Recept Velikonoční pečeně po švýcarsku (pro Berany)

penda Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

V hlubokém kastrolu se silným dnem rozehřejeme máslo a olej a králíka na něm dohněda opečeme. Lístečky šalvěje namočíme na chvilku do lžíce červeného vína, pak je jemně nakrájíme a spolu s rozmarýnem přiložíme k masu. Maso osolíme, opepříme a přiklopené pokličkou 2-3 minuty dusíme. Poté maso zalijeme vínem a v předehřáté mírné troubě asi 1 hodinu pečeme. Během pečení se přesvědčíme, zda se šťáva nevypekla a je-li nutno, maso podlijeme trochou horké vody. Upečené králičí maso vyjmeme a dáme do nahřáté mísy. Šťávu rozředíme trochou vody, rozmícháme a krátce povaříme. Můžeme ještě podle chuti okořenit, pak šťávou přelijeme maso a podáváme. Čerpáno z Receptáře ve znamení zvěrokruhu (1989).

Recept je z kategorií: Králík

Nahlásit recept

  • 17.04.05 vloženo
  • 4242x zobrazeno

Ingredience

  • králík o hmotnosti cca 1 kg
  • 2 PL oleje
  • 20 g másla
  • sůl
  • pepř
  • 6 lístečků šalvěje
  • 1 ČL rozmarýnu
  • 100 ml červeného vína

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Velikonoční pečeně po švýcarsku (pro Berany)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz