Krokant

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Pilka
113 příspěvků 05.11.03 05:29
Krokant

Vážení a milí Labužníci, jak se tak blíží Vánoce,mnozí z nás přemýšlejí, čím překvapit své blízké i vzdálenější a co dobrého a zároveň krásného jim připravit. Často v mém případě zůstane u plánů, nakonec trochu uklidím a něco málo upeču, aby se neřeklo a abychom zbytečně netloustli, a raději chodíme ven.
Mám ale problémy s některými surovinami (už jsem uváděla marcipán - ten podle vás vyzkouším), a teď je na řadě KROKANT. On se dostane koupit německý, ale kdo jste to zkusil? Mně to prostě smrdí žluklými oříšky a to mi těžce vadí. Posypte tím zmrzlinu nebo pohár a obalte tím cukroví těm, které máte rádi, když je to hořké, nedobré a je to cítit papírem.
GLAMO, Vy jako profík možná budete vědět jak na to. A není zde mezi námi také profesionální cukrář(ka)? Přibližně to odhaduji (postup něco jako griliáš, ale stejné to přece jen není), dokonce jsem někde už něco četla, ale myslím že to byla zas nějaká německá kuchařka. S mými chuťovými buňkami je těžké pořízení. Máslo cítí jako nečerstvé už druhý den, v mléčných produktech i v mase poznají špatné krmení dobytka apod.
Může mi někdo z vás poradit? Předem děkuji a mějte se všichni moc hezky.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
penda
4752 příspěvků 06.04.05 11:44
Poměry neznám

Krokantová pasta je polotovar kašovité konzistence připravený z cukru krupice, smetany ke šlehání, ztuženého pokrmového tuku, sójové plnotučné hladké mouky a kuléru. V kotli se za stálého míchání roztaví cukr se sójovou moukou a menší částí ztuženého pokrmového tuku. Současně se v jiné nádobě zahřeje smetana až k bodu varu a vlije se do roztaveného cukru. Po promíchání se přidá kulér a zbývající ztužený tuk. Po vychladnutí se směs vymíchá a uloží v chladném prostředí při teplotě kolem 8 °C.

Kulér je cukr utavený do tmavohnědé barvy, do něhož se přilije horká voda a směs se nechá povařit. Tekutý kulér se uchovává ve skleněných lahvích. Při delším skladování tmavne.

Ale na labužníku je taky pár návodů .

 
Jenofefa
1315 příspěvků 06.04.05 23:23
Našla jsem tři předpisy:

I. Na krokant necháme zkaramelizovat 100g cukru dozlatova. Potom v něm rozpustíme 25g tuku a přidáme 50 g sekaných mandlí. Mícháme tak dlouho,až se kousky mandlí karamelem zcela potáhnou.
II. Suroviny na krokant: 100 g nasekaných oloupaných mandlí, 50 g cukru, 40 g másla. Necháme zkaramelizovat cukr, přidáme máslo a při nízké teplotě pražíme spolu s nasekanými mandlemi tak dlouho, až začne vonět. Necháme na talíři vychladnout, pak nakrájíme a rozdrobíme.
III. Na pánvi zkaramelizujeme dozlatova cukr (150 g), vmícháme strouhané mandle (150 g) a máslo (30 g). Tento mandlový krokant rozložíme na prkýnko potřené olejem, necháme vychladnout a nahrubo nasekáme.

 
Jenofefa
1315 příspěvků 06.04.05 23:36
A ještě jeden německý

Krokant
Man nehme:
60 Gramm feiner Zucker, 1 guter Esslöffel Butter, 50 Gramm gehackte Mandeln.
In einer kleinen Pfanne oder einem kleinen Topf den Zucker mit der Butter unter Rühren schmelzen. Wenn der Zucker flüssig wird, die Mandeln einrühren. Das Krokant nicht zu dunkel werden lassen.
Auf Backpapier geben, mit zwei Gabeln auseinanderziehen und erkalten lassen. Noch eine Lage Backpapier darauf legen und dann mit einem Nudelholz zerbröseln.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz