Recept Tarte au citron s pusinkou - restrukturalizovaný

zébulon Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Tarte au citron s pusinkou - restrukturalizovaný

Úvod

Klasický recept, jen v trochu jiném podání - dobře se použijí zbytky lineckého cukroví, které už po Vánocích normálně nikdo nechce.

Postup

Nejdřív si uděláme citrónový krém - na jemném struhadle ostrouháme z omytých citrónů kůru a vymačkáme z nich šťávu. Kůru v misce prsty promneme s krystalovým cukrem a necháme 5 minut odležet. Potom k cukru přidáme šťávu a rozšlehaná vejce. Všechno dáme do kastrůlku a na malém plameni a za stálého míchání necháme zhoustnout. Odstavíme, necháme vychladnout, vešleháme máslo, nakrájené na kousky, misku přetáhneme fólií, aby přiléhala až ke krému a necháme v chladnu úplně vystydnout. Na sněhovou pusinku si svaříme 50 ml vody se 150 g cukru, necháme vařit asi 5 minut. Mezitím ušleháme z bílků sníh. Když je cukrový sirup hotový, tenkým pramínkem ho lijeme do sněhu a stále šleháme. Vydržíme asi 8 minut, sníh musí být pevný a lesklý. Přendáme ho do cukrářského sáčku. Na dno skleniček dáme rozdrcené sušenky, na ně citrónový krém a nakonec nastříkáme sníh. Pokud máme horkovzdušnou pistoli, opálíme vršek sněhu do lehce hněda. Pokud ne, dáme skleničky (jen pokud snášejí horko) na chviličku pod gril. Uchováváme v chladnu až do podávání.

Recept je z kategorií: Dezerty

Nahlásit recept

  • 08.01.12 vloženo
  • 2453x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min + chlazení

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • Zbytky lineckého cukroví nebo 8 velkých máslových sušenek (nebo
  • prostě podle chuti)

Citrónový krém:

  • 3 citróny - šťáva (asi 150 ml) i kůra
  • 4 vejce
  • 200 g cukru krystal
  • 100 g másla

Na pusinku:

  • 2 bílky
  • 150 g cukru
  • 50 ml vody

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tarte au citron s pusinkou - restrukturalizovaný

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Tarte au citron s pusinkou - restrukturalizovaný

esmeralda
4812 příspěvků 8.1.12 23:45

To vypadá moc pěkně.
Další inspirace jak upotřebit citronové máslo (Lemon Butter) které si vyrobím do zásoby když se urodí hodně citrónů.
Ukládám. Dík za recept.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Masarykovo cukroví

Nejlepší recepty

Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz