Ahoj vsem labuznikum, zajimaji me vsechny recepty a protoze jsem prozila poslednich 7 let v Indii, byla jsem zvedava na vasi sbirku indickych receptu. Ztuhla mi krev v zilach, v Indii jsem jedla leta jak v nejlepsich restauracich tak i na ulici, ale ani jeden z Vami uvadenych receptu respektlive krmi pripravenou dle Vasich receptu jsem nejedla, ani neznam tyto nazvy. Mam doma nekolik indickych kucharek, ktere jsem peclive prolistovala ze vsech stran, ani jeden z receptu jsem neobjevila. Rada bych vedela, kde jste tyto tkzv. indicke recepty objevily, nebo je to delane podle ducha „ryze, kure, cocka, kari je indicka kuchyne“. ?????Chudaci Indove!
Chudaci Indove
Moc se milá Mahrani těšíme na tvé recepty - ty pravé indické. Nekritizuj a dodávej.
Ahoj Maharani, asi máš pravdu, ale myslím, že o moc nic nejde, je to
úděl různých národních kuchyní, že jsou v jiných zemích deformovány,
upravovány a pak vydávány za původní. S indickou kuchyní zkušenost
nemám, ale podívej se třeba na italská jídla. V ČR je kvanta rádoby
italských restaurací s mizernými těstovinami a s velmi mlhavou představou
o tom, co je ossobucco, minestrone, plno lidí si myslí, že když uvaří
těstoviny, mají italské jídlo. Pochopitelně to tak není, ale co, když to
lidem chutná a myslí si, že jedí jakýsi originál. A to vše vidím jen
laickým kulinářským pohledem, nikdy jsem v Itálii nežila, jen jsem tam
několikrát byla. Konec konců, i já přiznávám, že nechodím na italská
jidla jen k Italům, mám oblíbenou „italskou restaurci“, kterou vedou
Jugoslávci (proto dělají výbornou pljeskavicu). A v tomto duchu by se asi
dalo pokračovat, např. čert ví, zda v Číně opravdu jedí to, co v ČR
s takovou chutí jako čínské jídlo konzumujeme v čínských
restauracích. Skoro bych řekla, že ne a doufám, že jsem ještě nejedla
psa. Možná, že má olíbená francouzská kuchyně by taky vydala na delší
povídání.
Tedy, abych se dostala k tomu, co jsem vlastně chtěla říci - nedívej se na
to tak přísně, čteš tu asi jakési indické inspirace nebo představy
jiných o indické kuchyni. Stejné představy a inspirace jinými kuchyněmi
potkáváme ve spoustě restaurací a přece nám chutná. Na druhé straně,
já žiju více než 30 let v ČR a rozhodně bych si netroufla tvrdit, že
znám všechna česká jídla (a jejich názvy). Naopak, některé krajové
speciality jsou mi naprosto cizí. Nemůže to být obdobné s tvou indickou
zkušeností? No, v každém případě se připojuji k těm, kteří rádi
zkusí pravý originální indický recept, neboť vážně nevím, zda jsem
jedla v indické restauraci to správné jídlo.
Ahoj Tinami,
mozna , ze mas pravdu..mozna ne. Urcite je to veci subjektivniho pohledu, ja
jsem nevim jestli bohuzel a nebo bohudik zabloudila do teto rubriky „kuchyne
narodu“ a tamnejsi recepty mi trochu zvedli „hladinu cholesterolu“
priznavam, mozna byla ma reakce neumerna, ale indicke recepty, kde jsou jako
ingredience uvedene napr. broskve..to uz na mne bylo trochu moc. Nevim jake jsou
italske ci neitalske kuchyne v CR, neziji v CR a kdyz prijedu na dovolenou
(jako prave jsem tady ted) tak se stravuji vyhradne mamincinnou kuchyni. Mela
jsem moznost poznat opravdu detailne indickou kuchyni ( i vicero
asiijskych)i v domackem prostedi, a protoz indicka kuchyne je hned za arabskou
mou nejmilovanejsi,tak se peru za spravnost indickych receptu. Ted ziju v jine
evropske zemi, ktera zde ma taky uvedene recepty.....ale ty me nechavaji zcela
chladnou. Pristi tyden se chystam opustit CR a tak az dorazim domu, rada jsem
napisu par „pravych“ indickych receptu. A ver, ze skoro jakkoukoliv
i indickou kychyni lze pripravovat stejne chutne, at uz jsou ingredince
kupovane na trhu v Delhi nebo Pankraci, ale urcite ne s broskvemi.
Mej se, zdravi Maharani
Indove to mozna preziji , ale ja tezko…ale to je jenom muj problem
Milá Maharani! Protože jsem uvedla šest indických receptů do Labužníka, byla jsem překvapena Tvým vehementním tvrzením, že ani jeden recept není indického původu! Byla jsem v Indii pouze jedenkráte na služební cestě, a tím pádem se nepovažuji za experta. Pila jsem tam však Chi¨, jako přílohu jsem jedla ¨Raita ¨ a mimo jiných, pokrm zvaný Murgh maghani¨. Posledních šest receptů ze třinácti jsem přidala já. Jsou od mé kolegyně Moyny, která je Indkou, narozenou v Indii a která prožila v Indii většinu svého života. Do dnes každoročně jezdí navštívit svoji maminku do New Delhi. Mám plno jiných receptů, ale zatím se budu těšit na Tvoje osvětlení a Tvoje recepty. Děkuji!
se mi názor Tinami a souhlasím s Irenou, když někdo znalý upozorní na chybu v receptu,myslím, že není ostudou ji opravit, viz já a mé kubánské recepty, které mi habánek opravuje…a vůbec mi to nevadí…a pokud maharani říká, že broskve v indii jsou blbost, tak o tom asi něco ví, ne?
Já jsem žila v České republice skoro 20 let a také jsem většinu
jídel na Labužníku neochutnala. To neznamená že neexistují.
A to jsou Čechy 40krát menší než Indie.
Možná jsme už všichni tak nějak zapomněli na socialismus a na to, co se
tady v té době prodávalo (mrkev-celer-petržel a papriky ze Slovenska,
jabka, hrušky, meruňky, broskve z jihu Moravy a melouny). Co když jsou
uvedené broskve pouze náhražkou za TEHDY NEDOSTUPNÉ ovoce. To nikoho
nenapadlo?
Pak by bylo možná dobré tyto „náhražky“ nahradit tím pravým,
indickým (pokud to někdo ví).
Já sice v Indii nebyla, ale mám dojem, že je tam tolik oblastí se svou
kulturou, že je možné tam třeba i dvacet let nepotkat fůru receptů, tak
jako jsem já byla nedávno okouzlena staromoravským receptem Kontrabáš,
o kterém jsem za svůj třicetiletý život doteď neslyšela a to na Moravě
žiju FURT!!!
Tak honem sem s novými a „zaručeně pravými“ recepty!!!
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
