Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
spiser Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
„Æggekage“ se vyslovuje „egekéje“. Æg= vejce; kage (vyslov „kéje“ = kolác. A nejen to. Slovo „kage“ má v dánstine více významu.
Na suché pánvi opecte slaninu dochrupava a dejte ji na papír který z ní odssaje tuk. Vejce spolu rozslehejte. Maizenu rozmíchejte v mléce, pridejte rozslehaná vejce, osolte a opeprete. Na pánvi rozehrejte trochu oleje, na nej nalejte vajecnou hmotu a pri nízké teplote opékejte az hmota ztuhne. Pri opékání nadzvedávejte paletovým nozem. Rajcata nakrájejte na plátky a rozdelte je spolu s opecenou slaninou a pazitkou na vajecný kolác.
Recept je z kategorií: Omelety
Tmavý zitný chléb.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Starosvětský dánský æggekage se slaninou, pažitkou a rajčaty
Dámy

autor, možná aby splnil plánované množství svých receptů, tak si trošíííčku pomohl přes kopírák
Podobně jako tady:
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
http://www.labuznik.com/…ych-trnek-2/
To se stane raz dva…Chybička se vloudí
teď jsem koukla a spiser tu byl dnes ráno, možná nás potěší a ozve se
já mám hodně spiserových receptů
vytištěných, všechny jsou velice jedlé a co se týče šparglu, tak opravdu
gurmetské
…tak to bude vědět spiser, ale ten sem už tak moc nechodí, občas ano, ale bohužel se už nevyjadřuje a nedává nové recepty… a 4 vejce jsou moje měsíční spotřeba, ať už jako omeleta nebo míchaná vajíčka.
Alis, zkus to udělat a snězte to ve 4, ale fakt bych v tomto případě přidala slaninky, zvláště teď v zimě
jaguško babuško
125 g slaniny mě tolik nepřekvapuje, ale
čtyři vejce pro jednoho ano
Už jsem na toto téma taky někde diskutovala,
u nás jsou porce asi nějaké menší. U nás bylo od nepaměti počítáno
s dvěma vejci na osobu, snídaně, oběd, večeře nebo třeba omeleta 

Ale pořád nevím, proč je tu recept dvakrát od úplně stejného autora a s druhou číslovkou… Proto jsem se ptala, myslela jsem, že jde o omyl
Alis,
a porce? Když koláč, tak bez chleba a 125g
slaniny pro dva? zvládla bych to i sama 
myslím, že z diskuze pod receptem se kousek vytratil, buď že ho někdo smáznul, či se nepřevedl z minula, je to i u některých dalších příspěvků, a mám pocit, že tu velice podobný recept měla i babi, kdoví co se děje tam, co lítají éterem naše řeči
Mám dva dotazy: Jaký je rozdíl mezi výše popsaným receptem a tímto: http://www.labuznik.com/…a-rajcaty-2/, že byl označen číslem 2?

A druhý dotaz se týká počtu porcí - opravdu se jedná o dvě osoby? Nebo o dva dánské dřevorubce?
Příspěvek upraven 14.12.10 v 15:05
@ jaga13
Nejsi sama. Autentický recept je mi mnohem milejší než nějaký několikrát překládaný. Vždy když čtu recepty s údaji typu 114 g vajec, 452 ml mléka, 371 g mouky, 26,5 mm vanilky … a podobné nesmysly, tak je mi jasné, že někdo překládal originální, zde třeba dánský recept do angličtiny včetně měr a vah. Překlad nazpět do metrické soustavy je krásná fraška.
Už sis nechala někdy přeložit nějakou větu překládacím robotem z jednoho jazyka do druhého a potom nazpět? Zkus to, pobavíš se královsky.
Já jsem se taky pobavil, když jsem četl, co se z věcné kritiky vyvinulo. Je to lepší než Všechnopárty
Tak ať pokračují, jednou by z toho mohla být krásná knížka. Šla by na dračku.
Tenhle recept, stejně jako autor, jsou mi mnohem sympatičtější… vyzkouším, tedy ten recept
zdravím do Dánska
717 příspěvků 18.8.10 20:04
Díky Svato! Správne má být 125 g uz to opravím.
41 příspěvků 18.8.10 02:45
po rozkliknutí odkazu od tebe jsem rozpolcená osobnost:
Obal bude nejspíš pravý, jestli i obsah, to už nevím. Intuitivně se přikláním spíš k druhý variantě
1436 příspěvků 18.8.10 02:26
aj pri tenko nakrájanej slanine, 125 plátkov je 125 plátkov…
Spiser, prosím, nenaštvi sa, nemyslela som to zle.
41 příspěvků 18.8.10 01:48
škoda, že jsme těm našim palačinkám a omeletám nedali nějakej exotickej název, mohli jsme mít světový omelety se slaninou a tlustý palačinky nasladko.
584 příspěvků 18.8.10 01:19
Nebuď jedovatej. Když je slanina lisovaná s plastem, aby ze čtyřiceti kil bůčku zmákli metrák výrobku, plátek tloušťky desek sešitu neukrojíš
Ale, ale
Dokonce i tloušťkou plátku se
liší od té naší?
584 příspěvků 18.8.10 00:51
Podle obrazku, Dane bych rekl, že pouzita slanina je prava skandinavska a ta je na hony vzdalena te nasi. Vzhledem, chuti, obsahem masa i tloustkou platku
Děkuji moc! Abych pravdu řekl, přikláním se intuitivně spíše Tvému receptu než receptu od babi. Odvolávání se na umělce jako autority ve vaření nepřidá receptu věrohodnosti ani za mák, tak proč to?
http://i236.photobucket.com/…cook_700.jpg
Rád vyzkouším, hned jakmile spotřebuji čerstvé hříbky a žaludek se ohlásí