Recept Salát z jehněčího s bílými fazolemi

Řecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Salát z jehněčího s bílými fazolemi

Postup

1. Fazole necháme přes noc namočené ve vo­dě. Slijeme. Asi 45 minut vaříme v dostateč­ném množství vody s bobkovým listem. Slijeme a necháme vychladnout. 2. Maso nakrájíme na plátky. Papriku rozpůlí­me, odstraníme jádřinec a nakrájíme najemno. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Omytá rajčata nakrájíme na kousky. 3. Zeleninu a maso vložíme do mísy. Z oleje, octa, česneku, soli a pepře umícháme marinádu, kterou přelijeme salát. Přikryjeme a necháme 30 minut odstát. 4. Bazalku omyjeme, vytřepeme vodu, několik lístků ponecháme stranou. Zbytek nasekáme a posypeme povrch salátu.

Recept je z kategorií: Luštěninové saláty

Nahlásit recept

  • 21.02.02 vloženo
  • 3376x zobrazeno

Čas přípravy

  • 80 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 200 g bílých fazolí
  • 1 bobkový list
  • 300 g studené jehněčí pečínky
  • 1 žlutá paprika
  • 1 cibule
  • 2 rajčata
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce vinného octa
  • 1 rozdrcený stroužek česneku
  • sůl
  • pepř
  • bazalka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Salát z jehněčího s bílými fazolemi

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Hruškový koláč Hruškový koláč
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz