Recept Tykvová smetanová polévka s opečenými zeleninovými nudličkami

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Tykvová smetanová polévka s opečenými zeleninovými nudličkami

Postup

1. Tykvovou dužinu pokrájíme na kostky. Šalotku a česnek posekáme. 2. Rozehřejeme máslo, šalotku a česnek na něm zesklovatíme a přidáme kostky tykve. Poprášíme kari a pokapeme bílým vínem. Zalijeme slepičím vývarem a smetanou, osolíme a opepříme. Uve­deme do varu a vaříme 15 min. na malém ohni pod bodem varu. Poté rozmixujeme, protřeme přes jemné síto a necháme přejít varem. Do polévky pak vmícháme zakysanou smetanu, podle potřeby osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým ořškem. 3. Mrkev a celer očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, nejlépe kuchyňským kráječem. Plátky potom nožem nasekáme na nudličky. Pórek očistíme, podélně rozpůlíme a omyjeme. Rozkrájíme ho na špalíčky dlouhé asi 5 cm a pokrájíme také na nudličky. 4. Rozehřejeme olej a zeleninové nudličky na něm postupně opečeme dokřupava. Necháme okapat na papírovém ubrousku a mírně osolíme. 5. Tykvová semena posekáme. Polévku nalijeme do hlubokých talířů nebo do vydlabané tykve. Okraje tahřů nebo tykve pokapeme olejem z tyk­vových semen. Polévku posypeme posekanými tykvovými semeny a doprostřed vyrovnáme nud­ličky opečené zeleniny. Rada: Polévka bude působit mimořádně zajíma­vě, pokud ji budeme na stůl podávat ve velké vydlabané tykvi. Získanou dužinu uložíme v alobalu do chladničky, kde vydrží čerstvá několik dní.

Recept je z kategorií: Krémové polévky

Nahlásit recept

  • 20.10.03 vloženo
  • 4112x zobrazeno

Čas přípravy

  • 55 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 550 kcal, 2300 kJ, 7 g bílkovin, 48 g tuků, 20 g sacharidů
  • na polévku:
  • 500 g tykvové dužiny (bez slupky)
  • 2 šalotky
  • 1 stroužek česneku
  • 40 g másla
  • 1/2 lžičky karí
  • 100 ml bílého vína
  • 600 ml slepičího vývaru
  • 200 ml smetanu ke šlehání
  • sůl
  • pepř
  • 40 g zakysané smetany
  • muškátový oříšek
  • na zeleninové nudličky:
  • 2 mrkve
  • kousek celeru (asi 90 g)
  • 1/2 pórku
  • 400 ml oleje na smažení
  • sůl
  • kromě toho:
  • 4 lžíce tykvových semen
  • 2 lžíce oleje z tykvových semen

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tykvová smetanová polévka s opečenými zeleninovými nudličkami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Štika na smetaně Štika na smetaně
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz