o forme nakladanej ryby (podľa všetkého v slanom láku) píše Jan
Werich vo svojej knižke, kde z jeho šťavnatého opisu tečú sliny z huby.
Našiel ju aj v Taliansku (lokalita Comacchio?) ale pamätal si ju z Prahy.
Viete niekto o týchto rybičkách viac?
komačočík
Neznám zmíněnou knížku, ale mohu potvrdit, že Comacchio (vysl.
komak-kio), které se nachází v deltě řeky Pád, je slavné pro
pěstování úhořů, což je italská vánoční ryba. Recept na nakládané
úhoře vám asi bude na nic, myslím, že v Česku nejsou k mání. Pokud ano
napište a já ho vložím.
Zdravím.
kniha je od Jana Wericha, volá sa Italské prázdniny. Momentálne ju nemám
poruke, až sa k nej dostanem, odcitujem pasáž presne. Alebo ak má niekto
iný, môže doplniť.
Hm, úhor je fajná rybka, určite aj nakladaný.
išlo o pečené úhory naložené v špeciálnom náleve, ktoré kupoval
Werichov tatko v podloubí na Malém rynku a vravel im
„komačočíky“ )
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
