Recept Vietnamský lilek - Ca tim nuong voi toi ot

Vietnamská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vietnamský lilek - Ca tim nuong voi toi ot

Úvod

Google je super vacsinou casu, ale ked zacne preklad, ze do receptu treba pridat vapno (?) - preklad limetka… Tak isto aj s tymto receptom - lilek je peceny nad otvorenym plamenom a stale mi to preklada na udeny? Mozno je to skor grilovane?
Jednoduchy vyborny recept - priloha alebo len tak s ryzou, da sa robit aj vonku na chalupe.

Postup

1-Cely baklazan opecieme v kuse nad otvorenym plamenom. Udime-pecieme, pokial nezmekne a supa (koza) dostane „pluzgiere“. Odlozime a nechame trochu ochladit a oberieme zhoretu supu. (Trik od Talianov: strcit do igelitoveho sacku a zavriet - ide to potom lahsie).

2-V povodnom Vietnamskom recepte bolo napisane este vytlacit stavu - treba robit ked je podozrenie ze baklazan je starsi. (V Europe sa preto soli a dava do vody). Baklazan nakrajame naporcujeme na hrubsie slize - dlhsie hranolky.

3-V miske smiesame cukor (nechame rozpustit), ryzovy ocot, rybaciu omacku a na drobno nakrajane chilli. Do woku dame rozohriat trochu oleja, pridame nakrajane cesnak a nechame kratko oprazit, pokial nezacne vonat.

4-Do woku pridame na slize nakrajany opeceny baklazan, prehrejme, zalejeme pripravenym octovym nalevom, 1-2 minutu stir-fry. Odstavime, pridame natrhanu bazalku (ja som isiel presne podla receptu a mal som sladku Thajsku - ale europska spravi podobnu sluzbu), pokorenime drvenym ciernym korenim, premiesame…

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 28.09.11 vloženo
  • 7281x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 min

Ingredience

  • 2-3 baklazan mensi opeceny v celku
  • 1 lyzica ryzovy ocot
  • 2 lyzice rybacia omáčka
  • 1 chilli paprika cervena vacsia dlha
  • 4 struciky cesnak
  • hrst thajska basalka
  • 1 lyzicka cukor
  • korenie cierne
  • 1-2 lyzica olej rastlinný

Doporučená příloha

  • ryza

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vietnamský lilek - Ca tim nuong voi toi ot

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
casino
4463 příspěvků 28.09.11 23:55

Bento,
Vy račte být příliš netrpěliv; dnes jste to vydržel pouhých 5 (slovy „pět“) minut aniž jste otevřel diskuzi pod VLASTNÍM receptem :-P
Kam se ale poděla Vaše rafinovanost?
Zkuste se vžít do kůže labužníků, kteří už zítra (no, to je za 5, slovy „pět“ minut) nebo pozítří, nebudou vědět, co jste tím předchozím čertíkem chtěl říci :wink:

 
Bento
794 příspěvků 28.09.11 23:29

:twisted: casino skus odfotit lilek , uvidis ze ta skorica je ovela lahsie nafotit. :wink:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz