Recept Zelenožlutá radost aneb Medailonky se zelenými fazolkami s hlívou ústřičn

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zelenožlutá radost aneb Medailonky se zelenými fazolkami s hlívou ústřičn

Postup

Krůtí plátky jemně (rukou nebo polévkovou lžící) naklepeme a jemně (prsty) vklepeme po obou stranách ocet balsamico a tymián. Nakrájíme na malé medailonky. Na oleji do jemněhněda osmahneme nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme medailonky, osolíme a restujeme. Asi po dvou třetinách doby restování přidáme 1,5 deci vína; postupně redukujeme na hustší šťávu.

Ve druhé pánvi na trošce oleje osmahneme druhou najemno pokrájenou cibulku s drceným kmínem, přidáme nadrobno pokrájenou hlívu ústřičnou a restujeme. Podle potřeby podlijeme trochou horké vody a osolíme.

Mezitím sušenou (respektive čerstvou) mateřídoušku rozmixujeme s půl deci suchého bílého vína. Do trošky oleje vetřeme žloutek, postupně pak mateřídoušku rozmixovanou ve víně, pepř a sůl. Vše musí být dobře zpracováno, jako velmi kvalitní majonéza.

Hotové krůtí medailonky dáme ho vyhřátého kastrůlku a přikryjeme, aby zůstaly teplé. Do výpeku přidáme kuličku másla a zelené fazolové lusky s trochou drcené sušené bazalky, posolíme, podle potřeby podlijeme a zprudka podusíme. Krátce před koncem vmícháme hlívu ústřičnou.

Na talíři aranžujeme krůtí medailonky a zelené fazolky s hlívou zvlášť. Podle zvyku a vkusu buď fazolky přímo polijeme mateřídouškovou omáčkou - anebo mateřídouškovou omáčku připravíme v omáčníku a každý si poslouží podle své chuti a nálady.

Recept je z kategorií: Krůta či krocan


Reklama

Nahlásit recept

  • 26.12.08 vloženo
  • 5479x zobrazeno

Čas přípravy

  • 59 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 krůtí plátky
  • 2 cibule
  • 2 deci suchého bílého vína
  • tymián (asi dvě kávové lžičky)
  • 2 polévkové lžíce vinného octa balsamico
  • olivový olej
  • zelené fazolové lusky čerstvé nebo konzervované nebo zmražené (asi 400 g)
  • dvě kávové lžičky sušené mateřídoušky (nebo tři čerstvé)
  • hlíva ústřičná (asi 350 g)
  • 1 žloutek
  • mletý pepř bílý
  • drcený kmín
  • drcená sušená bazalka
  • kulička másla
  • trochu horké vody
  • sůl

Doporučená příloha

  • za přílohu považujeme fazolky, takže již nic dalšího nepřidáváme; leda na výslovné přání hostů…

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zelenožlutá radost aneb Medailonky se zelenými fazolkami s hlívou ústřičn

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zelenožlutá radost aneb Medailonky se zelenými fazolkami s hl

MI_LANE, krásnej recept věru a dokonce tu mám všechny ingredience, tak se do toho brzy dám. Receptík je podle našeho gusta a má všechny náležitosti, které ráda používám- nejvíc hlívu, mateřídoušku a krůtí masíko. Ale šlo by to jistě i s kuřecím, že? Moc děkuji za recept! T.

 
Labužník Tulinka02
353 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zelenožlutá radost aneb Medailonky se zelenými fazolkami s hl

Nádherné! V receptu jsou samé pří:,–(y, které mám ráda, to nemůže chutnat jinak než báječně, děkuji!

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz