Bábovka

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
Lindaa
114 příspěvků 21.02.06 13:26
Bábovka

Zdravím vsechny Labuzníky.
Potrebovala bych poradit. Dá se udelat správná, nadýchaná bábovka z hladké mouky, pokud mozno nekynutá? Nemám hrubou a ani polohrubou mouku, mám jenom zbytek detské krupicky a do Cech je daleko. Na vsechno úspesne pouzívám místní hladkou mouku - vánocky, mazance, buchty i vánocní pecivo, jenom bábovka je vzdycky velice tuhá, nevalné chuti, proste nic moc i kdyz pridám i 2-násobné mnozství prásku do peciva. Tady na Labuzníkovi jsou bábovky vesmes peceny z polohrubé a nebo hrubé, na hladkou jsem zatím nenarazila. Poradí mi nekdo? Predem dekuji.

Reakce:
marmelada
1643 příspěvků 21.02.06 14:43
Bábovka hladké mouky

v této formě si to zadej do vyhledavače a zobrazí se ti jich pár. Ne všechny zobrazené jsou z hladké mouky, ale je tam pár skvostů.

tady je ta stránka

lydia
1227 příspěvků 21.02.06 17:10
bábovky

Lindaa, jedna naše známá velmi dobře pekla i vařila. Naučila mě toto pravidlo: co vaříš ve vodě, na to používej hrubou mouku, na pečení používej hladkou mouku. Moje kamarádka má doma jenom hladkou mouku a dělá z ní i knedlíky. Na to bych si netroufla
U nás se dostane hladká mouka, universální a hrubá. Ta universální je něco jako polohrubá, ale je jemnější. Hrubá mouka u nás je taky jemnější než hrubá mouka v Cesku. Tak si myslím, že bys mohla bábovku udělat i z hladké mouky. Ale neručím za to
Zdravím

lydia
1227 příspěvků 21.02.06 17:17
Lindaa

všimla jsem si až ted´, že deláš z hladké a nedaří se. Dostaneš jenom jeden druh hladké mouky? Třeba bys měla změnit výrobce

andyw
91 příspěvků 21.02.06 17:20
...

Lindaa,já dělám jednu bábovku a ta je z hladké mouky,je to recept z Polska,tam mají jen hladkou mouku.
4 vejce
1 hrnek cukru
1 hrnek hl.mouky
1 hrnek škrobové moučky
1 hrnek oleje
1 prášek do pečiva

  • vejce+cukr do pěny umiksovat,pak přidat olej ,mouku,škrob.moučku s práškem do pečiva
    Tato bábovka se mi vždy povede. Pokud nemáš škrobovou močku dej místo toho hladkou mouku, v tom případě 2 hrnky hladké mouky.
    At chutná!!
Podskalacka
109 příspěvků 21.02.06 17:36
Bábovka z hladké mouky -

mám také jednu, která by měla vyjít (aspoň jsem si k receptu napsala, že se mi osvědčila, ale dlouho jsem ji nezkoušela): 250 g mletého cukru, 3 celá vejce, 250 g hladké mouky, 1 šlehačka, 1/2 balíčku prášku do pečiva. Na mramorovanou přidat do půlky těsta kakao. Kéž se ti aspoň nějaká už konečně povede! Zdravím

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz