Bábovka

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Lindaa
114 příspěvků 21.02.06 13:26
Bábovka

Zdravím vsechny Labuzníky.
Potrebovala bych poradit. Dá se udelat správná, nadýchaná bábovka z hladké mouky, pokud mozno nekynutá? Nemám hrubou a ani polohrubou mouku, mám jenom zbytek detské krupicky a do Cech je daleko. Na vsechno úspesne pouzívám místní hladkou mouku - vánocky, mazance, buchty i vánocní pecivo, jenom bábovka je vzdycky velice tuhá, nevalné chuti, proste nic moc i kdyz pridám i 2-násobné mnozství prásku do peciva. Tady na Labuzníkovi jsou bábovky vesmes peceny z polohrubé a nebo hrubé, na hladkou jsem zatím nenarazila. Poradí mi nekdo? Predem dekuji.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
marmelada
1643 příspěvků 21.02.06 14:43
Bábovka hladké mouky

v této formě si to zadej do vyhledavače a zobrazí se ti jich pár. Ne všechny zobrazené jsou z hladké mouky, ale je tam pár skvostů.

tady je ta stránka

 
lydia
1226 příspěvků 21.02.06 17:10
bábovky

Lindaa, jedna naše známá velmi dobře pekla i vařila. Naučila mě toto pravidlo: co vaříš ve vodě, na to používej hrubou mouku, na pečení používej hladkou mouku. Moje kamarádka má doma jenom hladkou mouku a dělá z ní i knedlíky. Na to bych si netroufla
U nás se dostane hladká mouka, universální a hrubá. Ta universální je něco jako polohrubá, ale je jemnější. Hrubá mouka u nás je taky jemnější než hrubá mouka v Cesku. Tak si myslím, že bys mohla bábovku udělat i z hladké mouky. Ale neručím za to
Zdravím

 
lydia
1226 příspěvků 21.02.06 17:17
Lindaa

všimla jsem si až ted´, že deláš z hladké a nedaří se. Dostaneš jenom jeden druh hladké mouky? Třeba bys měla změnit výrobce

 
andyw
91 příspěvků 21.02.06 17:20
...

Lindaa,já dělám jednu bábovku a ta je z hladké mouky,je to recept z Polska,tam mají jen hladkou mouku.
4 vejce
1 hrnek cukru
1 hrnek hl.mouky
1 hrnek škrobové moučky
1 hrnek oleje
1 prášek do pečiva

  • vejce+cukr do pěny umiksovat,pak přidat olej ,mouku,škrob.moučku s práškem do pečiva
    Tato bábovka se mi vždy povede. Pokud nemáš škrobovou močku dej místo toho hladkou mouku, v tom případě 2 hrnky hladké mouky.
    At chutná!!
 
Podskalacka
109 příspěvků 21.02.06 17:36
Bábovka z hladké mouky -

mám také jednu, která by měla vyjít (aspoň jsem si k receptu napsala, že se mi osvědčila, ale dlouho jsem ji nezkoušela): 250 g mletého cukru, 3 celá vejce, 250 g hladké mouky, 1 šlehačka, 1/2 balíčku prášku do pečiva. Na mramorovanou přidat do půlky těsta kakao. Kéž se ti aspoň nějaká už konečně povede! Zdravím


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz