Ahoj všichni, nemáte někdo odzkoušený recept, ve kterém by se
používaly „cucky“-špagetky či nudličky z dýně?
Pro ty, co neví: je to speciální odrůda dýně, která se prý povaří
v celku ve vodě a po půl hodině vyření se vyjme, rozkrojí a vydličkou
vyškrabe či rozcupuje na špagetky, které se pak dále zpracovávají nebo
rovnou jí a já nevím, co s tím.
Špagetová dýně
tady . Musím se přiznat, že jsem je loni zasela a nakonec rozdala, protože jsem také pořád nevěděla jak je nejlépe využít.
u nas bud varime, nebo peceme v troube, pri 150°C asi 1 hodinu.
Muzes z ni udelat totez, co udelas kdyz varis spagety. Bud podat s rajskou
omackou, nebo jako salat, muzes pridat houby, bud zampiony nebo lesni houby
ktere trochu oprazis, nebo muzes pridat nastrouhane brambory a udelat jako
bramborak. Nevim, jestli to z teto dyne jde, ale udelej kremovou polevku. Nebo
muzes zapect se syrem. Nebo udelej kolac na sladko jako s cuketou nebo na
slano. Treba si z toho neco vyberes?
tu diskusi jsem našla, ale to všechno vím. Prosila jsem o recept. Jestli je to vůbec dobrý, protože v té diskusi není nic přesného.
Asi jí dneska nebo zejtra zkusím udělat. Uvařit ve vodě 30 minut. Ochutnám jí jen tak a jestli to dobře dopadne, tak k ní udělám masíčko na kostky s omáčkou z rajčat a s bylinkami. Při nejhorší jí donesu k našim pro slepky.
mám nějakej recept na mé stránce www.manana.cz , v Ranci kuchyní, když tam ve vyhledávači zadáš nejlépe výraz „špaget“ (samzřejmě bez uvozovek) bez koncovky. Jinak se to hodí jako příloha k lecčemus, zejména s různými majonézami.
ahoj špagetovou dýni dělám tak,že ji podélně rozkrojim a vložím ji
do pekáčku s vodou a šoupnu do trouby na půl až třičtvrtě hoďky na
180 stupňů.Pak vydlabu semínka, vidličkou pak dlabu dužinu-a najednou mám
špagety … podávám je s omáčkami,které připravuji ke klasickým
těstovinám,jen je krapet víc kořením,protože cuketa není moc výrazná.
nejraději mám smetanovou omáčku se šunkou a žampiony
dobrou chuť
Já ji propicham a varim pul hod ve vode, pak smicham s testovinou kterou mam rada a to jsou cinske sklenene nudle (velky pytel, takove nazloutle) preliju trochou ustricove omacku a pres to smetanou. Staci a je to vyborne! Samozrejme muze byt i porek, zampiony a cokoliv
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
