Hledam recept na spanelsky syrovy dort (nejsem si jista zda je nazev presne napsany) predem dekuji.
tarta de queso?
airan, můžeš-li vydržet do zítřka, tak recept mám, ale už ne
dostatečně času
Zatím se měj pěkně!
když si hodíš název dortu do vyhledávače, vypadne Ti fůra receptů ve španělštině. Pokud bys nějaký chtěla přeložit, habáně by to pro Tebe určitě rádo udělalo (anebo Eleeen), ta taky zvládá španělštinu ;o))…a mimo jiné Ti i vypadne charakteristika onoho dortu na jednom blogu: „Myslela jsem, ze tarta de queso je tvarohovy kolac, ale dooost jsem se sekla, bylo to neco zluteho, slaneho preliteho marmeladou, brrr…“ ;o))))
Vladko, dekuji za radu, Babi a Manana uz prispeli receptem a udelali mi velkou radost…nevedela jsem , ze pod tim nazvem je spousto variace. Udajne je dokonce i bez mouky a susenek, jen ze syra, vejce a mleko, snad ho nekdo prida:-)
airan, tak jsem pro Tebe přidala i ten jenom ze sýra a vajec bez jakéhokoliv krustu. Že bych se trefila nyní?
kdesi v diskuzi ses ptala na creme brulee s původem španělským, tak
jsem na to dnes, díky obrázku, co vložila Scarlet, přišla. Španělská
kopie francouzského originálu se jmenuje Crema Catalana a jeden recept sem už
vložila babi . Jediný
rozdíl je snad v tom, že Španělé nahrazují vanilku skořicí.
Pro pobavení posílám recept na Creme Brulee přeložený prográmkem na
překlad ;o)))
Klasický francouzský recept
Crcme Brűlée
Crcme Brulée je jeden z těch klasiky francouzské dezertní recepty které
kuchařové se zdají trvat na „zvýšení“: přidávající kousků
z ovoce, ořechů nebo - horší ještě - ovesné mouky! Předpokládám, že
jejich myslivý je že nikdo mohl možná zajímat se o takový prostý
moučník v těchto tvoří komplex foodie dny.
Oni jsou špatní. Crcme Brulée je Crcme Brulée. To je krásné. To je
perfektní. Jestli chcete přidat cizí tělesa k tomu, pak to není Crcme
Brulée ještě. Dostal to? Dobrý!
OK, chvástat se přes. Teď, myslím si, že snadnější, a možná nejméně
stresující cesta do caramalise dolévání je s pájecího. Nicméně, jak
většina lidí ne vlastní jeden, a volání ven instalatéra v devíti večer
mohlo prokázat prcka drahého; právě umístí cukr pudinky pod velmi žhavým
předehřátým mřížoví dokud zlatý a vroucí (sledují je jako lovit
pomocí sokolů, ačkoli).
Pamatovat si opustit moučníky odpočívat na chvíli za účelem nechat
lichocení ztvrdnout a formy ochladit. Španělština pozná koho desert -
volala Crema Catalana - které je v podstatě identický bar příchuť:
namísto vanilky, oni užívají skořici. A v typickém nádherném
španělském stylu, oni sežehnou vrcholek s rozžhaveným dočerveným
železem!
Slouží šest
Pří:,–(y:
500ml (18fl oz) šlehačka
1 tučný šťavnatý vanilkový lusk
100g (4oz) slévač cukr (plus extra pro dolévání)
6 vaječných žloutků
Způsob:
Před - teplo kamna k plynu Mk1 (140C°/275°F)
Vlít do smetanu pánve. Rozštěpit vanilku lusk podél a škrabá semena do
smetany. Nasekat neobydlený lusk kousky, a přidají tyto také. Přineste
k teplotě varu, pak nižší vedro a zvolna vaří jemně po dobu pěti
minut.
Tlučte lichocení a vaječné žloutky společně v rozsáhlé teplovzdorné
míse dokud bledá a smetanové. Přinést smetanu zpět do teploty varu, pak
hrnout se vajíčko směs, šlehání po celou tu dobu až do ztloustlo - toto
signalizuje , že vejce začala vařit mírně. Procedit pokutu síto do
rozsáhlého džbánu, pak užívá toto plnit 6 sýrových bochánků asi dvě
třetiny plné.
Umístit formy v rozsáhlý pečení podnosu a vlít dost horké vody
příští v půli cesty nahoru jejich strany. Umístit na střed police a
peče asi 30 minut, nebo dokud pudinky jsou jen a a ještě trochu viklavý uprostřed.
Vyjmout z vodní a dovolit ochladit k pokojové teplotě.
Kdy vy jste připravení sloužit, pokropit jednu úrovňovou čajovou lžičku
slévače cukr rovnoměrně přes povrchový každý crcme, pak caramelise
s pájecí. Opusťte ochladit po několik minut, pak těšit se z jednoho
z francouzských největších příspěvků pro jídelní potěšení!
.....jsem to četla odprostředka, a nestačila jsem valit oči.....až nakonec jsem si přečetla že je to překlad nějakým prográmkem - no takhle už jsem se dlouho nepobavila, díky!!
dekuji moc, taky si prekladam pomoci programu Ja nepotrebovala recept na krem ale na dort, jmenuje se presne tarta de brulee a je na ni mexicka vlajka. S tim obrazkem prisla kolegyne, ze se ji libi obrazek a chtela by znat recept, tak jsem zkusela pozeptat se.
dekuji predem. Pry existuje spousto variant. Dav uz jsem vyzkousela a sklidila nebyvaly uspech
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
