Recept Veverky

Muchacho Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Tři veverky stáhneme, vyvrhneme, několikrát umyjeme ve studené vodě a usušíme. Vložit do připravené nádoby, zalít salátovým olejem smíchaným s citronovou šťávou a necháme hodinu stát. Mezitím smíchat strouhanku s mlékem nebo smetanou, aby se utvořila vlhká hmota, do které přidáme houby , sůl, a cibulovou šťávu. Můžeme též drobně sekanou šalotku. Veverky nadijeme, sešpendlíme nebo zašijeme, osolíme a vložíme do rendlíku. Potřeme olejem nebo sádlem a nepřikryté pečeme asi 90-110 minut do změknutí. Podléváme každých 10 minut šťávou, ve které se veverky pečou. Když jsou hotové , vyjmeme je na mísu a uděláme šťávu. Scedíme šťávu. přidáme worcester a špetku mleté papriky. Štávu podáváme zvlášť. Ze staročeské kuchyně na zvláštní přání-bona- kterou velice zaujal můj recept na vrabce. Kudrno mi už dlouho žádná neřekla, myslím, že to necháme na někdy jindy a jinam. Moc se těším !

Recept je z kategorií: Zvěřina

Nahlásit recept

  • 23.04.07 vloženo
  • 9011x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 3 malé veverky
  • 1/8 l salátového oleje
  • citronová šťáva z 1- 2 citronů nebo 1/8 l octa
  • 15 dkg strouhanky
  • 1/8 l mléka nebo smetany
  • 10-15 dkg na kostičky nakrájených osmažených hub
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky cibulové šťávy nebo jedna střední šalotka
  • 4 lžičky olivového oleje nebo sádla
  • 1 lžička Worcesteru
  • špetka mleté papriky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Veverky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Veverky

Muchacho
361 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Veverky

Samozřejmě nikdo nenutí nikoho jíst veverky ani jiná chráněná zvířátka nebo i chráněné žáby nebo lépe jen olíznout jejich stehýnka , zbytek ze žab se vyhodí !
Věřím že naši předci veverky, vrabce a jiné skutečně jedli. Hlad je hlad. Podívejme se na Čínu, co tam se všechno jí. K počtu obyvatel relativně malá země a musí nasytit alespoň trochu všechny.

Labužník jandule02
1099 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Veverky

Při představě přípravy mě přešla chuť - ale s trochou cynismu - asi stejný efekt by měla nádivka zamotaná do kůže z kuřete nebo tak něčeho, vždyť kolik masa může být na veverce?

penda
4751 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Veverky

Matisku, raději nikde, patří mezi ohrožený, a tím pádem chráněný druh. Možná by sis pošmáknul, ale na dalších několik let bys byl jen o chlebu a o vodě v báni. ;o))

matisek
6 příspěvků 25.4.07 01:40
Re: Veverky

Kde se daji sehnat veverky :-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Plněné vepřové závitky

Nejlepší recepty

Květáková polévka Květáková polévka
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz