Recept Zadělávaný zajíc, nebo divoký králík "Lepre in salmi"

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Naporcovat zajíce. Uschovat srdce, játra a žaludek v lednici. Oloupat cibuli, mrkev a celer a nakrájet vše nadrobno. Vložit maso do hrnce, přidat bylinky a koření se zeleninou. Zalít vínem a marinovat v chladnu po 2 dny. Vyjmout maso z marinády, osušit a osolit a opepřit. Obalit v mouce. Slít marinádu. V kastrole rozehřát máslo s olejem a osmažit zajíce na všech stranách. Přidat posekané vnitřnosti a na chvíli je osmažit. Nalít na vše marinádu, přidat rajčatovou pastu a dusit maso na mírném ohni asi 2 1/2 - 3 hodiny. Vyjmout maso z kastrolu a udržovat ho v teple. Přepasírovat omáčku přes síto a je-li příliš řídká, tak ji zredukovat (nechat vypařit přebytečnou tekutinu). Vrátit zajíce do omáčky, ohřát a podávat horké se snítkou rozmarýnu a s polentou. Chianti víno je výborné s tímto pokrmem.

Recept je z kategorií: Zajíc a divoký králík

Nahlásit recept

  • 14.01.03 vloženo
  • 7626x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 zajíc asi 1.5kg
  • sůl a pepř
  • mouka
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 50g másla
  • 1 lžíce rajčatové pasty
  • Marináda:
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 stonek řapíkatého celeru (může být kousek běžného celeru)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 bobkový list
  • 6 jalovčinek
  • 10 celých pepřů
  • 1 snítka tymiánu (nebo usušeného)
  • 1 snítka rozmarýnu (nebo sušeného)
  • 6 lístků šalvěje (nebo sušené)
  • 1 lahev Chianti vína, nebo podobného, červeného

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zadělávaný zajíc, nebo divoký králík "Lepre in salmi"

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz