Recept Slané tyčky z lístkového těsta (farské kuchařky)

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Obě těsta zpracujeme zvlášť. Klasickým způsobem nejméně 3x překládáme. Hotové těsto vložíme pod překlopený hrnec a na vále přikryté necháme uložet do druhého dne. Druhý den těsto rozválíme na výšku "stébla" (cca 5 mm). Rádlovacím kolečkem nakrájíme 2 cm široké tyčky, potřeme je rozšlehaným vejcem. Posypeme oblíbeným sypáním (kmín, hrubá sůl, sezam, piniová semena, strouhaný parmezán-kdo co má rád). Nebo strouhaný parmezán zapracujeme do těsta, sypeme solí+kmínem+sezamem. Pečeme na plechu, vyloženém pečícím papírem a vložíme do dobře vyhřáté trouby. Konečná barva nesmí být moc tmavá. Po upečení a vychladnutí tyčky vložíme do dózy naležato. Dobrá rada: Raději hned udělejte 2 dávky, tyčky mizí před očima! K tyčkám doporučuji velmi kvalitní červené víno (Frankovka, Svatovavřinecké,... z Podluží). Dobrou chuť.

Recept je z kategorií: Slané pečivo

Nahlásit recept

  • 03.06.07 vloženo
  • 6416x zobrazeno

Ingredience

  • Lístkové těsto zadělávané bílým vínem - neznám lepší recept -vynikající
  • Recept jsem slíbila na srazu labužníků v Ostravě.
  • I. těsto:
  • 250 g tuhého másla
  • 100 g hladké mouky (OO)
  • II. těsto
  • 3 lžíce tvrdého (kyselejšího) bílého vína
  • 3 lžíce vody
  • 150 g hladké mouky (OO)
  • na špičku nože sůl
  • 2 žloutky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Slané tyčky z lístkového těsta (farské kuchařky)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
jARKA77
141 příspěvků 26.07.09 19:39
Re: Slané tyčky z lístkového těsta (farské kuchařky)

Ta těsta se klasicky složí jako lístková a postupně 3× rozválí. Viz klasický postup u skládání lístkových těst. Omlouvám se, ale asi jsem to nevyjádřila přesně.

emem
46 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Slané tyčky z lístkového těsta (farské kuchařky)

prosím o drobné vysvětlení - to těsto se nějak spojí nebo se tyčky pečou z každého těsta zvlášť? Mám asi nějaký slabší den..

pekarka
410 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Slané tyčky z lístkového těsta (farské kuchařky)

Ten recept je moc zajímavý. Klidně si myslím, že štrůdl a trubiačky by taky byly moc skvělé. Tak až budu mít víc času - hned se do toho pustím. Jaruš a myslím k tomu vínku by byly fakt skvělé. Díky za recept.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Tiramisu z mascarpone

Nejlepší recepty

Štika na smetaně Štika na smetaně
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz