Recept Veverky

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Tři veverky stáhneme, vyvrhneme, několikrát umyjeme ve studené vodě a usušíme. Vložit do připravené nádoby, zalít salátovým olejem smíchaným s citronovou šťávou a necháme hodinu stát. Mezitím smíchat strouhanku s mlékem nebo smetanou, aby se utvořila vlhká hmota, do které přidáme houby , sůl, a cibulovou šťávu. Můžeme též drobně sekanou šalotku. Veverky nadijeme, sešpendlíme nebo zašijeme, osolíme a vložíme do rendlíku. Potřeme olejem nebo sádlem a nepřikryté pečeme asi 90-110 minut do změknutí. Podléváme každých 10 minut šťávou, ve které se veverky pečou. Když jsou hotové , vyjmeme je na mísu a uděláme šťávu. Scedíme šťávu. přidáme worcester a špetku mleté papriky. Štávu podáváme zvlášť. Ze staročeské kuchyně na zvláštní přání-bona- kterou velice zaujal můj recept na vrabce. Kudrno mi už dlouho žádná neřekla, myslím, že to necháme na někdy jindy a jinam. Moc se těším !

Recept je z kategorií: Zvěřina

Nahlásit recept

  • 23.04.07 vloženo
  • 7378x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 3 malé veverky
  • 1/8 l salátového oleje
  • citronová šťáva z 1- 2 citronů nebo 1/8 l octa
  • 15 dkg strouhanky
  • 1/8 l mléka nebo smetany
  • 10-15 dkg na kostičky nakrájených osmažených hub
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky cibulové šťávy nebo jedna střední šalotka
  • 4 lžičky olivového oleje nebo sádla
  • 1 lžička Worcesteru
  • špetka mleté papriky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Veverky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Muchacho
361 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Veverky

Samozřejmě nikdo nenutí nikoho jíst veverky ani jiná chráněná zvířátka nebo i chráněné žáby nebo lépe jen olíznout jejich stehýnka , zbytek ze žab se vyhodí !
Věřím že naši předci veverky, vrabce a jiné skutečně jedli. Hlad je hlad. Podívejme se na Čínu, co tam se všechno jí. K počtu obyvatel relativně malá země a musí nasytit alespoň trochu všechny.

Labužník jandule02
1089 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Veverky

Při představě přípravy mě přešla chuť - ale s trochou cynismu - asi stejný efekt by měla nádivka zamotaná do kůže z kuřete nebo tak něčeho, vždyť kolik masa může být na veverce?

penda
4752 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Veverky

Matisku, raději nikde, patří mezi ohrožený, a tím pádem chráněný druh. Možná by sis pošmáknul, ale na dalších několik let bys byl jen o chlebu a o vodě v báni. ;o))

matisek
6 příspěvků 25.04.07 01:40
Re: Veverky

Kde se daji sehnat veverky :-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Grilovaný pstruh

Nejlepší recepty

Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz