Recept Zeleninové fondue - specialita Panny (pro Panny)

glama Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Na malý lihový vařič postavit hrnec s 1 l vývaru. Zbytek udržujeme horký a doplníme jím co se odpaří. Kolem vařiče rozestavíme misky s připravenou zeleninou. Chce to mít nejméně 4 druhy. Každý stolovník si na dlouhou vidličku napíchne zeleninu a v mírně vřícím vývaru si ji povaří cca 1-3 min. Poté ji namočí do jednoho z připravených dipů. Příloha je bílý nebo tmavý chléb. A co se zbylým vývarem? Dokořeníme ho bylinkami. Pažitkou, petrželkou, kerblíkem, bazalkou, česnekem…….. Slijeme do šálků a jako na Dálném východě vypijeme. Vývar je velice aromatický a úžasně chutná po čerstvé zelenině

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 18.07.03 vloženo
  • 4745x zobrazeno

Ingredience

  • Velmi dobrý, silný masový, kuřecí, pro vegetariány zeleninový vývar, cca 1,5 l - nejlepší je domácí vývar s bylinkami, zbavený přebytečného tuku.
  • Je dobré ho dochutit několika střiky sojovky, trochou bílého vína a (kupodivu) i cukru.
  • Pokud jsme v situaci, kdy není čas na hrdinství, použijeme vývar z kostky, který výše uvedeným způsobem vylepšíme.
  • Různé druhy zeleniny - na osobu a porci cca 250 g. Zeleninu musíme předvařit!
  • Květák a brokolici rozdělit na růžičky a předvařit cca 1-2 minuty
  • Kedlubnu na kostky - 2-3 min
  • Fazolky lehce sloupnout - 2-3 min
  • Vyloupaný hrášek - 2 min
  • Mladou mrkvičku - 3-4 min
  • Zimní mrkev vařit ne zcela doměkka - má být ještě pevná na skus
  • Chřest a černý kořen - jako mrkev
  • Oloupané okurky na kolečka síly palce - 3-4 min a hned zakápnout citronem
  • Pevná rajčata - 1-2 min - oloupat, zbavit semínek a nakrájet na osminky
  • Papriky na silnější proužky. Necháme syrové nebo můžeme předvařit či opéci v horké troubě
  • Pórek - 1-2 min
  • Růžičková kapusta - 2-3 min
  • Žampiony jen zakapat citronem
  • Další druhy zeleniny dle chuti a nálady

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zeleninové fondue - specialita Panny (pro Panny)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz