Hroznová marmeláda-nejen pro Meisje
Hrozny propláchneme na sítu, necháme okapat. Kuličky obereme rukou do
předem odváženého hrnce.Zvážíme a propočítáme cukr i želírovací
přípravek.Na 1 kg kuliček přidáme 300 - 500 jemného krystalu.
Promícháme a necháme do druhého dne uležet. Několikrát promícháme.
Další den postavíme na mírný plamen a rozvaříme bobulky. Směs
protlačíme sítkem. Přidáme dle chuti citron.šťávu, kůru a vanilku.
Necháme nabobtnat agar agar(dle váhy) nebo želírující prostředek. Po
provaření nalijeme do skleniček, uzavřeme a sterilujeme 20 minut při
80°c. Můžeme pracovat i s bílými hrozny nebo se směsí. Každá révová
odrůda má specifickou chuť. Jarka 7
...
První příspěvek v tématu
Váš příspěvek
...
Na tento dotaz zatím nikdo nereagoval, buďte první!
Další podobná témata podle názvu
Další témata z kategorie