Recept na bramborové placky mi připomněl jídlo, které chce po mně můj muž a které se dělá někde na pomezí východních Čech, kde máme chalupu, a Moravy. Snad někde okolo České Třebové. Jsou to bramborové placky (bramborům se tady po staru říkalo „zemská jablka“ ), plněné tvarohem a přehnuté na polovic. Víc nevím, než že ten tvaroh nebyl snad upravován jako do buchet, ale byl přírodní. Kdysi jsem někde ve Vlastě o tom četla článek i s receptem, ale nemohu ho najít. Pěkně prosím, kdo to umí?
Jabkance
možná, že to bude něco jiného, ale můj kamarád, který pochází z Jizerských hor, jí bramboráky s klasickým šlehaným tvarohem (opravdu jako do buchet), jen oproti klasickému receptu na bramborák do něj přidává cibuli, takže celé jídlo vyzní do sladka a je to rozhodně zajímavé a dobré. Ale zase tam nejsou ta jabka
Děkuji mnohokrát Pendě, její odkaz byl správný. Dotazem jsem si jabkance ještě upřesnila. Koho to zajímá, tak postup je i s obrázky zde .
děkuji i já…prohlédla jsem si tvůj odkaz…a zase jsem vzpomínkama
u babičky..stejné necičky na zadělávání těsta mívala i ona…přeji
pěkný den…
Jenoféfko, 18. 11. můžeš jet s Beruškou na pravé jabkance. Budou se
prodávat již od 7:00 hod, a program začne ve 13:30 hod.
Akce probíhá v České Třebové pod rotundou, jsem se dočetla. ;o)
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
