Recept Slovácké brambory na paprice (Jak si ještě lépe pochutnat na nových brambo

Podskalacka Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Oškrábeme, omyjeme a osušíme drobné nové brambory, v kastrolu rozpálíme olej, na něj dáme brambory (pokud použijeme skutečně drobné - řekla bych tak do 4 cm - určitě necháme vcelku), zasypeme paprikou, ztlumíme plamen. Opékáme velmi pomalu, n e z a k r y t é pokličkou, rozhodně nepodlévat vodou (eventuálně přidáme olej)! Opatrně obracíme tak, aby brambory zůstaly vcelku, odškrabujeme přípečky ze dna kastrolu. Solíme až na závěr. Je možné, že paprika mírně zhořkne, ale jaksi to chuťově nevadí. Příprava trvá dosti dlouho, ale kdo si počká, ten se dočká krásných červeňoučkých brambůrek, na jejichž povrchu se utvoří lahodná kůžička - a to je právě ono!

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 31.01.06 vloženo
  • 4255x zobrazeno

Ingredience

  • nové brambory (nejlépe drobné)
  • olej
  • sladká paprika (možno i špetku pálivé)
  • sůl

Doporučená příloha

  • mléko, kefír apod.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Slovácké brambory na paprice (Jak si ještě lépe pochutnat na nových brambo

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Slovácké brambory na paprice (Jak si ještě lépe pochutnat na nových brambo

Podskalacka
110 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Slovácké brambory na paprice (Jak si ještě lépe pochutnat na

MI_LANe, díky za tvoje tipy. Pálivou papriku někdy přidávám, ale ty staré brambory musím honem také vyzkoušet. A ocet, ten by mě nenapadl vůbec. Dík.

Labužník Milan04
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Slovácké brambory na paprice (Jak si ještě lépe pochutnat na

Kdo si počká, ten se dočká… ano, souhlasím, příprava trvá dlouho, jenže je to skvělý pokrm (ať již jako příloha, nebo třeba samostatně). Já to občas dělám (nejenom z nových brambor - dokonce mám dojem, že z brambor starých´ je to někdy ještě zajímavější), ale mám malou obměnu: promíchávám sladkou papriku s pálivou (poměr dle záliby strávníků) a dávám asi po dvou třetinách opékání (obvykle asi po dvaceti minutách - záleží na druhu brambor, ale lze to poměrně snadno odhadnout; ´kůžička´ se vytvoří). Solím ´nadvakrát´; trošku na začátku, zbytek na konci…
A někdy zase zkouším nejprve papriku zprudka osmahnout na oleji, přidat trošku octa a teprve poté brambory…
Obě varianty se trošku liší… ale skutečně jenom trošku…

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz