Recept Yasai Sokuseki - Zuke, rychle naložená zelenina Veg

babi Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Smíchat ocet, Sake, Mirin a vodu. Přidat sůl a dobře promíchat. Dát stranou. Nakrájet zelí na 2.5cm čtverce. Rozkrojit okurek podélce na polovinu, poloviny rozkrojit podélce na 12mm široké pruhy a ty nakrájet na 4cm dlouhé kousky. Rozkrojit mrkev podélce na půl. Půlky nakrájet napříč na 4cm délku a ty nakrájet na 2mm proužky. Rozkrojit celer podélce na 4cm špalíšky a ty rozkrájet podélce na 6mm široké proužky. Rozkrojit cibuli v půli, nakrájet půlky podélce na 3mm silné proužky. Nakrájet zázvor na 2mm plátky, poskládat je na sebe a nakrájet je na 2mm široké proužky. Smíchat zelí, okurek, celer, mrkev a zázvor ve velké kamené, nebo skleněné míse. Polít marinádou. Položit nahoru plochý talíř skoro tak velký jako je mísa. Zatížit vše 1kg závažím, nebo hrncem naplněným vodou, položeným na talíři. Nechat stát po 8-10hodin při pokojové teplotě. Sejmout váhu a slít tekutinu před podáváním. P.S.: Naložená zelenina se může připravit až 3-4 dny dopředu. Připravenou a slitou zeleninu přikrýt a dát do chladničky. ° obojí vína se dají nahradit sherry vínem. Japonci mají různé techniky na krájení masa, zeleniny atd. Pokrmy musí uspokojit nejenom žaludek, ale i zrak, čich, dotek a chuť. Věřte nebo ne, ale někdy i sluch.

Recept je z kategorií: Speciality

Nahlásit recept

  • 21.01.03 vloženo
  • 5512x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 125ml octa z rýžového vína (nebo jablečného)
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžíce Sake vína °
  • 1 lžíce Mirin vína (víno na vaření) °
  • 60ml vody
  • 2 velké listy čínského zlí, nebo 4 menší
  • 1 tenký okurek, vosku zbavený (asi 170g)
  • 1 velká mrkev, oloupaná
  • 1 velký stonek řapíkatého celeru, oloupaný
  • 1 malá žlutá cibule
  • 2.5cm kousek oloupaného čerstvého zázvoru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Yasai Sokuseki - Zuke, rychle naložená zelenina

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Yasai Sokuseki - Zuke, rychle naložená zelenina

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Yasai Sokuseki - Zuke, rychle naložená zelenina (Veg).

ja to zkusim a dam vedet!!!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Linecké slepovací cukroví

Nejlepší recepty

Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz