Recept Zeleninové fondue - specialita Panny (pro Panny)

glama Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Na malý lihový vařič postavit hrnec s 1 l vývaru. Zbytek udržujeme horký a doplníme jím co se odpaří. Kolem vařiče rozestavíme misky s připravenou zeleninou. Chce to mít nejméně 4 druhy. Každý stolovník si na dlouhou vidličku napíchne zeleninu a v mírně vřícím vývaru si ji povaří cca 1-3 min. Poté ji namočí do jednoho z připravených dipů. Příloha je bílý nebo tmavý chléb. A co se zbylým vývarem? Dokořeníme ho bylinkami. Pažitkou, petrželkou, kerblíkem, bazalkou, česnekem…….. Slijeme do šálků a jako na Dálném východě vypijeme. Vývar je velice aromatický a úžasně chutná po čerstvé zelenině

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 18.07.03 vloženo
  • 4311x zobrazeno

Ingredience

  • Velmi dobrý, silný masový, kuřecí, pro vegetariány zeleninový vývar, cca 1,5 l - nejlepší je domácí vývar s bylinkami, zbavený přebytečného tuku.
  • Je dobré ho dochutit několika střiky sojovky, trochou bílého vína a (kupodivu) i cukru.
  • Pokud jsme v situaci, kdy není čas na hrdinství, použijeme vývar z kostky, který výše uvedeným způsobem vylepšíme.
  • Různé druhy zeleniny - na osobu a porci cca 250 g. Zeleninu musíme předvařit!
  • Květák a brokolici rozdělit na růžičky a předvařit cca 1-2 minuty
  • Kedlubnu na kostky - 2-3 min
  • Fazolky lehce sloupnout - 2-3 min
  • Vyloupaný hrášek - 2 min
  • Mladou mrkvičku - 3-4 min
  • Zimní mrkev vařit ne zcela doměkka - má být ještě pevná na skus
  • Chřest a černý kořen - jako mrkev
  • Oloupané okurky na kolečka síly palce - 3-4 min a hned zakápnout citronem
  • Pevná rajčata - 1-2 min - oloupat, zbavit semínek a nakrájet na osminky
  • Papriky na silnější proužky. Necháme syrové nebo můžeme předvařit či opéci v horké troubě
  • Pórek - 1-2 min
  • Růžičková kapusta - 2-3 min
  • Žampiony jen zakapat citronem
  • Další druhy zeleniny dle chuti a nálady

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zeleninové fondue - specialita Panny (pro Panny)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Chilli se sojovým masem

Nejlepší recepty

Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Štika na smetaně Štika na smetaně
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz