Prosim Vas muze mne nekdo popsat presny postup a mnozstvi na drobenku? Vzdy mne vznikne hrouda neceho a nejde s tim pracovat. Dekuji
|
drobenka
Já dělám drobenku takto. Na malý plech: 50g polohrubé mouky, 40g krystalového cukru, 40g tuhého másla na kostičky nakrájeného. Rukou vše trpělivě rozdrolím na ¨zrníčka¨ a dám do chladničky. Po případě rozdrolím ještě jednou a sypu na cokoliv potřeba. Na velký plech zdvojnásobím dávku.
přidávám do drobenky vanilinový cukr, na koláče je docela dobré přidat i štpetku skořice nebo skořicový cukr. Cukr používám moučkový.
Zuziku, misto normalniho cukru van. cukr nebo skoricovy a nebo pridat k cukru? Dava se to pul na pul nebo jak se to micha? Dik za rady!
to množství je asi stejné jako u Babi, ale k tomu ještě nasypu ten
vanilinový cukr a na špičku nože skořice nebo skořicový cukr, spíš jen
tak pro vůni a chuť.
Dělám drobenku naprosto od oka, prostě sypu pří:,–(y na talíř,
promíchávám a koštuju až je to podle mých představ.
je nejlepší rada, kterou jsem zatím vyzkoušela..čili 1 díl cukru, 2 díly tuku a 3 díly hladké mouky…mneme tak dlouho, až se vytvoří hrudky…pokud ji připravujeme v teplé místnosti, je nutno přidat ještě trochu mouky…:-))
2 dily hrube mouky
2 dily cukru
1,5 dilu masla
Smes hrube mouky, masla a cukru rozemneme mezi prsty a pouzijeme jako sypani na
kolac.
Drobenku muzeme aromatizovat skorici nebo vanilinovym cukrem
můžeš vyzkoušet i kokosovou drobenku :7 PL polohrubé mouky,5 PL moučkového cukru, 5 PL strouhaného kokosu, slunečnicový olej podle potřeby. Kokos i cukr můžeš přidávat podle chuti