Recept Tarte au citron s pusinkou - restrukturalizovaný

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Tarte au citron s pusinkou - restrukturalizovaný

Úvod

Klasický recept, jen v trochu jiném podání - dobře se použijí zbytky lineckého cukroví, které už po Vánocích normálně nikdo nechce.

Postup

Nejdřív si uděláme citrónový krém - na jemném struhadle ostrouháme z omytých citrónů kůru a vymačkáme z nich šťávu. Kůru v misce prsty promneme s krystalovým cukrem a necháme 5 minut odležet. Potom k cukru přidáme šťávu a rozšlehaná vejce. Všechno dáme do kastrůlku a na malém plameni a za stálého míchání necháme zhoustnout. Odstavíme, necháme vychladnout, vešleháme máslo, nakrájené na kousky, misku přetáhneme fólií, aby přiléhala až ke krému a necháme v chladnu úplně vystydnout.

Na sněhovou pusinku si svaříme 50 ml vody se 150 g cukru, necháme vařit asi 5 minut. Mezitím ušleháme z bílků sníh. Když je cukrový sirup hotový, tenkým pramínkem ho lijeme do sněhu a stále šleháme. Vydržíme asi 8 minut, sníh musí být pevný a lesklý. Přendáme ho do cukrářského sáčku.

Na dno skleniček dáme rozdrcené sušenky, na ně citrónový krém a nakonec nastříkáme sníh. Pokud máme horkovzdušnou pistoli, opálíme vršek sněhu do lehce hněda. Pokud ne, dáme skleničky (jen pokud snášejí horko) na chviličku pod gril.

Uchováváme v chladnu až do podávání.

Recept je z kategorií: Dezerty

Nahlásit recept

  • 08.01.12 vloženo
  • 1987x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min + chlazení

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • Zbytky lineckého cukroví nebo 8 velkých máslových sušenek (nebo
  • prostě podle chuti)

Citrónový krém:

  • 3 citróny - šťáva (asi 150 ml) i kůra
  • 4 vejce
  • 200 g cukru krystal
  • 100 g másla

Na pusinku:

  • 2 bílky
  • 150 g cukru
  • 50 ml vody

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tarte au citron s pusinkou - restrukturalizovaný

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
esmeralda
4813 příspěvků 08.01.12 23:45

To vypadá moc pěkně.
Další inspirace jak upotřebit citronové máslo (Lemon Butter) které si vyrobím do zásoby když se urodí hodně citrónů.
Ukládám. Dík za recept.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Žloutkové věnečky

Nejlepší recepty

Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz