Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Vložit žaludek do osolené vody do druhého dne. Potom ho pořádně propláchnout. Namočit housku v mléce . Nakrájet maso ze žebírek a bůčky na kostky asi 2cm velké. Oloupat a hrubě nasekat cibuli a na kostky nakrájet oloupané brambory. Osmažit maso s cibulí na sádle a potom také brambory. Nechat maso a brambory vychladnout. Vymačkat housku a smíchat ji s klobáskovou náplní, vejci a kořením a solí. Pořádně směs prohníst a naplnit s ní vyčištěný žaludek. Žaludek dobře zašít a položit ho do lněné utěrky. Zavázat na koncích utěrku. Omýt, očistit a nakrájet zbývající zeleninu a petrželku. Vložit vše i se žaludkem do velkého hrnce se slanou vodou a nechat pomalinku probublávat po 3-4 hodiny. P.S. V Pfatzu během zabijačky bylo zvykem shromaždit zbytky a s brambory je dát do vypraného žaludku a uvařit to. Kdysi to byl pokrm pro chudé, který však našel se svým vylepšením cestu mezi speciality, které mimo jiných lidí obdivoval i bývalý německý kancléř Helmut Kohl, rodák z Pfatzu a prohlásil, že to je jeho jedno z nejoblíbenějších jídel ;o) Bude zde obrázek.................
Recept je z kategorií: Zabijačkové speciality
Bauernbrot/německý selský chléb.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Zabijačková specialita-nadívaný vepřový žaludek z města Pfatz
5068 příspěvků 21.10.13 23:20
Kohlove najoblubeenejsie jedlo, hostil tym aj zahranicne navstevy
…reze sa na kolecka ktore sa opecu, podava sa
s prehriatou kyslou kapustou na bielom vine, zemiaky so slaninou..
..
Recept je zajímavý, ale město Pfatz opravdu nevím kde se nachází. Možná se jedná o region Pfalz, odkud Kohl pochází.
141 příspěvků 6.5.11 16:02
Podobá sa to na našu tlačenku, ktorá sa krajovo nazýva tiež Presswurst. Meno jej asi dali nemeckí kolonisti, ktorí v minulosti pôsobili ako baníci v karpatskej kotline a na východe Slovenska.
Ano, to čo vidno na obrázku, je skutočne žalúdok z ošípanej - rozumej z prasete.
588 příspěvků 17.5.09 04:54
niečo som hľadala a narazila na tento recept. Na dolnej zemi sa bravčový žalúdok naplní tlačenkovou zmesou, zašije a šup do údiarne. No starého otcove 250 kilové bravy ho mali o poznanie väčší ako na obrázku.