Recept Zadělávaný zajíc, nebo divoký králík "Lepre in salmi"
babi Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Naporcovat zajíce. Uschovat srdce, játra a žaludek v lednici. Oloupat cibuli, mrkev a celer a nakrájet vše nadrobno. Vložit maso do hrnce, přidat bylinky a koření se zeleninou. Zalít vínem a marinovat v chladnu po 2 dny. Vyjmout maso z marinády, osušit a osolit a opepřit. Obalit v mouce. Slít marinádu. V kastrole rozehřát máslo s olejem a osmažit zajíce na všech stranách. Přidat posekané vnitřnosti a na chvíli je osmažit. Nalít na vše marinádu, přidat rajčatovou pastu a dusit maso na mírném ohni asi 2 1/2 - 3 hodiny. Vyjmout maso z kastrolu a udržovat ho v teple. Přepasírovat omáčku přes síto a je-li příliš řídká, tak ji zredukovat (nechat vypařit přebytečnou tekutinu). Vrátit zajíce do omáčky, ohřát a podávat horké se snítkou rozmarýnu a s polentou. Chianti víno je výborné s tímto pokrmem.
Recept je z kategorií: Zajíc a divoký králík
- 14.01.03 vloženo
- 8719x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 1 zajíc asi 1.5kg
- sůl a pepř
- mouka
- 3 lžíce olivového oleje
- 50g másla
- 1 lžíce rajčatové pasty
- Marináda:
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 stonek řapíkatého celeru (může být kousek běžného celeru)
- 2 stroužky česneku
- 1 bobkový list
- 6 jalovčinek
- 10 celých pepřů
- 1 snítka tymiánu (nebo usušeného)
- 1 snítka rozmarýnu (nebo sušeného)
- 6 lístků šalvěje (nebo sušené)
- 1 lahev Chianti vína, nebo podobného, červeného
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Zadělávaný zajíc, nebo divoký králík "Lepre in salmi"
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Zadělávaný zajíc, nebo divoký králík "Lepre in salmi"