Těsto na palačinky.

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Láďa  03.11.03 13:13
Těsto na palačinky.

Čaučík Labužníci obracím se na Vás s prosbou o recept na palačinky.(vy­nikající).Ta dotyčná dáma je obracela dřevěnýma tyčkama.A plnila je marmeládou.PS. Strašně slabé těsto.
Poradíte mi. Zatím díky Láďa


Reklama


Reklama

Reakce:
 
glama  03.11.03 21:48
Jak je dělám já...

Do misky klepnu pár vajec, rozředím mlékem a přisypu trochu mouky. TROCHU. Když se mi utrhne ruka, ředím mlékem. Těsto na palačinky totiž musí být úplně řiďoučké! Tak řiďoučké, že si náhodný pozorovatel může myslet, že z toho usmažit nic nelze. Ale netuší, že vajíčka mají držák a udrží vše pohromadě!Neboj se toho a připrav si krásně tekuté těstíčko.
Dobrou, zajetou pánev jen zlehka potři olejem. Ne ho do ní nalít. Stačí jen peroutkou pomastit. Pak naliješ odměrku těstíčka a necháš rozlít po celé ploše pánve. Hezky s ní toč a nakláněj ji, ať se těstíčko rozprostře. Když vznikne díra, kápni do ní těstíčko a zalep ji. Chvilku nech smažit otoč, nejlépe podebráním dřevěnou tenkou „vařečkou“ a nadhozením pánve. Možná se ti ta první palačinka bude trhat, nic se neděje, pánev se potřebuje zatáhnout. Další už půjdou samy. Pak už jen stačí pracovat se samotnou pánví, pocukávat s ní, aby se palačinka pustila dna, když je upečená a nadhozem ji obrátit.
Prostě nezapomeň: Velmi řídké těstíčko a velmi málo olejeNo a šikovné ruce!

 
glama  04.11.03 03:49
Zapoměla jsem...

… dodat, že podle toho jak dobře se ti rozlévá těstíčko po pánvi, poznáš jeho správnou hustotu. Prostě, pokud se ti nerozlévá skoro samo, je příliš husté a musíš ředit.
Těsto na palačinky se sladí jen velmi málo, zato se do něj lupne špetka či dvě soli..
Marmeládu před pomazáním trochu rozřeď vodou, aby nebyla tuhá a netrhala tenoučké testíčko a dobře ji rozmíchej.
Plnit můžeš čímkoliv, ovocem, čokoládou, zmrzlinou, skořicí, tvarohem a pod.
A když uděláš těstíčko hustší, přistrouhej do něj pár jablek, přihoď rozinky macerované v rumu a syp skořicovým cukrem. Mana nebeská…!


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz