Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník Milan04 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Krůtí plátky jemně (rukou nebo polévkovou lžící) naklepeme a jemně (prsty) vklepeme po obou stranách ocet balsamico a tymián. Nakrájíme na malé medailonky. Na oleji do jemněhněda osmahneme nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme medailonky, osolíme a restujeme. Asi po dvou třetinách doby restování přidáme 1,5 deci vína; postupně redukujeme na hustší šťávu. Ve druhé pánvi na trošce oleje osmahneme druhou najemno pokrájenou cibulku s drceným kmínem, přidáme nadrobno pokrájenou hlívu ústřičnou a restujeme. Podle potřeby podlijeme trochou horké vody a osolíme. Mezitím sušenou (respektive čerstvou) mateřídoušku rozmixujeme s půl deci suchého bílého vína. Do trošky oleje vetřeme žloutek, postupně pak mateřídoušku rozmixovanou ve víně, pepř a sůl. Vše musí být dobře zpracováno, jako velmi kvalitní majonéza. Hotové krůtí medailonky dáme ho vyhřátého kastrůlku a přikryjeme, aby zůstaly teplé. Do výpeku přidáme kuličku másla a zelené fazolové lusky s trochou drcené sušené bazalky, posolíme, podle potřeby podlijeme a zprudka podusíme. Krátce před koncem vmícháme hlívu ústřičnou. Na talíři aranžujeme krůtí medailonky a zelené fazolky s hlívou zvlášť. Podle zvyku a vkusu buď fazolky přímo polijeme mateřídouškovou omáčkou - anebo mateřídouškovou omáčku připravíme v omáčníku a každý si poslouží podle své chuti a nálady.
Recept je z kategorií: Krůta či krocan
za přílohu považujeme fazolky, takže již nic dalšího nepřidáváme; leda na výslovné přání hostů…
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Zelenožlutá radost aneb Medailonky se zelenými fazolkami s hlívou ústřičn
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
MI_LANE, krásnej recept věru a dokonce tu mám všechny ingredience, tak se do toho brzy dám. Receptík je podle našeho gusta a má všechny náležitosti, které ráda používám- nejvíc hlívu, mateřídoušku a krůtí masíko. Ale šlo by to jistě i s kuřecím, že? Moc děkuji za recept! T.
353 příspěvků 25.1.09 03:43
Nádherné! V receptu jsou samé pří:,–(y, které mám ráda, to nemůže chutnat jinak než báječně, děkuji!