V troubě tuto dobu sterilizuju hruškový kompot. Sklenice dávám do
studené trouby na plech s vyšším okrajem vyložený utěrkou, zaliju plech
horkou vodou (ne vařicí) a dám teplotu na 220 stupňů. Čekám, dokud
nálev ve sklenicích nezačne probublávat. U malých sklenic to trvá tak
20-25 minut, u velkých déle. Pak postupuju podle tvrdosti ovoce. Měkké
ovoce hned vyndavám, u tvrdších snížím teplotu na 100 stupňů a
nechávám probublávat několik minut (3-5). Pak vyndám z trouby. Zkontroluju
přichycení, případně přitáhnu. Stavím sklenice dnem vzhůru, po
několika minutách zkontroluju, zda se opravdu všechny chytily a v této
poloze nechám kompoty vychladnout.
Doba probublávání je různá podle tvrdosti ovoce a podle chuti strávníků.
My máme rádi kompoty al dente.
...
První příspěvek v tématu
Reakce:
Váš příspěvek
...
dik eliska
Elisko dik za radu, ale ak nedas nadpis prispeveku asi malo ludi sa pripoji… a tato problematika je vskutku zaujimava…
Další podobná témata podle názvu
Další témata z kategorie
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
