Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Jarka7 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Obě těsta zpracujeme zvlášť. Klasickým způsobem nejméně 3x překládáme. Hotové těsto vložíme pod překlopený hrnec a na vále přikryté necháme uložet do druhého dne. Druhý den těsto rozválíme na výšku "stébla" (cca 5 mm). Rádlovacím kolečkem nakrájíme 2 cm široké tyčky, potřeme je rozšlehaným vejcem. Posypeme oblíbeným sypáním (kmín, hrubá sůl, sezam, piniová semena, strouhaný parmezán-kdo co má rád). Nebo strouhaný parmezán zapracujeme do těsta, sypeme solí+kmínem+sezamem. Pečeme na plechu, vyloženém pečícím papírem a vložíme do dobře vyhřáté trouby. Konečná barva nesmí být moc tmavá. Po upečení a vychladnutí tyčky vložíme do dózy naležato. Dobrá rada: Raději hned udělejte 2 dávky, tyčky mizí před očima! K tyčkám doporučuji velmi kvalitní červené víno (Frankovka, Svatovavřinecké,... z Podluží). Dobrou chuť.
Recept je z kategorií: Slané pečivo
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Slané tyčky z lístkového těsta (farské kuchařky)
141 příspěvků 26.7.09 19:39
Ta těsta se klasicky složí jako lístková a postupně 3× rozválí. Viz klasický postup u skládání lístkových těst. Omlouvám se, ale asi jsem to nevyjádřila přesně.
46 příspěvků 25.1.09 03:43
prosím o drobné vysvětlení - to těsto se nějak spojí nebo se tyčky pečou z každého těsta zvlášť? Mám asi nějaký slabší den..
410 příspěvků 25.1.09 03:43
Ten recept je moc zajímavý. Klidně si myslím, že štrůdl a trubiačky by taky byly moc skvělé. Tak až budu mít víc času - hned se do toho pustím. Jaruš a myslím k tomu vínku by byly fakt skvělé. Díky za recept.