Recept Vynikající nepečený řez, který se nepodařilo zkazit ani Esmeraldě

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Vyložte nádobu o rozměrech 20 x 30 cm pečícím papírem. Dno vyložte sušenkami. Smíchejte mléko s citronovou šťávou. Míchejte do mírného zhoustnutí. Přidejte citronovou kůru a šlehačku, opatrně smíchejte. Směsí poklaďte sušenky a uhlaďte. Vychlaďte přes noc v ledničce. Před podáváním rozkrájejte a ozdobte půlkami jahod, plátky kiwi a dužinou maracuji. Poznámka: Scotch finger sušenky jsou sušenky s vysokým obsahem másla. Nevím co je na trhu v ČR, jistě máte při nejmenším něco podobného. Poraďte. Ráda to přidám do receptu.

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 18.08.06 vloženo
  • 11684x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut + chlazení

Ingredience

  • 375 gr balíček Scotch Finger sušenek
  • 400 gr plechovka slazeného kondenzovaného mléka
  • 125 ml čerstvé citronové šťávy
  • nastrouhaná citronová kůra
  • 300 ml smetany ušlehané do tuha
  • jahody, kiwi a maracuja na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vynikající nepečený řez, který se nepodařilo zkazit ani Esmeraldě

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Vynikající nepečený řez, který se nepodařilo zkazit ani Esmeraldě

midla
266 příspěvků 12.07.11 08:51

Chutná to citronově, připomíná mi to citronovou zmrzku a tu já ráda. Zkus to s vanilkou místo citronu… Nebo s kávou mě tak napadá…, ale určto méně toho Salka si myslím.

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 11.07.11 16:16

Děvčata, jak tu chutná? Citronově…??
Já totiž nemám ráda citrusové chutě.. Jinak se mi to moc líbí a vyzkoušela bych, ale bojím se toho citronu.. :think:
A kdyby tam ten citron nebyl, asi by to bylo moc přeslazené, že…?

Příspěvek upraven 11.07.11 v 16:17

midla
266 příspěvků 11.07.11 15:08

V receptu je 400 gr. to je o necelou polovinu víc. Já měla větší konzervu, ale přidala jsem citronovou šťávu i šlehačku. V druhém kole byly navrchu lesní jahody. Ale nějakou obměnu vymyslím, aby to nebylo hubolepící, jak říkáš. Kvůli té kombinaci s citronem se k tomu někdy vrátím. Je to dobrý recept, jen musím vychytat chutě pro nás.
V Česku Tatra Salko má 397 gr.

jolana
5066 příspěvků 11.07.11 13:02

Midlo, davam tu malu plechovku Salka..aj som sa isla pozriet na konzervu kolko vazi a je to tam dacim prelepene, ale vazi ako u nas v cesku..alebo nenanasla..a neviem kde mam bryle navyse..ale pokial sa pamatam tak ma asi 223-7 gr..ale sladky je..teda pre koho ako.....moj bracha ma rad take vyslovene hubolepy a tento nechce vraj kysly :mrgreen:

midla
266 příspěvků 11.07.11 12:26

Nebyl špatný, to rozhodně ne, ale na nás taktéž moc sladké. Zdobila jsem červeným rybízem (hojně), ale i tak. Jestli v končinách, kde nakupuje Esmeralda není slazené kondenzované mléko méně sladké. Použila jsem mléko, kde 44,5 % hmotnosti je cukr a to je fakt moc.

jolana
5066 příspěvků 08.07.11 10:31

..ta zas a znova :-)

blanca.xy
647 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vynikající nepečený řez který se nepodařilo zkazit ani Esmera

Helčo, myslím, že by to bylo dobré také na upečený nízký dortový piškot asi ze tří vajec. B.

jolana
5066 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vynikající nepečený řez který se nepodařilo zkazit ani Esmera

Nemusia byt susienky/piskoty maslove. Mozu byt aj obycajne, dame do saciku, prejdeme valcekom az sa rozdrobia , zmiesame/hnetieme s trochou povoleneho masla pri izbovej teplote az sa nam spoja v hmotu, ktorou vystelieme primeranu nadobu, utlacime do rovnomernej vrstvy. Robievam tieto rezy velmi casto, su mooc chutne a rychle-nic moc roboty..:)

HelcaK
960 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vynikající nepečený řez který se nepodařilo zkazit ani Esmera

Tak se obávám, že jsem v kažení lepší než Esmeralda :-). Na dno jsem dala Butter cakes z Tesca, sice méně gramů než uvádí recept, ale ve třech vrstvách. Což byla asi blbost, aspoň jsem měla ty vrstvy jemně promáznout tou směsí, protože nejhornější sušenky se hezky nasákly, ale ty spodní dvě vrstvy po sobě jezdí a jsou tvrdé… Nebo jsem měla provést něco jiného? Dík

blanca.xy
647 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vynikající nepečený řez který se nepodařilo zkazit ani Esmera

Včera jsem vyrobila, dnes ochutnala a přidávám se k pochvalným komentářům, krém je opravdu lehoučký a moc dobrý. A má plno vitamínů - šťáva ze 4 citronů toho céčka určitě obsahuje dost. Esme - díky za recept! B.

jolana
5066 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vynikající nepečený řez který se nepodařilo zkazit ani Esmera

Toto je fajnove , osviezujuce a dobreee…

jamat
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Vynikající nepečený řez který se nepodařilo zkazit ani Esmera

Krém je opravdu vynikající, použila jsem máslové sušenky „DORATI Butterkeks“ - obdélníkové z Globusu. Na dno formy jsem dala pouze jednu vrstvu sušenek (cca 5 mm), takže jsem jich spotřebovala jenom asi 10 dkg a chtělo to minimálně ještě jednu vrstvu. Příprava je rychlá a jednoduchá a výsledek luxusní. Určitě budu dělat častěji.

vranas
130 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Esmeraldo,

dala jsem opravdu 125 ml - také to bylo ze dvou velkých citronů. Asi je pravda bod 3, protože ochutnavači mimo kruh rodinný si na přeslazené nestěžovali. Ale rozhodně se k tomuto moučníku vrátíme!

gegina
358 příspěvků 25.01.09 03:43
Esme,

použila jsem obyčejné BEBE mléčné a šťávu ze 2 velkých citronů, jinak vše podle receptu. Dnes jsem využila návštěvy jako pokusného králíka a nelituju, že jsem do toho šla. Všichni se olizovali až za ušima. Je to vynikající! Navrch jsem ještě lehoučce poprášila skořicí a použila mandarinky v plechovce i s trochou šťávy.

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vynikající nepečený řez který se nepodařilo zkazit ani Esmera

Vranas, jsem ráda žes vyzkoušela.
Na typu sušenek asi opravdu moc nezáleží.
Zarazilo mne že se vám to zdálo moc sladké. Já přeslazené totiž také nemám ráda.
Dala jsi do toho celých 125 ml čerstvě vymačkané citronové šťávy?
Pakliže ano, napadly mě tři možnosti:
1- Kondenzované mléko je u vás sladší než tady.
2- Máme tu kyselejší citrony.
3- Přeci jen mám raději věci o trochu sladší než ty.

vranas
130 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vynikající nepečený řez který se nepodařilo zkazit ani Esmera

Objevila jsem v Hypernově (a mají i v Albertovi) turecké sušenky Piknik Ülker. Je to balíček cca 15×4×3cm, průhledný obal, v něm obdélníkové sušenky máslové příchutě, kakaové, nápisy jsou červenobílé na modrém podkladu. Vyzkoušela jsem to s nimi. Moc nám chutnala citrónová příchuť, trochu nás odradila velká sladkost. Určitě jsem nedělala naposledy, příště dám dvojitou vrstvu sušenek a buď nedám celé Salko nebo přidám šlehačku. Bylo to jinak velmi jemné. Tyhle sušenky by se určitě hodily na jiné varianty nepečených moučníků. A ten krém by se možná dal použít i na nějaký upečený korpus.

wenzelov
14 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vynikající nepečený řez který se nepodařilo zkazit ani Esmera

Myslím, že by se daly použít i skořicové sušenky, které jsou také obdélníkového tvaru (dávají je také v restauracích k pressu), nevím přesně jak se jmenují, ale mají je skoro všude - Kaufland, Delvita…
Určitě tento recept vyzkouším.

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vynikající nepečený řez který se nepodařilo zkazit ani Esmera

Mallet, nevím jak chutnají sušenky Opavia, ale čokolády není nikdy dost v jakékoliv kuchyni.
Vyzkoušej, určitě to bude výborné.

Mallet
13 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vynikající nepečený řez který se nepodařilo zkazit ani Esmera

Asi by se daly použít polomáčené sušenky Opavia. Mají chuť máslových sušenek, obdélníkový tvar a trošku čokolády navíc ;o)

Yavanna
87 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vynikající nepečený řez který se nepodařilo zkazit ani Esmera

Dnes jsem podnikla pátrací akci po obchodech - máslové sušenky obdélníkového tvaru jsem bohužel nenašla. Budu dělat pokus s bebe, snad to vyjde :o)

ajta
590 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vynikající nepečený řez který se nepodařilo zkazit ani Esmera

tak mám takový pocit, že se těm máslovým sušenkám hodně podobají skotské máslové shortbread… recept je tady na Labužníku.
a nebo alespoň klasické máslové sušenky Club (Opavia)

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vynikající nepečený řez který se nepodařilo zkazit ani Esmera

Díky všem za reakce.
Kydy a Vladko, piškoty asi nejsou to samé. Scotch fingers jsou dosti tvrdé. Nevidím však jediný důvod proč to nezkusit s piškoty.
Martino, také jsem měla strach že to bude moc sladké, ale ta citronová šťáva to vyrovná. Ani já nemám totiž ráda přeslazené dorty.
Yvanno, ty sušenky by měly být obdélníkové aby pěkně pokryly dno.
Marjanko, myslím si že se na to dají používat jakékoliv sušenky. Ani bych je máslem nepotírala. Hlavně je třeba udělat tu „podložku“.
Jasmine, smícháním mléka a citronové šťávy to jenom trochu zhoustne.
Ani vám nebudu přát ať se vám to povede. Když se to povedlo mně, musí se to povést každému. ;-))

penda
4752 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vynikající nepečený řez který se nepodařilo zkazit ani Esmera

Daničko, nečetla jsem poznámku od esme, že se jedná o máslové sušenky, tvar na obrázku mi připomněl naše cukrářské piškoty, když jsem je teď hodila do vyhledavače, zvětšený obrázek již tak nevypadá, čili opravuji svoje tvrzení, že scotch finger jest jedno a to samé jako cukrářské piškoty, ale já bych tam ty piškoty klidně místo máslových sušenek dala ;o)

jolana
5066 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vynikající nepečený řez který se nepodařilo zkazit ani Esmera

Jasmin ako prilievas citron a miesas hmota tuhne tak, az to je vidno, akokeby sa zrazalo alebo daco podobne- k tomu slahacka - lahoda.

Labužník jasmine02
120 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vynikající nepečený řez který se nepodařilo zkazit ani Esmera

Přemýšlím,co vznikne mícháním citronové šťávy s kondenzovaným mlékem. něco jako sladké mascarpone? Recept vypadá velmi lákavě i na pohled!

vranas
130 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vynikající nepečený řez který se nepodařilo zkazit ani Esmera

Máslové sušenky od Alberta jsou velmi levné, ale jsou i velmi jedlé! Tak já tohle asi vyzkouším. Je to moc zajímavé.

Marjanka2
214 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vynikající nepečený řez který se nepodařilo zkazit ani Esmera

Možná by stačilo tekutým máslem potřít nemáslové sušenky a nechat ztuhnout v lednici, pak pokračovat podle receptu?

jolana
5066 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vynikající nepečený řez který se nepodařilo zkazit ani Esmera

Nemusia byt maslove, obycajne sa mozu rozdrvit a zmiesat s tekutym maslom. Ked nebudu maslove, nasiaknu budu mokre, nebudu drzat. A sladkeho sa nebojte, nie je to vobec citit, ze je sladke, prave napoak- osviezujuce aj ked je to v podstate kaloricka bomba. Ja davam stavu zo 4 citronov, a navrch este ozdobujem citronom na kolecka.

Yavanna
87 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vynikající nepečený řez který se nepodařilo zkazit ani Esmera

Máslové sušenky, ale zatím jsem nepotkala obdélníkové nebo čtvercové… jen kulaté.

Labužník Daníček02
26 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vynikající nepečený řez který se nepodařilo zkazit ani Esmera

Martina - ono je 125 ml citronove stavy hodne. Myslim, ze to bude chutove velmi intenzivni, ale ne preslazene.

Labužník MartinaN02
30 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vynikající nepečený řez který se nepodařilo zkazit ani Esmera

Nie je to z toho kondenzovaného mlieka prílič sladné?Všimla som si,že tam síce nejde žiadny sukor ale aj tak.Kondenzované mlieko je u nás príšerne sladké.

Labužník Daníček02
26 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vynikající nepečený řez který se nepodařilo zkazit ani Esmera

Piskoty to same jako maslove susenky? Tak mozna tvarem, ale o ten jde az v posledni rade. Prodava se cela rada susenek primo oznacenych jako „maslove“. Nejlepsi a take nejdrazsi lze koupit u Marka & Spencera. Ale treba i Albert prodava pod svou znackou maslove susenky (ty budou asi zase velmi levne).

penda
4752 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vynikající nepečený řez který se nepodařilo zkazit ani Esmera

ano, přidávám se ke Kydy, cukrářské piškoty by mohly být jedno a to samé.

kydy
99 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vynikající nepečený řez který se nepodařilo zkazit ani Esmera

Ahoj Esme, asi bych tam dal v ČR piškoty, ale ne ty kulaté, ale prodávají se takové podlouhlé. Hezký den :-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz