Recept Tajomstvo fary /podľa K.Magálovej/ bez múky

onoalba Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Žľtky s cukrom vymiešame do penista, pridáme orechy, kávu a jemne zmiešame so snehom z bielkov. Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme vo vopred vyhriatej rúre. Pečieme pomaly, aby sa stred korpusu prepiekol. Plnka: kyslú smotanu zmiešame s cukrom a orechami a touto zmesou naplníme vychladený a prekrojený korpus. Na plnku ešte možno dať jednu časť ovocia, ktoré sme nechali odkvapkať a prikryjeme druhou polovicou korpusu. Povrch torty ešte trochu pokvapkáme sirupom z ovocia, aby torta bola šťavnatá a takto ju necháme postáť, najlepšie do druhého dňa. Pred podávaním ju celú natrieme bohato šľahačkou, ozdobíme ovocím, ktoré sme si nechali a posypeme strúhanou čokoládou. Korpus, ktorý sa upečie, bude sa ti zdať, že je veľmi tenký a nepodarený, ale keď sa naplní a torta postojí v chladničke do druhého dňa, vsiakne do seba vlhkosť z plnky a tak zväčší aj svoj objem. A ešte jedna rada: keď sa Ti bude stred korpusu prepekať pomaly, a vrchné časti budú už upečené, tak formu treba prikryť alobalom. Ale Ty to už zaiste vieš. Veľa šťastia pri pečení a dobrú chuť.

Recept je z kategorií: Dorty

Nahlásit recept

  • 03.02.06 vloženo
  • 42778x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod.

Ingredience

  • 6 žĺtka
  • 120 g práškový cukor
  • 120 g mleté orechy
  • 1 KL jemne mletá káva
  • sneh zo 6 bielok
  • PLNKA: 1/4 l kyslej smotany
  • 120 g práškový cukor
  • 130 g mleté orechy
  • Na ozdobenie: 1/2 l šľahačková smotana
  • ovocie: maliny /alebo jahody kompótované atd. .../

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

sofijka767@gmail.com 31.7.12 20:45

úžasny doporučujem vyskúšať najlapšie z malinami

Diskuse k receptu Tajomstvo fary /podľa K.Magálovej/ bez múky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Tajomstvo fary /podľa K.Magálovej/ bez múky

Marjanka2
214 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tajomstvo fary /podľa K.Magálovej/ bez múky

To vypadá báječně, vyzkouším hned o tomto víkendu. Bude co slavit a toto vypadá skvěle.

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tajomstvo fary /podľa K.Magálovej/ bez múky

Onoalbo díky!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Plněné vepřové závitky

Nejlepší recepty

Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz