Na světe je tisíc druhů jablek, ale k nejoblíbenějším patří odrůda Golden Delicious.
Pokud chcete, aby sklizená jablíčka měla příjemnou ananasovou vůni, rozložte mezi ně bezové listy.
Máte-li teplý sklep, zkuste uložit jablka do igelitových sáčků a uzavřít. Takto by měla vydržet dlouho.
Jablka zvyšují schopnost soustředit se a celkově posilují nervovou soustavu. Používají se i při jednodenní pročišťující a regenerační kůře, v intervalu dvou hodin se vždy sní jedno jablko.
Dvě až tři jablka konzumovaná každý den dokážou snížit hladinu cholesterolu v krvi.
Jablka pomáhají nejen při poruchách trávení, ale také při bolestech hlavy a závratích. Také užívání jablečného octa je zdraví prospěšné.
Teď ten voňavý poklad odpočívá ve skladech a sklepech a čeká na zpracování. Jen do toho! Jablíčkových receptů na Labužníku najdete bezpočet.
Čerpáno z časopicu Tina.