miluji a myslím, že výsledky mé činnosti jsou dobře poživatelné. Ale dosud jsem nerozluštila tajemství používané mouky - přátelé ze Slovenska, má být hrubá, hladká nebo polohrubá? V kuchařských knihách jsem našla všechny varianty, při vaření jsem nezjistila žádný zá:,–(ní rozdíl, tak jak to vlastně je? Děkuji za radu.
Bryndzové halušky
aby se Tvůj dotaz dostal do popředí, protože Slovenky teď na chatu máme, odpovídám, co jsem našla já, ač se Slovenskem mne pojí snad jen přátelství s labužnicemi a bývalá láska z Košic…v mém receptíku na halušky je půl hladké mouky a půl hrubé mouky… (na 750 g brambor 150 g hladké a 150 g hrubé mouky, 1 vejce, 100 g slaniny, 400 g brynzy a sůl)…
Pendo, zá:,–(ní chyba při přípravě halušek je hrubá mouka. Používame mouku hladkou a polohrubou v poměru 1:1 a výsledné těsto musí být opravdu hodně husté.
klidně můžeš, je to totiž základní neznalost ještě o to horší,
že blamujou tisíce lidí…
A pak je to na nás, labužnicích, abychom to uvedli na pravou míru
Ahoj Jenoféfo. Letos jsem byl na Slovensku a zůčastnil jsem se jako divák
Revůckých halušek - což je soutěž v přípravě a snědení halušek na
čas. Píši o tom v diskuzi k předpisu na halušky od Pampelišky -
„Brynzové halušky podle staré slovenské mamušky“. Tady je link:
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
S pozdravem
Richard
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
