Možná se na mě budete zlobit, ale nedá mi to...

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Labužník e.v.a.02
232 příspěvků 09.07.05 08:23
Moná se na mě budete zlobit, ale nedá mi to...

Stránky se mi moc líbí a v kuchaření, který miluju, mi hodně pomáhají. Oceňuju promyšlená, chuťově vyvážená jídla a nebráním se pracnosti, po pár úletech vím, že mají smysl a nemá cenu švindlovat.
A teď ten můj negativní dojem: Zdá se mi, že server je zaplevelen recepty „co dům dal“… prostě chuťově nepromyšlené, třeba do omáčky na špagety dát bůček, červené víno a kečup je šílený a k labužnictví to má dost daleko.
Je fakt, že se tenhle problém dá obejít tím, že si vylistuju recepty a zadám labužníka, u kterého jsem odtušila zkušenost - třeba Babi, ta je úžasná - ale přesto se mi zdá škoda sem plesknout kdeco.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Eja
3788 příspěvků 09.07.05 16:18
Evo

a jak by sis to představovala ? Jak by ta „selekce“ měla vypadat? Na autocenzuru bych moc nespoléhala a jiná možnost není. Částečně s Tebou souhlasím, zejména s tím kečupem., to je šílený nešvar a nemá s kulinařením co dělat. Takže si myslím, ať si každý na Labu najde, co chce, možností je dost. Třeba chce někdo vyzkoušet omáčku na špagety s bůčkem, červeným vínem a kečupem…Já si spíš myslím, že by se mělo poctivě přiznat, který recept je převzatý a NEVYZKOUŠENÝ.­....možná bys i u Babi našla drobné chybky, občas se některé recepty prostě nedají uvařit, protože jsou tam chyby a ten recept vůbec nefunguje…to teď nemyslím na Babi.
Ale až na to solení masa před odležením s kterým hluboce nesouhlasím, jsou Tvoje recepty přesně takové, jako bys chtěla mít všechny - dokonale chuťově vyvážené, to je ani nemusím zkoušet a poznám to

 
Jenofefa
1315 příspěvků 09.07.05 16:44
Souhlasím s Ejou,

každý má jinou chuť a každý vaří jinak. Podle toho vypadají i recepty, které dává na Labužníka. Je na každém, aby si z toho vybral, co mu bude vyhovovat. Některé předpisy přečtu a hned vím, že mi to bude vyhovovat a šup s nimi mezi oblíbené (já si je ukládám na C disk vlastního počítače), jiné přečtu se zájmem a některé mi nevyhovují na první pohled. Ty přejdu a nemám tendenci se s nimi dále zabývat. Protože někdo má rád holky a jiný vdolky, tak nemohu ani já své chutě vnucovat někomu jinému. Jistě, dostanou se sem předpisy, které úroveň pro gourmety nemají a dostanou se sem duplikáty již uveřejněných předpisů, ale Labužník nemá žádnou redakci, která by přepisy testovala před jejich uveřejněním. Nedovedu si představit, jak to jinak dělat. I kdyby mi vyhovovalo jen 5 % předpisů, tak mám inspiraci do konce života.

 
Labužník e.v.a.02
232 příspěvků 09.07.05 17:01
...

Přiznám se, že jsem chtěla trochu zaprovokovat. Třeba plevelení ubude.
Ejo, nevyzkoušený recept bych sem opravdu nedala, maso před pečení fakt solím, víc pod receptem, ale odležení mi naskočilo omylem je to opravený…

 
Mojmir
9 příspěvků 10.07.05 12:19
_eva_

tak proč ty recepty vůbec čteš, když se ti nelíbí. Já myslím, že je ji tady docela dost, ze kterých si můžeš vybrat? Nebo chceš napadat 90 % receptů???

 
Labužník e.v.a.02
232 příspěvků 10.07.05 13:30
proč to čtu?

protože jsou tady skvělý recepty. jenže to podle názvu receptu nepoznáš. Jednoduše: „Špgety Tratoria“, tak si řeknu - to by mohlo být dobrý, že je to špatně napsaný je detail… ale mrknu a ukáže se, že to jsou snad špagety traktoria… A to je čím dál častější.

Mám prostě dojem, že kdybych napsala „Pečeně Petra Nováka“, tak jste v klidu…

 
hydraulik
54 příspěvků 10.07.05 21:24
_eva_

V zásadě máš pravdu.Ovšem selekci si musíš udělat sama.I když si koupíš kuchařku od já nevím koho tak jsou tam, občas, věci které vařit nebudeš,protože po přečtení hned víš,že to není k jídlu(pro Tebe!) a nelíbí se Ti to a podobné řeči.A tudíž je jedno jestli jsou v kuchařce nebo na webu.Prostě si je přečteš a víš,tudy pro mne cesta nevede.Jsou ale „labužníci“kterým je to jedno,že to nebo ono není zrovna košer,prostě jim „to tak chutná“.(Což je klasická výmluva).Tak ať si klidně uvaří kečup s kečupem a k tomu kečup.Je to jen jejich věc.
Pro takové v tom případě platí dvojnásobně Schopenhaurův zákon entropie:
Nalijete-li lžíci vína do sudu splašků,výsledkem budou splašky.Nalijete-li lžíci splašků do sudu s vínem,výsledkem budou rovněž splašky.
A při vaření a následné tvorbě předpisu je to prostě,u některých „labužníků“, mnohokrát tak.A bohužel to nezmění žádná debata byť dobře míněná.Zdraví Hy

 
vencal
213 příspěvků 12.07.05 08:14
nedá mi to,

musím také reagovat. Můj osobní názor je, že 80, ne-li 90%, „Labužníků“ tento server navštěvuje, protože hledají inspiraci na to, co uvařit a používají ho, více či méně, jako obyčejnou kuchařku. Já sám se za žádného gurmenta nepovažuju a věčné debaty na toto téma mě už štvou. Myslím si, že na Labužníku je tak 20-30 lidí, kteří by se do kolonky gurment vlezli. Já si sice kečup s kečupem nedám, ale musím říct, že jako študák jsem toto jídlo jedl minimálně 2× týdně a žiju.

 
pepicek
1309 příspěvků 12.07.05 23:29
a říkejte si o mě třeba, že jsem prase

já si na špagety kečup klidně dám a asi přejmenuju Labužníka zpátky na Domov gurmánů (nezřízených žroutů), protože mě to gurmetský klišé už začíná pěkně lézt krkem.

Co se týče selekce receptů, tak v této i ostatních diskuzích už mnohokrát padlo, že každý je jiný a má rád něco jiného. Od toho má každý registrovaný uživatel kolonku Oblíbené recepty, aby si do nich vybral to co jemu chutná a vytvořil si svoji kuchařku, kterou ve svém profilu dokonce může vystavit na odiv.

A naposledy vysvětluju, že tenhle server se jmenuje Labužník v podstatě jen proto, že ‚kucharka‘ a ‚recepty‘ uz byly zabrané a gourmet jsem ho pojmenovat nechtěl - nikdy jsem netoužil po tom vytvářet nějaký elitní klub, kde se lidi budou hádat kvůli ptákovinám.

 
iva  13.07.05 11:33
Snad nebudu za čuníka,

ale zrovna včera jsem dusila kousky vepřového s mrazenou zeleninovou směsí, a aby to bylo do červena, dala jsem tam řádně kečupu. Máme to tak rádi, je to rychlovka večeře, tak proč ne, že ? A kdyby mi to chutnalo, tak si klidně např. párek namočím do meruňkové marmelády.
Na Labužníku hledám nápady, nejvíc mne uchvátil Smažený sýr bez smažení. Prostě se podělit se svými zkušenostmi. Jinak jsem kuchařka, která se receptů moc nedrží, ale občas tady najdu inspiraci pro své variace.
P.S. Mnozí, co se vydávají za gurmety jsou v soukromí pěkní čuníci…

 
Eja
3788 příspěvků 13.07.05 11:51
Jsem taky čuník,

já jsem to vůbec nemyslela tak, že nejím kečup, to spíš naopak - nejraději ostrý Heinz. K párečku, studené sekané, ňam. Ale když chci dobroučkou labužnickou omáčku na špagety, na pizzu a tak, tak tam opravdu podle mne kečup nemá co dělat, protože to už není ta chuť rajčat, kterou poladíme bylinkami, mňam, ale je to prostě chuť toho kečupu. Tak mne nebijte

 
Labužník e.v.a.02
232 příspěvků 13.07.05 12:50
Fajn, na tomto webu gurmet=gurmán...

Každý, kdo není prase s klišé, by to přece pochopil :-)

 
Labužník e.v.a.02
232 příspěvků 13.07.05 13:40
Na kečupu mi kromě silné a umělé chuti vadí množství jedovek…

A mám dojem, že ty éčka jsou návykové. Zlobil nás syn, školník prodával hotdogy a on je tam s kamošema pojídal, měl na to opravdu slušnou závislost, když jsem se ho zeptala co by rád? – pokaždé hotdog s kečupem. Muž na něj vymyslel pastičku - dostal hotdogů kolik si řekl, třeba najednou 7, a k tomu láhev kečupu… (moc hezký fotky z hotdogových orgií, váleli jsme se smíchy, fakt mu stříhaly uši když jedl)…po pár dnech se jich přejedl tak, že… no párek a kečup - nikdy. Teď jede v sýrech a zelenině.
Jinak se mějte, gurmáni, fajn. Sice nevím, proč vás ta moje lehká kritika plevelení tak vytočila, ale nejsem tu doma, beru to.

Spešl soličce Eja přeju hodně radosti :-)

 
Eja
3788 příspěvků 13.07.05 14:39
_Evo_,

má to snad znamenat, že nás opouštíš ? To je škoda, pro gurmety jsi mohla přidat ještě pár receptíků a gurmány se pokusit odnaučit jíst kečup. Měj se hezky

 
Manana
1515 příspěvků 14.07.05 01:16
tak pepíčku,

úplně s tebou souhlasim, protože pak by název firmy (tedy imič) lépe vyjadřoval sortiment produkce (tedy recepty).
Co se kečupu týče, já nejsem jeho příznivec, protože to beru tak, že mi někdo chce cpát do mý huby s těma rajčatama další nesmysly, který mně aromaticky nevyhovujou. Já si radši dám práci a buď si opeču rajčata a oloupu, nebo použiju protlak, který není aromatizován (pokud není vyroben z červené řepy!!hahaha), ochutím podle sebe a do Labuž o tom napíšu. A pak někdy dostanu do držky, že to tak bejt nemusí. Ale já přeci nikomu nic nevnucuju! Ať si každej vybere a dělá co chce a na co má chuť, ne?
A o tom přeci taky dnešní Labužník je, ne?

 
esmeralda
4813 příspěvků 14.07.05 02:22
Možná se na mě budete zlobit, ale nedá mi to... Evi.

Nevím co ti konkrétně vadilo na špagetách. Ten bůček, nebo červené víno, nebo kečup? A co je to vlastně to labužnictví? To co nám chutná? A když si někdo dá kečup třeba na řízky, tak je to nejspíš proto, že si myslí že tím pokrm vylepší. A kdo jsme my abychom říkali druhým co mají jíst? Někdo holky a někdo vdolky… A kdyby mi uvařil artyčoky samotný velký kuchař Paul Bocuse, tak mi stejně nebudou chutnat. Prostě je namám ráda. Ať si tedy každý vybere to svoje a nechá spící psy spát.

 
Labužník e.v.a.02
232 příspěvků 14.07.05 13:51
Co mi vadilo na těch špagetách?

Co mi vadilo na těch špagetách? Ten recept mi přišel zbytečný. Asi jako na špagety s kečupem a sýrem a navrch s cizokrajným jménem. Ale už jste mi vysvětlili, že tohle je web otevřený a volný pro všechny jedlíky. Máte pravdu a už jsem se s tím smířila :-) Zmátla mě hlavička „labužník a domov gurmetů“.
Nevím jak vy, ale strašně ráda hledám a ráda se učím… škoda, že už to není jak za Babi, teď to tu je asi takhle: u tiramisu nadhodím jak řeším tekutost krému a přijde „vtipná“ odpověď takže do diskuze už nikdo raději nejde. Je to škoda a možná to souvisí i s tímhle tématem… Ale nerozbíjejte mi prosím displej, ano? ;-)

 
hydraulik
54 příspěvků 15.07.05 16:41
Prostě mi to nedá

Probůh a ještě jednou probůh.Jasně třeba si kečup nalejte do do hrdla když Vám tak chutná.O tom snad ta debatička neměla být.
A jestli gurmet-gurmán-labužník-žrout (nebo cokoliv chcete), to si musí každý v hlavě přebrat sám.Dokonce si můžete myslet o těch druhých taky co chcete ale je zbytečné se durdit na toho druhého,že se ozve a řekne nahlas (nebo v písemné formě) co si myslí.Já si prostě myslím své o již zmíněném gurmánství-gurmetství-labužnictví-žroutství a podobných definicích.A prostě to řeknu nebo napíšu.
Jak napsal pepíček je to uzavřená debataOvšem,jak vidno, nelze zabránit tomu aby se opět po čase znovu neobjevila.Zřejmě je to v lidech co se zúčastňují těchto debat.Prostě mají potřebu o tom psát a tak se ptát těch druhých, a tím si samozřejmě tříbit a korigovat svoje názory.Asi je to trápí.Jsem labužník když si leji do hlavy kečup nebo jsem jsem žrout?Ale to si opravdu ale opravdu musí vyjasnit každý sám za sebe.
Já si kečup nikam neleji.A také mám samozřejmě různé pofidérní chutě,které by u p.Poštulky nebo p.Ševčíka vyvolali zřejmě osypky nebo záchvat padoucnice.Nep­řipadám si ani jako barbar ani jako zločinec.Jenom s těmi svými chutěmi nelezu na veřejnost a nevydávám svoje chutě za něco tak zvláštního a podivného a já nevím jakého.Natož abych vtěloval tyto chutě do veřejných receptů.Jsou jenom moje a ostatní ať si tam dají klidně ten zatracený kečup.Nebo něco podobného.
Jako kdyby se ustavil klub přátel kečupu a kdo není s ním je proti němu.V mládí jsem TAKÉ samozřejmě lil kečup do těstovin osto šest (a nejen do těstovin) a přežil jsem až na drobnosti až do dnes ve zdraví.Ale prostě chutě se mění,životní styl také a kečup jsem prakticky vyřadil z jídelníčku.Pou­žívám ho pouze jako dresing a to ještě v množství méně než malém.Prostě jsem založil klub nepřátel kečupu.Vstupte a rozmnožte naše řady!
S hesly:Bez kečupu do Světa! Za bezkečupové zítřky!S kečupem nás neuvidíš!

 
Labužník e.v.a.02
232 příspěvků 15.07.05 16:50
ježišmarjá, o samotnej kečup přece nešlo

…a když pepíček pod „Labužník“ dá „domov všech gurmetů a gurmánů“, tak budete mít klid. A už toho kečupu nechte nebo po vás někdo shora mrskne nok a skleněnými dveřmi prohodí vlastnoruční samorost

 
Lassienka
409 příspěvků 16.07.05 19:12
Evo, Ejo, Pepíčku,

musím se přiznat, že tahle diskuse mi přijde trochu hnidopišská. Ale to je věc názoru. A objekvitní jsme schopni být jen v rámci svojí subjektvity, že…
Proč se dohadovat o kečupu? Není důležité, že někomu chutná a jinému ne. Prostě je tu možnost volby. Pokud se mi nějaká surovina nelíbí, tak ji vypustím. Nebo nahradím. A v podstatě tak stavořím nový originální recept, kterým můžu někoho potěšit. O tom je za prvé tenhle server. O objevování. Nových chutí, nových jídel a taky o tom, že nám všem dělá radost, když dostaneme zprávu, že někomu naše jídlo chutnalo. A pokud někomu nechutmalo…i takový je život, a všichni to víme.
A za druhé, asi nemá cenu vést diskuzi o smyslu slov gurmán a gourmet, co si uvědomit další význam slova labužník? To je totiž člověk, který má z jídla radost, dokáže ho vychutnat a dokáže si také vychutnat jeho vlastní přípravu…
Možná se mnou nebudete souhlasit, ale já to tak vnímám. Lass

P.S.: Pepíčku, vím, jak to myslíš, jsem za tenhle server ráda, a to i přesto, že na rovinu říkám, že gourmet nejsem, jen si ráda občas s jídlem hraju a vymýšlím…

 
Pupek  17.07.05 00:53
Kurňa, co máte furt s tím kečupem?

Já ho sice do jídla (normálního) nedávám, ale když mě v noci začne pálit žáha, tak si ho nasypu do hlavy tak na pět prstů. Pak se ještě zakousnu do okurky, štangle salámu – a jsem v pohodě.
A diskuze na téma gurmet x gurmán se mně zdají zbytečné. Vždyť i obyčejná patka čerstvého, křupavého a voňavého chleba nebo klobáska právě vytáhnutá z udírny – jsem gurmet nebo gurmán? Myslím si, že bychom neměli vychutnávat jen to žrádlo, ale život!

 
Vali
1326 příspěvků 17.07.05 09:39
...teda Pupku....

tou poslední větou si mi kápl do noty. Vařím dietně, skromně, ale všechny tvoje recepty si tisknu, protože je ráda čtu (nějakým zvláštním způsobem mě tvůj humor nabíjí). Vytvořím si tak originální Pupkovu kuchařku, ke které mi bude scházet pouze autorův autogram.
Všechny pozitivně laděné labužníky zdraví Vali.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz