Recept Zelenožlutá radost aneb Medailonky se zelenými fazolkami s hlívou ústřičn

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zelenožlutá radost aneb Medailonky se zelenými fazolkami s hlívou ústřičn

Postup

Krůtí plátky jemně (rukou nebo polévkovou lžící) naklepeme a jemně (prsty) vklepeme po obou stranách ocet balsamico a tymián. Nakrájíme na malé medailonky. Na oleji do jemněhněda osmahneme nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme medailonky, osolíme a restujeme. Asi po dvou třetinách doby restování přidáme 1,5 deci vína; postupně redukujeme na hustší šťávu.

Ve druhé pánvi na trošce oleje osmahneme druhou najemno pokrájenou cibulku s drceným kmínem, přidáme nadrobno pokrájenou hlívu ústřičnou a restujeme. Podle potřeby podlijeme trochou horké vody a osolíme.

Mezitím sušenou (respektive čerstvou) mateřídoušku rozmixujeme s půl deci suchého bílého vína. Do trošky oleje vetřeme žloutek, postupně pak mateřídoušku rozmixovanou ve víně, pepř a sůl. Vše musí být dobře zpracováno, jako velmi kvalitní majonéza.

Hotové krůtí medailonky dáme ho vyhřátého kastrůlku a přikryjeme, aby zůstaly teplé. Do výpeku přidáme kuličku másla a zelené fazolové lusky s trochou drcené sušené bazalky, posolíme, podle potřeby podlijeme a zprudka podusíme. Krátce před koncem vmícháme hlívu ústřičnou.

Na talíři aranžujeme krůtí medailonky a zelené fazolky s hlívou zvlášť. Podle zvyku a vkusu buď fazolky přímo polijeme mateřídouškovou omáčkou - anebo mateřídouškovou omáčku připravíme v omáčníku a každý si poslouží podle své chuti a nálady.

Recept je z kategorií: Krůta či krocan


Reklama

Nahlásit recept

  • 26.12.08 vloženo
  • 5511x zobrazeno

Čas přípravy

  • 59 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 krůtí plátky
  • 2 cibule
  • 2 deci suchého bílého vína
  • tymián (asi dvě kávové lžičky)
  • 2 polévkové lžíce vinného octa balsamico
  • olivový olej
  • zelené fazolové lusky čerstvé nebo konzervované nebo zmražené (asi 400 g)
  • dvě kávové lžičky sušené mateřídoušky (nebo tři čerstvé)
  • hlíva ústřičná (asi 350 g)
  • 1 žloutek
  • mletý pepř bílý
  • drcený kmín
  • drcená sušená bazalka
  • kulička másla
  • trochu horké vody
  • sůl

Doporučená příloha

  • za přílohu považujeme fazolky, takže již nic dalšího nepřidáváme; leda na výslovné přání hostů…

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zelenožlutá radost aneb Medailonky se zelenými fazolkami s hlívou ústřičn

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zelenožlutá radost aneb Medailonky se zelenými fazolkami s hl

MI_LANE, krásnej recept věru a dokonce tu mám všechny ingredience, tak se do toho brzy dám. Receptík je podle našeho gusta a má všechny náležitosti, které ráda používám- nejvíc hlívu, mateřídoušku a krůtí masíko. Ale šlo by to jistě i s kuřecím, že? Moc děkuji za recept! T.

 
Labužník Tulinka02
353 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zelenožlutá radost aneb Medailonky se zelenými fazolkami s hl

Nádherné! V receptu jsou samé pří:,–(y, které mám ráda, to nemůže chutnat jinak než báječně, děkuji!

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Cuketové placky Cuketové placky
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Selská pivní polévka Selská pivní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz