Nasládlý guláš

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Krafkova
2 příspěvky 29.04.11 14:12
Nasládlý guláš

Potřebovala bych radu. Koupila jsem ve speciálce s kořením koření na maďarský guláš. Celý guláš je nasládlý (obsahovalo muškátový oříšek) a nemohu to ničím srazit. Poradí mi někdo? Díky Lucie


Reklama


Reklama

Reakce:
 
alena45
588 příspěvků 29.04.11 14:21

myslíš, že z toho korenia ? Guláš je nasládlý väčšinou od množstva cibule a to ako je opražená na masti. Niekto ju nechá priam skaramelizovať a potom je guláš sladký. Mne sa to stalo viackrát a pomáha dať tam za lyžičku Eros Pistu - pálivá paprika naložená v soli.

 
Krafkova
2 příspěvky 29.04.11 14:32

Děkuji za radu. Nemyslím, že by to bylo úplně cibulí, ta zase úplně tmavá nebyla. Já teď i hledala v popisech koření, že ten muškátový oříšek má štiplavou, ale nasládlou chuť. Podívám se v obchodu po tom Eros Pistu.

 
Uživatel je onlinecasino
4474 příspěvků 29.04.11 20:39

Tak, tak, jak praví alena45…
Hodně cibule! Dříve jsem dával na kilo masa kilogram cibule. Guláš byl jak z člověčiny :mrgreen: , i když jsem doň přestal dávat špetku cukru. Časem jsem se dopracoval k optimálnímu poměru 4:3 (kdesi jsem četl, že ten poměr 1:1 je ideální, avšak ne VÁHOVÝ, anóbrž OBJEMOVÝ :think:
No, synek si hrál s mým PC…, prý ovládání hlasem… Funguje to! Asi jsem si tu první větu říkal nahlas, když to začalo hrát: A dokonce si to i název přeložilo Hudba jako když vyšije k tomu poslednímu startu, co se zase nekonal… Co říkáte?
(za poslední větu se omlouvám, přišla tak nějak sama… Víckrát už to neudělám… Je to dost primitivní i na mě)
Co říkáte? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

 
esmeralda
4813 příspěvků 07.05.11 23:32

Nasládlá jídla mám docela ráda. Asi je to tím že jsem prakticky odchovaná převážně asijskou kuchyní. Ale také si myslím že to bude tou cibulí.
Konec konců: Cibulička sladká, má panenka…

Erős Pista je výborný, ale dost ostrý. Jestli máš raději něco mírnějšího použij Édes Anna.

 
Kazik
9 příspěvků 03.08.11 21:30

ja nekdy do gulase pridam i trochu medu nebo dzemu z rybizu a k tomu pak cesnek a rajcata, aby se to tak nejak vyvazilo , prijemne to chutna. Takze rajcata a cesnek bych pouzil aby z obycejne nasladle chuti byla chut zajimava


Reklama

 Váš příspěvek
Další podobná témata podle názvu

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz