...

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
ELIŠKA
30 příspěvků 27.10.05 03:03
...

V troubě tuto dobu sterilizuju hruškový kompot. Sklenice dávám do studené trouby na plech s vyšším okrajem vyložený utěrkou, zaliju plech horkou vodou (ne vařicí) a dám teplotu na 220 stupňů. Čekám, dokud nálev ve sklenicích nezačne probublávat. U malých sklenic to trvá tak 20-25 minut, u velkých déle. Pak postupuju podle tvrdosti ovoce. Měkké ovoce hned vyndavám, u tvrdších snížím teplotu na 100 stupňů a nechávám probublávat několik minut (3-5). Pak vyndám z trouby. Zkontroluju přichycení, případně přitáhnu. Stavím sklenice dnem vzhůru, po několika minutách zkontroluju, zda se opravdu všechny chytily a v této poloze nechám kompoty vychladnout.
Doba probublávání je různá podle tvrdosti ovoce a podle chuti strávníků. My máme rádi kompoty al dente.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Labužník gabika
117 příspěvků 30.10.05 23:22
dik eliska

Elisko dik za radu, ale ak nedas nadpis prispeveku asi malo ludi sa pripoji… a tato problematika je vskutku zaujimava…


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz