...

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Jarka7
208 příspěvků 30.09.05 14:19
...

Hroznová marmeláda-nejen pro Meisje
Hrozny propláchneme na sítu, necháme okapat. Kuličky obereme rukou do předem odváženého hrnce.Zvážíme a propočítáme cukr i želírovací přípravek.Na 1 kg kuliček přidáme 300 - 500 jemného krystalu. Promícháme a necháme do druhého dne uležet. Několikrát promícháme. Další den postavíme na mírný plamen a rozvaříme bobulky. Směs protlačíme sítkem. Přidáme dle chuti citron.šťávu, kůru a vanilku. Necháme nabobtnat agar agar(dle váhy) nebo želírující prostředek. Po provaření nalijeme do skleniček, uzavřeme a sterilujeme 20 minut při 80°c. Můžeme pracovat i s bílými hrozny nebo se směsí. Každá révová odrůda má specifickou chuť. Jarka 7

Na tento dotaz zatím nikdo nereagoval, buďte první!

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz