Bažant-odležet

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
annaeliana
2 příspěvky 12.1.08 10:27
Bažant-odležet

nevíte, prosím, poradit, jak a jak dlouho se má nechat bažant odležet. Vím, že snad se neošklube, ale jestli se vykuchá? A jak dlouho má viset?
Děkuji

Reakce:
bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 12.1.08 11:37
Bažant

… nekuchat, uvázat provázkem za hlavu, pověsit i s peřím. Podle počasí 4 dny až týden. Pozor na broky a zloděje.

annaeliana
2 příspěvky 12.1.08 11:55
...

dekuji a preji krasny den

karminek
757 příspěvků 12.1.08 12:11
bažant

když ho tam necháš 14 dní taky se nic nestane

Labužník housenka02
609 příspěvků 13.1.08 09:49
...

my necháváme bažanty viset zpravidla 2 - 3 dny, déle to většinou nevydržíme už kvůli psům - ti si pod bažanty sednou a sedí a sedí a sedí…

Pokud se týká škubání, pak bažanty škubu bez předchozí přípravy - nasucho, tzn, že je nespařuji ani nenamáčím. Jde to docela dobře, musí se škubat ale pomalu a opatrně, aby se nepoškodila kůže.

Z drobů je vynikající polévka, tatínek ještě spařil i pařátky a oloupal je a pak z nich taky vařil polévku spolu s drůbky, já to ale nedělám, i pejsci musí dostat odměnu za „zodpovědné hlídání“.

karminek
757 příspěvků 13.1.08 10:26
Abych

doplnil svůj předchozí příspěvek tak těch 14 dní platí v podzimních měsících ,kdy dostaneš toho kohouta popř zajíce hned po honu.
Pokud tuto zvěřinu dostaneš teď tak hned -
za a)oškubat bez spaření
za b)stáhnout i s kůží
vyvrhnout a když to nechceš zpracovat ihned tak do mražáku.
Nějak mi v tom zápalu nedošlo že drobná se loví do konce prosince.

Labužník housenka02
609 příspěvků 14.1.08 10:42
karmínku...

… taky v lednu, včera jsem jich tak škubala celkem 6 kousků, samozřejmě šli pak do mražáku…

Labužník Zuzik
286 příspěvků 14.1.08 17:38
v současnosti

je většina bažantů z chovu, takže odležení není třeba, protože obvykle není starší než 1 rok. Pouze pokud je bažant z honu někde v polích, pak má odležení smysl. Jinak já už dlouho bažanty stahuju, jednoho mám za 15 minut komplet zpracovaného, kůže je obvykle stejně potrhaná od broků, takže mi to nevadí.
Z bažantí slepice je exkluzivní polévka - doporučuji a přes různé experimenty rodina upřednostňuje klasické pečení s dostatkem špeku a angl. slaniny.
Takže lovu zdar a dobrou chuť

Derill
7 příspěvků 27.3.08 04:32
bažant

nemám velkou zkušenost se zvěřinou,ale od myslivců jsem slyšela,že je vyháčkují…A potom pověsí klidně i na měsíc tedy pokud je venku zima.

karminek
757 příspěvků 27.3.08 15:34
derill

ano je to pravda,tři neděle to v poho vydrží.Ani v mrazáku se jim nic nestane.

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz