Prosím o radu. Dostala jsem starší /asi 5 let/ ale nepoužívaný elektronický vařič rýže. Není k němu návod. Jedná se o eMZet značku a na vypadá jako friták. Jen je tam páčka vaření, přihřívání … poradíte??? Nebo kdo ho má, mohl by mi poradit s používáním? Nejsem sice Japonec, ale rýži jíme z důvodu diety často. děkuju.
Elektronický vařič rýže
Šťastná ženo, rýžovar je úžasná věc! Uvaříte v něm tu nejlepší jasmínovou rýži. Současné ceny jsou od 2 - 5 tisíc. Nyní má ETA novinku - rýžovar v ceně 1200,– Kč nerezový, teflonový vnitřek, takže úplně super výrobek. Jasmínovou rýži doporučuji kupovat u vietnamců na burze (Brno apod.) thajskou AAA kvalitu 5 kg za 150 Kč - nemá chybu a již nikdy nebudete jíst „českou“.
Omlouvám se - ještě používání. Takže jasmínovou rýži řádně proprat! Poté umístit do hrnce, solit jen na špičku čajové lžičky ne více! Potom ji zalít studenou vodou na výšku jeden a půl článku ukazováčku, možno přidat pár kapek citronové šťávy a zapnout rýžovar, ten pak sám vypne po odpaření vody a přepne na vyhřívací režim, který rýži udrží teplou třeba celý den. Tento návod mám od své thajské přítelkyně takže jej neměním a rýži nekazím žádnými příchutěmi.
díky moc za Tip. A kde v Brně se dá ta Jasmínová rýže sehnat? ve
Slatině?
Jinak vyzkouším, a jde v tom dělat i něco jiného? Třeba riizoto ? Nebo
vařit zeleninu? Mám ten typ, že je vyndavací teflonová nádoba a jinak
celé smaltované a zaklapovací víčko. tak jestli jsem dobře pochopila,
rýže se nevaří v poměru rýže : voda , 1:2 ??? Jen na ty prsty a studená
voda, místo teplé. Díky , díky a jak vyzkouším, dám vědět.
jasně, že se v tom dá vařit zelenina a u té Ety jsou tam ještě přídavné nádobky na napařování a kdoví co ještě. Takže postupuj jak jsem Ti napsal a rýži kup v Brně na té velké tržnici pod dálnicí, kde si k tomu lze přikoupit „značkové“ oblečení, také tam dobře vaří, mají tam veškeré speciality, čaje atp. vřele doporučuji návštěvu i jídla! A tu vodu opravdu jak jsem napsal.
na té burze jsem byla zatím jen jednou, ale dodnes jsem unesená. Fakt. Nádhera, paráda, bomba. Tolik asijských dobrot!!! Fakt skvělé. Na oblečení jsem tam kašlala a jen lítala po „jejich“ potravinách. Rýži 5 kg za 150 Kč jsem si tam tehdy kupovala (a mnoho jiného) a už jí mám málo… Opravdu je nezaměnitelná.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz