Recept Tykvová smetanová polévka s opečenými zeleninovými nudličkami

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Tykvová smetanová polévka s opečenými zeleninovými nudličkami

Postup

1. Tykvovou dužinu pokrájíme na kostky. Šalotku a česnek posekáme. 2. Rozehřejeme máslo, šalotku a česnek na něm zesklovatíme a přidáme kostky tykve. Poprášíme kari a pokapeme bílým vínem. Zalijeme slepičím vývarem a smetanou, osolíme a opepříme. Uve­deme do varu a vaříme 15 min. na malém ohni pod bodem varu. Poté rozmixujeme, protřeme přes jemné síto a necháme přejít varem. Do polévky pak vmícháme zakysanou smetanu, podle potřeby osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým ořškem. 3. Mrkev a celer očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, nejlépe kuchyňským kráječem. Plátky potom nožem nasekáme na nudličky. Pórek očistíme, podélně rozpůlíme a omyjeme. Rozkrájíme ho na špalíčky dlouhé asi 5 cm a pokrájíme také na nudličky. 4. Rozehřejeme olej a zeleninové nudličky na něm postupně opečeme dokřupava. Necháme okapat na papírovém ubrousku a mírně osolíme. 5. Tykvová semena posekáme. Polévku nalijeme do hlubokých talířů nebo do vydlabané tykve. Okraje tahřů nebo tykve pokapeme olejem z tyk­vových semen. Polévku posypeme posekanými tykvovými semeny a doprostřed vyrovnáme nud­ličky opečené zeleniny. Rada: Polévka bude působit mimořádně zajíma­vě, pokud ji budeme na stůl podávat ve velké vydlabané tykvi. Získanou dužinu uložíme v alobalu do chladničky, kde vydrží čerstvá několik dní.

Recept je z kategorií: Krémové polévky

Nahlásit recept

  • 20.10.03 vloženo
  • 3704x zobrazeno

Čas přípravy

  • 55 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 550 kcal, 2300 kJ, 7 g bílkovin, 48 g tuků, 20 g sacharidů
  • na polévku:
  • 500 g tykvové dužiny (bez slupky)
  • 2 šalotky
  • 1 stroužek česneku
  • 40 g másla
  • 1/2 lžičky karí
  • 100 ml bílého vína
  • 600 ml slepičího vývaru
  • 200 ml smetanu ke šlehání
  • sůl
  • pepř
  • 40 g zakysané smetany
  • muškátový oříšek
  • na zeleninové nudličky:
  • 2 mrkve
  • kousek celeru (asi 90 g)
  • 1/2 pórku
  • 400 ml oleje na smažení
  • sůl
  • kromě toho:
  • 4 lžíce tykvových semen
  • 2 lžíce oleje z tykvových semen

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tykvová smetanová polévka s opečenými zeleninovými nudličkami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz