1227 příspěvků 09.08.06 17:36
Tasma

já jsem neměla jinou možnost Hrnec se u nás nedostane, alespoň jsem ho nikde neviděla. Náhodou mi kamarádka půjčila katalog, a byl tam v doprodeji za 39 euro, no a dnes jsem ho dostala poštou. Vařím pro 2, někdy pro 4 osoby, ale alespoň mám místo na celé kuře. Musím teprve vyzkoušet a uvidím. Ohřívaný guláš prý je nejlepší guláš

 
Machnacanka
194 příspěvků 09.08.06 18:29
PH

Dievčatá, predsa v pomalom hrnci sa nevarí iba guláš. Normálne v ňom môžeš vatiť všetko na čo si zvyknutá, trocha menej soli a korenia a na Labe je dosť fajn receptov z ktorých som tiež už pár vyskúšala. A hlavne najväčšia výhoda- ušetrí čas a stráženie jedla pri sporáku.

 
bedla 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 09.08.06 22:30
pomalý hrnec - zlata,

prosím, kolik má tento hrnec obsah? a dá se také objednat přes Internet? Díky…bedla

 
Labužník housenka02
609 příspěvků 10.08.06 04:52
Bedlo,

… kousek níže v diskuzi je internetová adresa www.bionare.cz, tam jsem ho objednávala i já… hrnec jsem měla doma zhruba do 4 pracovních dnů od odeslání objednávky… ale funguje to jenom pro Čechy.

Dodávají hrnce ve velikosti 3,5 l a 6.5 l… já si koupila ten menší neboť povícero vařím pro 3 lidi a omáčka nám z této velikosti stačí na 2 dny. Povětšinou se mi ale daří uvařit na ten konkrétní den a je všechno pěkně snědeno a mě odpadá starost co se zbylým jídlem… no a taky ta starost s mícháním a hlídáním pokrmu na sporáku, to je bezesporu veliká výhoda tohoto hrnce.

Zdraví housenka - Nataša

 
bedla 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 10.08.06 08:06
pomalý hrnec

Natašo, moc díky, někdy člověk pro oči nevidí…díky jdu nato…Jana

 
bedla 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 10.08.06 08:25
a je to...

teď už budu jenom čekat a tisknout receptíky od Vás všech

 
Machnacanka
194 příspěvků 10.08.06 19:23
Bedla

Budeš spokojná, uvidíš. Uvaríš v ňom zdravo, chutne a bez námahy.

 
bedla 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 10.08.06 20:39
Pomalý hrnec

Machnacanko, děkuji moc…dnes asi přišel ten pravý okamžik a bouchla jsem do toho. Začátkem příštího týdne snad ani nepůjdu nakoupit, abych nepropásla modré auto Pošťáků. Vlastním i římský hrnec…je již dost opotřebovaný léty…a moc se těším na nový způsob vaření,…zato může SPISER, ale proboha nekamenujte ho …je to myšleno v dobrém… od velmi těžké žloutenky mám stále problémy se špatným cholesterolem…tak snad? uvidíme…

 
lydia
1227 příspěvků 13.08.06 14:00
první pokus s PH

Tak jsem se dnes odvážila vyjít na úplně nový terén. Včera jsem si připravila podle návodu hrnec. Dnes ráno jsem vstala (to snad bylo to nejhorší, protože potřebuji trochu déle než nastartuji). Rozhodla jsem se pro jednoduché jídlo:zelí a kachní prsa. Asi po hodině jsem se na to trochu skepticky dívala. Nic se nedělo, nic nevonělo. Po dvou hodinách a po inspekci ledničky (odtučněný jogurt, odtučněný tvaroh, vejce a 200 g Schwarzwälder Schinken) jsem začala hledat jídelní lístek blízké pizzerie. Po 3 hodinách to začalo v kuchyni vonět a maso v zelí klokotalo. Po 4,5 hodinách byl velmi dobrý oběd. Maso nádherně měkkoučké, zelí velmi dobré, šťávou nasáklé.
Místo pro PH jsem už našla. Ve spodní části kuchyňské linky. Musím si skoro kleknout, ale PH si to zaslouží.
Marmeládo, Yvetko moc děkuji

 
Yvette
704 příspěvků 13.08.06 18:55
Lydinko, dekuji

Lydinko, dekuji za pochvalu a ja dekuji Marmeladce za informace na Labuznikovi, co se tyce PH. Ja se jenom v jednom nasem pisemnem rozhovoru Marmeladce zminila o tom, ze obed za mne vari PH a Marmeladka se uz postarala o to, aby kdo denne vari jako ja, nestal u plotny a neztravil u nej tolik casu. Pomaly hrnec je u nas velkym pomocnikem a doufam, ze ti labuznici, kteri si tento hrnec obstarali za nemaly peniz nelituji a bude jim obrovskym pomocnikem v kuchyni.
Vsem majitelum PH preji prijemne vareni a mnoho skvelych pokrmu z PH na vasem stole..

 
bedla 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.08.06 09:29
A je tady........

už hledám místo na uložení pomalého hrnce. Díky všem, kteří se tu podíleli svými znalostmi, radami a díky spieserovi, který začal uveřejňovat recepty…jsem podlehla a hrnec je na světě. Jen asi bude trvat trochu déle, než začnu s vařením…ale určitě se podělím se zkušenostmi. Ještě jednou díky

 
Kely
186 příspěvků 14.08.06 18:12
...

Ano holky taky se nemůžu dočkat až v něm uvařím a dám vědět jak to dopadlo a také díky všem za recepty

 
leisha02
8 příspěvků 16.08.06 13:17
...

Chtela jsem se vas zeptat…musi se ten hrnec naplnit cely nebo staci na dno? Muj problem: zvazuju kterou velikost koupit - nekdy varim pro osm lidi, ale vetsinou ne.....da se ve velkem hrnci uvarit i jidlo pro tri lidi, nebo ho musim naplnit a meli bychom to na tyden?

 
lydia
1227 příspěvků 16.08.06 20:44
leisha,

já jsem si koupila velký, jak už jsem dole psala. Není problém dát jenom na dno a vařit pro dva. Já jsem tentokrát vařila jenom pro dva. Rozdíl je jenom, jak jsem vyčetla v ceně Ale já jsem poslední, která může radit, protože tolik zkušeností ještě nemám.

 
marmelada
1643 příspěvků 17.08.06 14:12
velikost hrnce

výrobci doporučují plnit hrnec alespoň do poloviny, jinak se prodlužuje čas vaření. Když si vezmeš obsah 3,5 l - to je plný hrnec, takže netto asi 3 l, aby ti to nepřetékalo, tak při porci půl litru na osobu (to by bylo dost, ne?) to máš 6 dobrých porcí. Tak si odhadni potřebu a spotřebu. Pravda je, že Yvett psala, že má PH v různých velikostech, ale u nich je cena jiná a hrnce jsou běžně k dostání v marketech.

 
penda
4752 příspěvků 28.08.06 11:39
Našla jsem Vám na netu ...

… nějaké recepty na využití pomalého hrnce. Jsou ve formátu pdf, v angličtině a zabírají cca 97 kB. Stáhnout si je můžete zde.

Stránka:  1 2 Další »

Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz