Listové těsto

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
bona
2416 příspěvků 10.09.08 20:22
Listové těsto

Prosím, prosím o radu… Budu péct na oslavu do práce slané záviny z listového těsta a samozřejmě si přeju, aby vše bylo perfektní.
Když peču obvykle - pro rodinu - popadnu první těsto, které mi v obchodě přijde pod ruku a když se závin špatně krájí, trhá, nebo zkrátka nevypadá jako „na výstavu“, tak mi to doma projde..
Teď by to mělo být jinak, zejména potřebuji, aby se závin dobře krájel i na tenké kousky, nelámal se a aby se výrobek ve finále nerozpadal a nekomplikoval hostům konzumaci.
Chtěla bych Vás proto poprosit o radu, s kterým těstem (respektive od kterého výrobce) máte ty nejlepší zkušenosti.

Předem moc děkuji za případné rady. Bohdana

Reakce:
 
marmelada
1643 příspěvků 10.09.08 22:15
Výborné listové těsto

Ahoj Bono,
určitě nekupuj pláty těsta již rozválené. Mám zkušenost, že jsou příliš tenké. Mražené těsto taky neposkytuje záruku úspěchu. Velmi se mi několikrát osvědčilo chlazené těsto z uzenářství Sláma, dokonce jsem na ně našla odkaz na netu . Pekla jsem z něj několikrát a je bezkonkurenčně nejlepší z těch, co jsem vyzkoušela.

 
bona
2416 příspěvků 10.09.08 22:26
Marmeládko,

moc děkuji, poohlédnu se po něm. Bohužel v okolí mého bydliště je jen a pouze Albert (a to rovnou 3× - Vinohradská, Flora, Bezovka), tak doufám, že mají slušnou nabídku v oddělení chlazených polotovarů.. , zatím jsem po tom nijak nepátrala.
A co takovéto „Babické“ (snad to píšu správně), máte s ním někdo zkušenost??

 
marmelada
1643 příspěvků 11.09.08 09:26
babické

Myslím, že jsem z něj už pekla a že bylo také dobré, obdobně jako slámovo.

 
lydia
1227 příspěvků 11.09.08 13:42
Bono,

já mám vyzkoušený tento recept od Toma. Je to jako listové těsto, ale lepší. Určitě bude hostům chutnat. Ale nejdříve vyzkoušej na rodině. Já jsem ho jednou pekla pro větší společnost a přišel za mnou jeden pán a řekl, že štrůdl nikdy nejedl, ale od tohoto snědl hned 2 kousky. Větší kompliment jsem nemohla dostat, že?
Pěkný den. L.

 
bona
2416 příspěvků 11.09.08 18:46
Děvčata,

moc Vám děkuji za rady. Lydie, vzhledem k tomu, že už náplň bude pracná (tedy několik náplní - s nivou a olivami, s nivou a hruškami, lososem a špenátem a poslední se špenátem, žampiony a balkánem) a navíc bych chtěla vytvořit Dandiny skvělé hermelínovo-brusinkové koblížky, tak si ten Tvůj tip nechám na jindy, protože vyrábět těsto…to bych už po příchodu z práce prostě nezvládla .
Takže pokud seženu, použiju Slámovo nebo Babické. Snad to dobře dopadne.
Ještě jednou díky.

P.S. Oslava je až v úterý, peču v pondělí, takže pokud by do té doby ještě někoho něco napadlo, budu ráda. B.

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 14.09.08 14:14
...

Bono, já mám zkušenost z Kauflandu z chladícího boxu, kde mají čas od času tzv. Babiččino listové těsto když na něj natrefím, kupuji jich vždy víc a dám si je do mrazáku. Jeden balíček je půlkilový. Opravdu bezvadné a zároveň u nás nejpoužívanější, kupované těsto. Jana

 
lydia
1227 příspěvků 14.09.08 17:16
Boni,

podruhé budu 2× číst a jednou psát. Ale až budeš mít po stresu, tak opravdu tento recept vyzkoušej. Jinak mám dojem,že se u Vás dostane také listové a plundrové těsto od fy. Wewalka. To je také dobré. Ale asi už žádné rady nepotřebuješ
Držím palce, L.

 
bona
2416 příspěvků 14.09.08 21:35
Ještě jednou děkuju.

A představte si, že v Albertu byla tento týden nějaká „akce“ stran chlazeného listového těsta…, takže bylo včera i dnes v celém okolí beznadějně vykoupené (a to jakékoli) . Takže jsem neuspěla, zítra je poslední šance, jinak půjdu do mraženého.

 
Bali
1254 příspěvků 15.09.08 08:06
...

Rozválené (kulaté) listové těsto mám vždy v mrazáku, z Francie si ho vždy přivezu pěknou zásobu. Nedavno jsem ale potřebovala spíš obdelník na ŠVESTKOVÉ ŠÁTEČKY , tak jsem koupila rozválené v Lidlu. Bylo také dobré, tak jsem ho použila i na skvělý PŘEDKRM ZE SLANINY A LIŠEK , což můžeš v menším provedení také upéct. Klidně použij žampióny.
Dobrá náplň do závinu je také dobře ochucené mleté maso, srolovat, rozkrájet na díly, rozložit na plech, posypat strouhaným sýrem a upéct.

 
bona
2416 příspěvků 15.09.08 08:36
Dášo, díky za radu a odkazy...

Mám docela trému - bude to jediné slané pečivo na oslavě, tak doufám, že to nezvořu . V tomto případě sice takzvaně není co zkazit, ovšem já se znám…

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz