Recept Veselí černoušci

Pampeliska191 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Veselí černoušci

Postup

Troubu vyhřejeme na 180°C. Žloutky s vodou a citronovou kůrou utřeme do pěny. Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh a spojíme s utřenými žloutky. Přidáme prosátou mouku a škrobovou moučku a lehce promícháme. Cukrářský sáček opatříme tvořítkem s velkým kulatým otvorem a piškotové těsto nastříkáme do 30 papírových košíčků do tvaru polokoulí. Pečeme 12 až 15 minut na druhé příčce odspodu. Upečené polokoule necháme vychladnout. Sundáme z košíčků a slepíme vždy dvě k sobě meruňkovou marmeládou. Zbylou marmeládu rozpustíme v troše vody, přivedeme k varu a potřeme “hlavičky” černoušků. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládovou polevu a polijeme hlavičky. Práškový cukr s bílkem utřeme, naplníme do kornoutku z pergamenového papíru a hlavičky zdobíme.

Recept je z kategorií: Zákusky

Nahlásit recept

  • 06.11.03 vloženo
  • 6547x zobrazeno

Ingredience

  • Suroviny na 15 černoušků:
  • 4 žloutky
  • 2 PL cukru
  • z 1/2 citronu nastrouhaná kůra
  • 2 PL vody
  • 6 bílků
  • 90 g cukru
  • 50 g hrubé mouky
  • 100 g meruňkové marmelády
  • 100 g čokoládové polevy
  • 1/2 šálku práškového cukru
  • 1 bílek
  • 30 ks papírové košíčky na pečení

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Veselí černoušci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Sýrový bramborák

Nejlepší recepty

Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz