Recept Tarte au citron s pusinkou - restrukturalizovaný

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Tarte au citron s pusinkou - restrukturalizovaný

Úvod

Klasický recept, jen v trochu jiném podání - dobře se použijí zbytky lineckého cukroví, které už po Vánocích normálně nikdo nechce.

Postup

Nejdřív si uděláme citrónový krém - na jemném struhadle ostrouháme z omytých citrónů kůru a vymačkáme z nich šťávu. Kůru v misce prsty promneme s krystalovým cukrem a necháme 5 minut odležet. Potom k cukru přidáme šťávu a rozšlehaná vejce. Všechno dáme do kastrůlku a na malém plameni a za stálého míchání necháme zhoustnout. Odstavíme, necháme vychladnout, vešleháme máslo, nakrájené na kousky, misku přetáhneme fólií, aby přiléhala až ke krému a necháme v chladnu úplně vystydnout.

Na sněhovou pusinku si svaříme 50 ml vody se 150 g cukru, necháme vařit asi 5 minut. Mezitím ušleháme z bílků sníh. Když je cukrový sirup hotový, tenkým pramínkem ho lijeme do sněhu a stále šleháme. Vydržíme asi 8 minut, sníh musí být pevný a lesklý. Přendáme ho do cukrářského sáčku.

Na dno skleniček dáme rozdrcené sušenky, na ně citrónový krém a nakonec nastříkáme sníh. Pokud máme horkovzdušnou pistoli, opálíme vršek sněhu do lehce hněda. Pokud ne, dáme skleničky (jen pokud snášejí horko) na chviličku pod gril.

Uchováváme v chladnu až do podávání.

Recept je z kategorií: Dezerty


Reklama

Nahlásit recept

  • 08.01.12 vloženo
  • 1911x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min + chlazení

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • Zbytky lineckého cukroví nebo 8 velkých máslových sušenek (nebo
  • prostě podle chuti)

Citrónový krém:

  • 3 citróny - šťáva (asi 150 ml) i kůra
  • 4 vejce
  • 200 g cukru krystal
  • 100 g másla

Na pusinku:

  • 2 bílky
  • 150 g cukru
  • 50 ml vody

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tarte au citron s pusinkou - restrukturalizovaný

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
esmeralda
4813 příspěvků 08.01.12 23:45

To vypadá moc pěkně.
Další inspirace jak upotřebit citronové máslo (Lemon Butter) které si vyrobím do zásoby když se urodí hodně citrónů.
Ukládám. Dík za recept.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Mrkvový salát Mrkvový salát
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz