Recept Zelná roláda
Labužník Terrinka02 Litevská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Nejdříve si vypracujeme těsto z 200 g mouky, 1 vejce,1 PL másla a 100-150 ml mléka a necháme ho 15 minut odpočinout, pak rozválíme do síly asi 3 mm, obdélníkového tvaru (jako na štrůdl). Zelí nakrouháme, dáme do kastrolu, přidíme kmín a 25 g nadrobno nakrájené slaniny, mírně osolíme a dusíme- pozor BEZ vody! Na zbylé slanině osmažíme nadrobno nakrájené cibule a přidáme k udušenému zelí. Uvaříme si 2 vejce natvrdo, smícháme se zelím a taktéž 2 vejce syrová ušleháme a také vlijeme do zelí a dle potřeby dosolíme. Z připravené zelné směsi utvoříme šišku, kterou položíme na připravené, vyválené těsto, pečlivě zavineme a konce zahrneme. Celou takto připravenou roládu zavážeme do gázy a dáme vařit do osolené vody 5-7 minut. Poté roládu vyjmeme, odstraníme gázu, pomažeme rozšlehaným vejcem a dáme na pekáčku do silně předehřáté trouby zapéct na 5-10 minut. Může se jíst samostatně, ale lze jí použít i jako přílohu k masitému jídlu pro "masožravce"- moc dobré. Dobrou chuť! Z kuchařky: Národní speciality
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla
- 31.10.08 vloženo
- 5341x zobrazeno
Čas přípravy
- 40 minut
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 1 hlávka zelí
- 2-3 cibule
- 5 vajec
- 1 PL kmínu
- 50 g slaniny
- 200 g mouky
- 1 PL másla
- 100-150 ml mléka
- sůl
Doporučená příloha
nějaký zeleninový salát a pivečko
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Zelná roláda
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Zelná roláda