tarta de queso?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
airan
652 příspěvků 21.02.06 13:15
tarta de queso?

Hledam recept na spanelsky syrovy dort (nejsem si jista zda je nazev presne napsany) predem dekuji.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
babi
6360 příspěvků 21.02.06 16:14
...

airan, můžeš-li vydržet do zítřka, tak recept mám, ale už ne dostatečně času
Zatím se měj pěkně!

 
airan
652 příspěvků 21.02.06 16:25
...

Babi, diky moc, to vis, ze vydrzim:-))

 
penda
4752 příspěvků 22.02.06 14:27
airan,

když si hodíš název dortu do vyhledávače, vypadne Ti fůra receptů ve španělštině. Pokud bys nějaký chtěla přeložit, habáně by to pro Tebe určitě rádo udělalo (anebo Eleeen), ta taky zvládá španělštinu ;o))…a mimo jiné Ti i vypadne charakteristika onoho dortu na jednom blogu: „Myslela jsem, ze tarta de queso je tvarohovy kolac, ale dooost jsem se sekla, bylo to neco zluteho, slaneho preliteho marmeladou, brrr…“ ;o))))

 
airan
652 příspěvků 22.02.06 21:33
...

Vladko, dekuji za radu, Babi a Manana uz prispeli receptem a udelali mi velkou radost…nevedela jsem , ze pod tim nazvem je spousto variace. Udajne je dokonce i bez mouky a susenek, jen ze syra, vejce a mleko, snad ho nekdo prida:-)

 
babi
6360 příspěvků 22.02.06 23:04
...

airan, tak jsem pro Tebe přidala i ten jenom ze sýra a vajec bez jakéhokoliv krustu. Že bych se trefila nyní?

 
penda
4752 příspěvků 01.03.06 23:47
Airan,

kdesi v diskuzi ses ptala na creme brulee s původem španělským, tak jsem na to dnes, díky obrázku, co vložila Scarlet, přišla. Španělská kopie francouzského originálu se jmenuje Crema Catalana a jeden recept sem už vložila babi . Jediný rozdíl je snad v tom, že Španělé nahrazují vanilku skořicí.
Pro pobavení posílám recept na Creme Brulee přeložený prográmkem na překlad ;o)))

Klasický francouzský recept
Crcme Brűlée
Crcme Brulée je jeden z těch klasiky francouzské dezertní recepty které kuchařové se zdají trvat na „zvýšení“: přidávající kousků z ovoce, ořechů nebo - horší ještě - ovesné mouky! Předpokládám, že jejich myslivý je že nikdo mohl možná zajímat se o takový prostý moučník v těchto tvoří komplex foodie dny.
Oni jsou špatní. Crcme Brulée je Crcme Brulée. To je krásné. To je perfektní. Jestli chcete přidat cizí tělesa k tomu, pak to není Crcme Brulée ještě. Dostal to? Dobrý!
OK, chvástat se přes. Teď, myslím si, že snadnější, a možná nejméně stresující cesta do caramalise dolévání je s pájecího. Nicméně, jak většina lidí ne vlastní jeden, a volání ven instalatéra v devíti večer mohlo prokázat prcka drahého; právě umístí cukr pudinky pod velmi žhavým předehřátým mřížoví dokud zlatý a vroucí (sledují je jako lovit pomocí sokolů, ačkoli).
Pamatovat si opustit moučníky odpočívat na chvíli za účelem nechat lichocení ztvrdnout a formy ochladit. Španělština pozná koho desert - volala Crema Catalana - které je v podstatě identický bar příchuť: namísto vanilky, oni užívají skořici. A v typickém nádherném španělském stylu, oni sežehnou vrcholek s rozžhaveným dočerveným železem!

Slouží šest

Pří:,–(y:
500ml (18fl oz) šlehačka
1 tučný šťavnatý vanilkový lusk
100g (4oz) slévač cukr (plus extra pro dolévání)
6 vaječných žloutků

Způsob:
Před - teplo kamna k plynu Mk1 (140C°/275°F)
Vlít do smetanu pánve. Rozštěpit vanilku lusk podél a škrabá semena do smetany. Nasekat neobydlený lusk kousky, a přidají tyto také. Přineste k teplotě varu, pak nižší vedro a zvolna vaří jemně po dobu pěti minut.
Tlučte lichocení a vaječné žloutky společně v rozsáhlé teplovzdorné míse dokud bledá a smetanové. Přinést smetanu zpět do teploty varu, pak hrnout se vajíčko směs, šlehání po celou tu dobu až do ztloustlo - toto signalizuje , že vejce začala vařit mírně. Procedit pokutu síto do rozsáhlého džbánu, pak užívá toto plnit 6 sýrových bochánků asi dvě třetiny plné.
Umístit formy v rozsáhlý pečení podnosu a vlít dost horké vody příští v půli cesty nahoru jejich strany. Umístit na střed police a peče asi 30 minut, nebo dokud pudinky jsou jen :,-(a a ještě trochu viklavý uprostřed.
Vyjmout z vodní a dovolit ochladit k pokojové teplotě.
Kdy vy jste připravení sloužit, pokropit jednu úrovňovou čajovou lžičku slévače cukr rovnoměrně přes povrchový každý crcme, pak caramelise s pájecí. Opusťte ochladit po několik minut, pak těšit se z jednoho z francouzských největších příspěvků pro jídelní potěšení!

 
Labužník lochneska02
102 příspěvků 02.03.06 09:38
...

.....jsem to četla odprostředka, a nestačila jsem valit oči.....až nakonec jsem si přečetla že je to překlad nějakým prográmkem - no takhle už jsem se dlouho nepobavila, díky!!

 
airan
652 příspěvků 02.03.06 13:15
Vladko,

dekuji moc, taky si prekladam pomoci programu Ja nepotrebovala recept na krem ale na dort, jmenuje se presne tarta de brulee a je na ni mexicka vlajka. S tim obrazkem prisla kolegyne, ze se ji libi obrazek a chtela by znat recept, tak jsem zkusela pozeptat se.

 
penda
4752 příspěvků 02.03.06 15:53
a co zkusit hledat...

Tarta Catalana…??…

 
penda
4752 příspěvků 02.03.06 16:00
Airan,

recept jsem už našla…až mi to habáně přeloží, tak Ti ho sem pošlu ;o)

 
airan
652 příspěvků 02.03.06 18:25
Vladko,

dekuji predem. Pry existuje spousto variant. Dav uz jsem vyzkousela a sklidila nebyvaly uspech


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz